Защо Не емигрирахте?

• 38 167
  • 1 309
  •   2
Отговори
# 1 305
идиоми, за мен точно те са показател за владеене на езика

# 1 306
Не знам защо подхванахте този лингвистичен спор, който е последната дупка на кавала при решението за емиграция. А акцент в края на краищата имат даже и нейтив спийкърите, в зависимост от това от кой край на държавата произхождат. И не виждам на кого му пука, ако не са артисти или говорители.

# 1 307
Oпределено  испанците  трудно прознасят  струпване на съгласни, и превеждат лични  имена ,  за разлика от   LATAM, които нямат този проблем, те дори имат склонност да се американеят(agringados)
Характерно, е че испанците  си добавят по някоя гласна , за да им е по лесно да го произнесат.

На времето бях чела, че двуезичните деца проговарят по късно, защото капациет примерно  имат 20 дими на дадена възраст, но не 20 думи на всеки език., а общо 20.
Пишеше и че обикновено не смесват двата езика , а  отговарят само на даден език., който те решат.
При нас не беше изключеное.Въпреки, че и говорех само на български  след като свърши майчинството на 5 месеца тръгна на ясла. Когато проговори беше  на роден език  и се праявеше, че не разбира български.
Най трудно ми беше да я научи да мисли на български, вместо да си превежда, после 12 години неделно българско училище  защото за мен знаенето на език , отваря врата към още една култура.Моето скромно мнение е, че положените  усилия за приличен майчин/бащин език  могат да  бъдат само от полза за децата.
Какво точно е LATAM?

# 1 308
Latin América

# 1 309
  • Мадрид / София
Латино Американците.

Общи условия

Активация на акаунт