Защо Не емигрирахте?

• 36 924
  • 1 268
  •   2
Отговори
# 1 260
  • До хладилника, който обичам
Не съм чела закона, ето, научих нещо ново. Интересувала съм се само от другата страна на нещата и знам, че работещ за английски работодател работник може да работи извън страната,  стига да е за период от време, по-малък от 181 дена,  или половин година без един ден, и да си плаща данъците в Англия (а ако трябва да ги плаща и в другата страна, си е негов проблем). Мениджърът ми няма проблем да се работи от друга страна, защото ние сме ХО така или иначе, даже ми разказа за някакъв бивш колега, който обикалял света и работел в странни часове заради часовата разлика. Шефът вика, стига да си вършиш работата и да влизаш в срещите, няма проблем (по подразбиране за няколко седмици, не за постоянно, де.)

# 1 261
Така е, но да не забравяме  , че   испанският е  вторият най разпространен майчин език след китайския. Wink.

А защо преодоляването на акцента трябва да е главна цел? Почти е невъзможно възрастен човек да се отърве от акцента си без специално обучение,  както актьорите, но защо трябва да го прави, освен ако Холивуд не го зове, или както беше даден пример с политическа кариера? Аз нямам притеснения за произхода си, намирам за интересни разговорите "откъде е акцентът ти".
https://iskamdaznam.com/10-te-naj-govoreni-ezika-v-sveta/
Напротив, не е .Никога не съм твърдяла подобно нещо, само споменах, че   обикновеноза да говориш    един език брз акцент    тябва да започнеш да с него в ранна детска възраъст.
На мен личо моя аккент не ми пречи  ако  пречи на някого си е негов проблем.
Казуса  не беше дали акцента птечи на някого,   а дали може  да се овладее чужд  език до степен без акцент на всяка възраст.
Просто много хора, решиха   че е  необходимо да  подчертаят, че акцента не им пречи, нещо в коевто съм напълно убедена и не е необходимо да ми се обяснява
.

Света (както и форума) не се въртят около теб. Не е нужно да приемаш всичко толкова лично. Започна разговор за акцентите, говорим си. Не зная защо реши, че си центъра на разговора. Няколко пъти подчерта едно и също. Разбрахме те, но и ние имаме лични впечатления и компютър/телефон/айпад. Пишем си.

# 1 262
Не съм чела закона, ето, научих нещо ново. Интересувала съм се само от другата страна на нещата и знам, че работещ за английски работодател работник може да работи извън страната,  стига да е за период от време, по-малък от 181 дена,  или половин година без един ден, и да си плаща данъците в Англия (а ако трябва да ги плаща и в другата страна, си е негов проблем). Мениджърът ми няма проблем да се работи от друга страна, защото ние сме ХО така или иначе, даже ми разказа за някакъв бивш колега, който обикалял света и работел в странни часове заради часовата разлика. Шефът вика, стига да си вършиш работата и да влизаш в срещите, няма проблем (по подразбиране за няколко седмици, не за постоянно, де.)
Ако си локализиран в др страна, освен в страната където е работодателя ти, ти трябва работна виза. А самата компания трябва да има там данъчна и всякакви други регистрации свързани труда ( там инспекции по труда, служби или техни релевантни).

Например в някои държави  не можеш да отидеш в командировка и да влезеш с туристическа виза - напр Южна Африка, за да влезеш в офиса на фирмата си и да имаш например работна среща изискват работна виза.

# 1 263
  • До хладилника, който обичам
Не съм сигурна как стои въпросът с европейски граждани в ЕС, защото там и работна виза не трябва. Ти, предполагам, имаш път със САЩ и законите му?

# 1 264
  • В заешката дупка
Аз имам акцент на исландски. Обаче интересното е, че английският ми вече е с исландски акцент. А не беше.

# 1 265
Аз имам акцент на исландски. Обаче интересното е, че английският ми вече е с исландски акцент. А не беше.

Еми нормално.

И понеже заключиха една друга тема за бебешки имена (скараха се)  и някои се тръшкаха какви едва ли не отвратителни имена се давали, човек като поживее там дето има хора дошли отвсякъде почва да свиква и да му се виждат нормални всякакви имена. А ако не си поживял в такава среда, може да се чудиш "боже как някой ще кръсти дъщеря си Утсаги, или сина си Утшав".

# 1 266
  • Down south
Обичам темите, в които се засяга акцента. Пишат се много интересни мнениея, имайки предвид че пишат български говорящи от различни краища на света, усвоили различни езици.

Говоря с акцент на всички езици, които ползвам и едва ли някога ще изчезне.
Веднъж една дама каза нещо, което никога няма да забравя - ако някой говори с акцент на даден език, това значи, че говори повече от един.
Факт.

# 1 267
  • София
Дейли ме изпревари.
Моето мнение е същото.
Предпочитам да говоря няколко чужди езика с акцент, отколкото само един без.

# 1 268
Само от българи съм срещала претенции за акцента и поставянето на знак на равенство между владеенето на езика и преодоляването на акцента. Говоря ежедневно с хора от цяла Европа. С малки изключения всеки говори с акцент. Кой осмива собствения си акцент, кой се налага да повтори някоя дума, но никой никога не се изказва с такова пренебрежение за чуждия акцент, каквото съм срещала у нас.

Общи условия

Активация на акаунт