Детето хич не чува от "НЕ"

• 1 273
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • над кукувичето гнездо
За детето думата НЕ не означава абсолютно нищо. Опитайте наобратно, не казвайте какво да НЕ прави, а какво да прави. От "Не тичай" чуват дума, която нищо не значи и "тичай". Заместете с "бавно и внимателно", примерно.
Ако реагирате на ухапване за детето това е игра. Има реакция, има забавление. Я, като захапя мама, тя извиква, много е забавно, пак ще го направя. Кажете да цунка мама и реагирайте на целувката, покажете как да го направи.
Емпатия на тази възраст е трудно да очаквате, децата са егоцентрични и обипет да предизвикват внимание.

# 16
Та, това е БЕБЕ на годинка! Какво да разбира?? Грешката е, че се заглеждате по чужди деца. Това на по-късен етап от живота, може да създаде комплекси в бебето, децата НЕ се сравняват. Нормално е, моята хапеше, удряше шамари, едва я отучих. Нормално е, сега разбира, че съществува, започва да шава. И не, не слушат, просто е било късмет в момента.

# 17
Да не ви отчайвам ама на 1г и 8м и е същото

# 18
Не съм сигурна колко не разбират думата “не”, по-скоро започват да игнорират. Малкият ми син беше на 10м. на първата си Коледа, имам клип как стои пред елхата и я гледа с възхищение, при опит да докосне играчка, баща му казва “Не” и той се отдръпва. И като цяло тогава елхата съвсем нормално си стоеше в хола без да бъде докосната и една играчка. Година по-късно, той овърша елхата за секунди и потроши играчките, въпреки многократното повтаряне на “Не”. Тогава качихме елхата на високо и стоя така. На 2г10м не беше по - различно, решил си е че ще пипа и пипа, “Не” не може да го спре, тогава просто минахме без елха, иначе трябваше да я украсявам по 30 пъти на ден… Чакаме с надежда на 3г10м отново да се вслуша в думата “Не”

Общи условия

Активация на акаунт