Защо Не емигрирахте?

• 38 680
  • 1 309
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Потвърждавате това, което казвам и аз. За мен лично такава система е натоварваща и ограничаваща. За качество хора не съм коментирала изобщо,  съгласна съм.

# 781
Надявам се поне като идвате с такова нежелание тук, да не мрънкате на близките ви колко е зле в България и колко добре където живеете. Че няма нищо по-досадно от това, а колко ненавист генерира не може дори да си представите.

# 782
Надявам се поне като идвате с такова нежелание тук, да не мрънкате на близките ви колко е зле в България и колко добре където живеете. Че няма нищо по-досадно от това, а колко ненавист генерира не може дори да си представите.

Как заключи, че не можем "дори" да си го представим -- защото не ни стига акъла ли?
В интерес на истината, повечето хора не проявяват абсолютно никакъв интерес кое как е "навън". Не задават въпроси. Съответно аз не се натискам да разказвам като не ме питат.

# 783
  • Deutschland/HE
Потвърждавате това, което казвам и аз. За мен лично такава система е натоварваща и ограничаваща. За качество хора не съм коментирала изобщо,  съгласна съм.

Можеш да работиш много неща, след като си завълшил 10ти клас и после си учил 2-3г за специалност. За да обсужваш клиенти на гише в банката не е необходим университет.

# 784
Ами не защото не ви стига акъла, а защото повечето неща се говорят когато не сте заедно.
И не съм казала когато ви питат а писах мрънкане. Това няма нужда от въпроси.

# 785
Ами не защото не ви стига акъла, а защото повечето неща се говорят когато не сте заедно.
И не съм казала когато ви питат а писах мрънкане. Това няма нужда от въпроси.

Да но забравяш че мрънкането е типично за България. Ние сме отвикнали да мрънкаме. Освен това нали сме облъчени от "лицемерната любезност". Така че се възторгвам - ауу какви небостъргачи са построили в София, хваля храната (това вече чистосърдечно) и като като ми кажат че ще ходят на море в Гърция викам - ауу да пратите снимки, много ви е удобно с тая Гърция под носа. Като ми покажат санираната панелка 60 квадрата - викам ааа, чудно е станало.

# 786
Много грешни представи за живеещите в чужбина,  Много клишета,  много нещо!
Моите близки,  всички са ми гостували достатъчно,  за да няма нужда да им мрънкам за каквото и да е.

# 787
Аз в България все в международни компании съм работила, сега не, в чужбина също съм била, но не съм забогатяла. Аз колко стрес и гърч съм видяла точно от прехвалени световноизвестни брандове, точно за това не искам в чужбина, щото стресът ще е същият, плюс кофти климат и липса на социална среда, равно на пълна самота и изолация.
Все клишета.
Ако обичаш това, което работиш и ти плащат достойно за извършеното, какъв гърч, какъв стрес….

# 788
Може да сме свикнали с мрънкането в Бг, но определено не понасяме емигриралите българи да мрънкат колко е зле при нас.
И ако си прочетеш поста ще разбереш как точно генерирате ненавист.

# 789
  • София
Не виждам, защо да не се приема критика. Нещата в БГ не са ок, но трябва да се отчита и развитието. Емигрантите, както и останалите в БГ не са една обща маса.както в БГ има образовани, необразовани, заможни, бедни, интелигентни и не толкова, така и сред емигриралите има от всяка група.
Абсолютно никакъв проблем нямам да кажа на живеещи в Англия, какви неуредици виждам. Нямам и проблем да се казва какви са проблемите в БГ.

# 790
Аз нямам проблем с критика, само че в повечето случаи не е критика, а самохвалство. Къде сте вие, къде сме ние.
Никога не се казва и при нас има проблеми, не, само се натъртва колко е зле при вас.
Ние си го знаем, нито сме слепи, нито глухи.
Навсякъде по света във всяка една държава има и хубаво и лошо, никъде не е идеално. Така е и при нас - има и хубаво има и лошо.

# 791
  • София
Не мога да обобщавам. Приемам, че се коментират бг проблемите, защото са познати на всички. Надали някой в бг ще се заинтересува от проблемите на префектура Киото напр.

# 792
За Япония не знам, но много биха се заинтригували от неуредиците в европейските страни.

# 793
  • София
Еми не са по-различни от известните ти. Просто е малко по-уредено и не газиш в локви. Има тротоари и електронни услуги.
Освен това, в Милано имат различни проблеми от хората в Бивони например.
Не виждам нищо странно, че емигрантите мрънкат. За кратко време им се налага да се сблъскват с тромава и морално остаряла администрация, срещу която и живеещите в БГ мрънкат.

# 794
  • До хладилника, който обичам
Много от емигрантите имат достатъчно останал живот в България, за да ползват администрация и т.н., при които срещи според мен всеки здравомислещ човек бързо се припенва в устата.

За стреса в работата в чужбина, чистосърдечно мога да кажа, че поне по моите наблюдения е по-малко. Не съдя само по себе си, защото в България бях частник, а в чужбина в ДА, но от хората от около мен с най-разнообразен работен опит - навън, или поне около мен, е много по-добър балансът личен живот - работа, по-открито се говори за стреса и какво причинява, ментални проблеми, тревожност от стрес и тн, и реагират по-добре, без стигма.

Общи условия

Активация на акаунт