Ах, тези преходи - кога бебетата ви преминаха към 1 дрямка?

• 1 114
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте, мами! Споделете опит - как и кога бебетата Ви преминаха към 1 дрямка? Спазвахте ли интервали, таблици, дневен сън, нощен сън или самички? До сега все сме имали проблеми със съня, та се надявам, този да е последният😇

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 11:25 от Не се сърди, човече

# 1
Откакто се е родил синът ни, не сме спазвали никакви интервали, таблици и т.н. за нищо. В един момент сам си урегулира спането. В момента е на 3 и спи още по 2 часа на обяд, та даже не бих го нарекъл дрямка. Иначе на 1 сън премина след като тръгна на градина, т.е. към година и малко май.

# 2
Аз спазвах интервалите за възрастта и не съжалявам и за миг за това. Четох, че е добре преходът към една дрямка да се отложи, доколкото е възможно и детето ми премина към нея на 1 г. и 4-5 месеца.

# 3
Аз спазвах интервалите за възрастта и не съжалявам и за миг за това. Четох, че е добре преходът към една дрямка да се отложи, доколкото е възможно и детето ми премина към нея на 1 г. и 4-5 месеца.
Спомняте ли си какви са Ви били интервалите? Ние сега сме 3:30/4(4:20)/4:30(4:50), но го оставям сам да се събужда от дремките. Когато го будя...🙄🙄🙄 не може и 3ч да издържи. Нощтният сън падна много- около 9ч, даже и по- малко, а е на 1г и 2м

# 4
Спомняте ли си какви са Ви били интервалите? Ние сега сме 3:30/4(4:20)/4:30(4:50), но го оставям сам да се събужда от дремките. Когато го будя...🙄🙄🙄 не може и 3ч да издържи. Нощтният сън падна много- около 9ч, даже и по- малко, а е на 1г и 2м

Понеже бяхме при консултант по съня, пазя какъв протокол сме и пращали, но на възраст около 10-11 месеца.

# 5

Понеже бяхме при консултант по съня, пазя какъв протокол сме и пращали, но на възраст около 10-11 месеца.

Да, ние сме малко по- големи, и е малко по- дълъг периода при нас. Благодаря все пак

# 6
Аз съм спазвала интервали за сън и будуване още от двумесечна възраст. Преминаването към една дрямка беше около 13 месеца. Очаквах, че ще е по-късно, но така се случи. При две дремки страдаше нощният сън, будеше се, будуваше. Постепенно увеличавах първия интервал на будуване с по 15 минути в продължение на няколко дни и я оставях да спи малко повече време или я слагах да ляга по-раничко - стандартно вечерно заспиване е около 20.30ч. Така втората дрямка отпадна и за около две седмици се регулира напълно дневен-нощен сън.
Може да редувате няколко дни с една дрямка и после един ден с две, ако се натрупва умора.
При моето дете стана доста плавно и нямаше никакви драми. Казват, че преминаването към едно дневно спане е най-тегаво. На мен ми беше по-добре с две, защото имах повече свободно време, но ... растат децата Grinning

# 7
Аз съм спазвала интервали за сън и будуване още от двумесечна възраст. Преминаването към една дрямка беше около 13 месеца. Очаквах, че ще е по-късно, но така се случи. При две дремки страдаше нощният сън, будеше се, будуваше. Постепенно увеличавах първия интервал на будуване с по 15 минути в продължение на няколко дни и я оставях да спи малко повече време или я слагах да ляга по-раничко - стандартно вечерно заспиване е около 20.30ч. Така втората дрямка отпадна и за около две седмици се регулира напълно дневен-нощен сън.
Може да редувате няколко дни с една дрямка и после един ден с две, ако се натрупва умора.
При моето дете стана доста плавно и нямаше никакви драми. Казват, че преминаването към едно дневно спане е най-тегаво. На мен ми беше по-добре с две, защото имах повече свободно време, но ... растат децата Grinning

Да! Аз се насянам да е плавно и при нас, но наистина страда нощтният сън.

# 8
  • София/Севлиево
И двамата около година и половина,че и малко след това.Обикновено сутрин дремваха по 20-30 минути около 10:30,после към 13:00 заспиваха за час-два, големият син понякога и вечер към 19 правеше 20-минутна дрямка и си лягаше в 22 часа.Малкия си ляга в 20:30-21:00 и не е имал такава.

# 9
[quote author=Aroma16
[/quote]

За възраст 1 годинка:
Ставане към 7-7.30 ч.
Първа дрямка 10 ч. до 11 ч.
Втора дрямка 15 ч. до 16.30 ч.
Нощен сън 21 ч.

За възраст 1г. и 4 месеца:
Събуждане 7-7.30 ч.
Следобеден сън 12.30 - 15.00 ч.
Нощен сън от 20.00 ч.

# 10
На 11++ месеца премина на 1 дрямка. Спазвали сме винаги режим, тя самата се буди сутрин точно в 7:30, като по часовник, режимно бебе е.
Сега на 13 месеца почти режимът е:
Ставане 7:30, обеден сън 12:30-14:30, ляга вечер в 21:30.
В началото обедния сън просто идва по-рано, към 11:30 и е по-дълъг, до два часа и половина стига. Постепенно се измества за 12:30. Редувахме в началото 2 дни с 1 дрямка и 1 ден с 2.

# 11
  • Поморие
Здравейте, мами! Споделете опит - как и кога бебетата Ви преминаха към 1 дрямка? Спазвахте ли интервали, таблици, дневен сън, нощен сън или самички? До сега все сме имали проблеми със съня, та се надявам, този да е последният😇
Дъщеря ми премина към една дрямка малко преди годинката. Най-лесно се приспиваше с разходка навън с бебешката количка. Първата й дрямка беше преди обяд, втората следобед към 15-16ч. Опитвахме се до колкото е възможно да спазваме режим, за да е добре и нощният сън.

# 12
Моето дете е на 3г в момента. До 2 г спазвах стриктно режим и интервали, защото в един момент имахме проблем със събуждане на 45 мин. Винаги е бил в минимума. Към 1 дрямка премина към годинка и 2-3 месеца.

# 13
Точно на 1 година премина на 1 дрямка. Аз спазвах интервали и съжалявам. Ако детето не се изморява достатъчно тези интервали не важат. Спеше зле в продължение на две години и половина. Сега заспива около 23 часа и нешата са по-добре. Има деца , които имат нужда от малко нощен сън ако спят на обяд. А без сън на обяд не става, защото всички детски заведия си държат на това.

# 14
Моето премина на 1 дрямка на 11м, винаги е спяла на минимума. Ориентировачно следях Иб, но не стриктно, по - скоро да не и пречи късна дрямка на нощния сън, но това като по голяма иначе тя сама си ги регулираше добре. На 6м сама мина на 2 дремки и тогава разбрах какво е това дрямка и интервал на бодуване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт