Според мен на всеки човек с български произход му трябва български език. Това е свързано с идентичността и е много важно за пълноценното развитие на личността.
В споменатия случай родният език е немски, а бащиния бългаски.
При многоезични има еднонпростоноравило
У дома,
Всеки родител общува на своя роден език
Навън
На родния на детето
За два родни езика , при мен можем да говорим поримерно за Каталуня Валенсия, Галисия, и ако те са от една и съща езикова група с кастеяно, то еускера (Страната на Баските) е друга бира.
Но в интерес на истината никой не ходи на частни уроци за сертификат за език или за кандидат студентски изпит.
Обикновено частните уроци, да успе да изкара 3.
Много студентинси изкарват джибни с частни уроци , включително и дъщеря ми
Двуезичните училища тук са от 1 ви до 10 клас (от 6 до 16 годишни).След това св профилират, за училища за соециалност и такива, които искат да учат в университет..
В Мадрид почити всички държавни училища са с английски, малко са с немси и още по малко с френски
До 6 клас поне 50 % от изучаваните дийспиплини са на английски , като за да продължат в другата степен на езиково училище трянва да имат минимум сертификат за А2.Следващата степен ги разделят на 3 категории програма бахо 25% от предметите на чужд език /програма алто 50% и сексион 75% на Както написах на всеки две годуни училището организира изпит за сертификат.Училището на на дъщеря ми бяха със сетификат на Кембридж.
Съоъветно децатажот сексион зашитават сертификат минимум C1, останалите минимум B2
В последните две години обикновено се учи материала, който влиза в изпитите за селекция за университет, където в мoмента изпитите са само на испански..
Имат няколко задължителни и няколко пожелателни изпитa.Изпитите са по една и съща тема за цялата страна(тип матура, но се явяват само деца, които ще учат в унивеситет).Оценките имат валидност две години
Ако се пропуснат пожелателните, максималния бал е 12, който е крайно недостатъчен за много специалности.Максимален с допълнителните е 14.(означава диплома 10 и 10 на всички изпити(пожелателнини задължителни)
При завършване , всяко училище дава "матрикула де онор" на % от първенците на випуска.Обикновено са 4 или 5 деца.Това означава, че отпада таксата за кадидатстуденски изпит и държавата заплаща унивеситетската такса за първата година. дететомплаща само такса за ибработеане на документи 50 евео.
През следванатео за всяка диксциплина с матрикула де онор, цената на кредите се ориспада от таките за следвашата година.
.