Великденски яйца борци за ЯНУАРСКИ сладки палавници !!!

• 11 540
  • 280
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Мимоза2, ти досега по колко капки си давала? И какво значи да си върти главичката, та това не е ли естествено newsm78
Ми той и Шош си я върти и се стряска...............

# 151
Мимоза2, ти досега по колко капки си давала? И какво значи да си върти главичката, та това не е ли естествено newsm78

Първият месец давах по 2, а втория - по 6 (за което вече съжалявам, че още тогава не поисках второ мнение). Не знам дали е нормално да се върти главичката, както и това за стряскането (А пък Вики доста се стряска).
Вече тотално съм панирана. Само това ми липсва - антибиотик, рахит..... Какво още?

# 152

Знаете ли какво ме попита тя (втората лекарка) като й се обадих: "Дали малката си върти главичката, поти ли се и стряска ли се много?"
     Ох,Боже! Praynig
     Моето бебе  всичко това прави! Thinking

# 153
  • София; Дружбето
Че и Миша ги прави и трите неща, айде сега ще излезне, че всичките бебета са с рахит Shocked Все си мисля, че за подобни изводи лекарите трябва да се подкрепят с изследвания, пък било то и да коства още едно убождане на бебето.
Аз пък почвам да се панирам ,че не ми достига кърмата и вече незнам какво да пия  Sick

# 154
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
И ние утре се понасяме към Приморско,/все пак Никола там е правен преди 1 година,мисля да му покажа леглото,на което се случи Mr. Green Аз още нямам глас,ама малко по малко се стабилизирам...

Ивонската,каква отмяна бе душко/нали майкати не го кърми Mr. Green hahaha hahaha/

Ай стига с тоз рахит бе хора - всички бебета си въртят главичката,стряскат се......Намерете добър педиатър,че после вие ще се лекувате от нерви....Не може така да ви разправят наляво и надясно,че имате рахит/ а ако наистина имате,започвайте лечението веднага/ Hug

# 155
И Софи ги прави тези 3 неща, явно не са критерий за рахит.Хайде да не психясваме дружно!  Аз както забравям да и давам Зимафлуора, ужас! Shocked
Цвета, аз си бях въобразила, че кърмата ми е намаляла, оказа се обаче, че точно  за тези 2 седмици с "намалялата" ми кърма е качила 550 грама и сега на мама свинчето е 6.100 гр.
Магнолия,  да не се прехвърлиш в Януари 2008  Mr. Green .

# 156
Купих си костюм и сандали за сватбата...   Party Айде ставам,че имам гости.

# 157
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
И Софи ги прави тези 3 неща, явно не са критерий за рахит.Хайде да не психясваме дружно!  Аз както забравям да и давам Зимафлуора, ужас! Shocked
Цвета, аз си бях въобразила, че кърмата ми е намаляла, оказа се обаче, че точно  за тези 2 седмици с "намалялата" ми кърма е качила 550 грама и сега на мама свинчето е 6.100 гр.
Магнолия,  да не се прехвърлиш в Януари 2008  Mr. Green .

Мииии,то може ли без още да ти е дошъл цикълът newsm78 newsm78 newsm78 Да взема да пробвам,пък да видим,а Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 158
  • София
Ние с татито спонтанно решихме, че утре отиваме да изненадаме свеки за 2-3 часа, да й поревем, да се насерем и да си ходим (може би не точно в този ред).  Twisted Evil Поради стечение на обстоятелствата (болести, тъжен помен и т.н.) тя не е виждала беба от изписването й.

Желая на всички, които ще бъдат някъде си без интернет (Ивонска, Магнолия, Стилияна), весело посрещане на Великден и горещо апелирам да шофирате внимателно, макар че това вие си го знаете, ама аз да си кажа.  Heart Eyes

# 159
  • София
Мииии,то може ли без още да ти е дошъл цикълът newsm78 newsm78 newsm78 Да взема да пробвам,пък да видим,а Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Може, може!  Laughing То е нужна овулация, а не цикъл. И макар че е малко вероятно, хич не е невъзможно. Някъде тук бях срещала една съфорумка (не знам истина ли е, ама пък защо да лъже), която така без цикъл и кърмеща разбрала за второто в петия месец, като почнало да рита!  Crazy

Смех, смех, ама рев!  ooooh!

# 160
Мимииииии, дай да те видим дееееееее  Praynig Hug

# 161
..........
....... В понеделник ще ходим при друг педиатър за допълнителна консултация. Знаете ли какво ме попита тя (втората лекарка) като й се обадих: "Дали малката си върти главичката, поти ли се и стряска ли се много?"Явно това са някои от признаците на рахита. А аз сега търся в мрежата какъв е ефекта от предозирането на Вит. Д. Засега намерих само инфо, че мах. допустимата доза е 8 капки (а според други източници - 10 капки). Ама също така намерих и инфо, че за действително установяване на рахит е необходимо да се вземе венозна кръв на детето за установяване стойностите на калция и фосфора в кръвта, да се направи алкална фосфатаза (каквото и да значи това) и да се снима дясната китка на детето за установяване на костни изменения. newsm78

Да, посочените признаци съпровождат рахита. Но не са определящи сами по себе си рахита, а съпътстващи го. Има разлика. Тоест - може да се поти и да си върти главичката без да има рахит, а ако има рахит - най-вероятно ще е нервно, ще се поти прекомерно, ще се стряска и ще върти главичка. Може и да загуби мускулен тонус.

Педиатрите обикновено установяват рахита чрез опипване черепа на бебето. Ако костта поддава и се огъва - има наличие на размекване на черепа. При някои деца ръбовете на фонтанелата поддават, или образуване на нещо като ръбове по главичката, незатваряне на фонтанелата и т.н.

Признаците са още много и различни, но се проявяват по-късно. Най-ранният е именно този - омекването на черепните кости. Затова е важно педиатърът да прави тази проверка всеки път на консултация.

Второто - правилно си чела за алкалната фосфатаза, за изследване нивата на калция и фосфора, и за рентгеновата снимка на дясна китка. Тези изследвания определят със 100% има ли детето рахит.

Обикновено в начална фаза нещата се оправят с увеличаване дозата на вит.Д, повечко разходки на въздух и слънце, а понякога се налага и изписване на допълнително калций и фосфор. Правят се и гимнастика и масаж - за укрепване на мускулите, за по-добро оросяване и снабдяване с витамин Д. Не е нещо, което не може да бъде овладяно - стига да не се забележи прекалено късно.

Изкривяване на крачетата и други кости при рахит има, когато детето е над 6 месеца и започва да седи/стои - под тежестта на тялото костите се огъват. 

Рядко наддаването в първите 2-3 месеца е причина за рахит, няма почти никаква връзка - ако детето си получава дозата от вит. Д. След първите месеци обикновено започва по-малко наддаване и нещата се нормализират.
Разбира се, не трябва да се насилва и избързва с поставянето на детето да седи/стои.

# 162
  • София
http://baby-market.911.bg/a2/offers.asp?p=1993962&id=5168

bowuu Новата ни количка - 6 кг!!!! Алелуя! Уредиха ми я за 180 лева. Цвтетът е точно синьо и каки, като на снимката.

# 163
Аз на моите свекър и свекърва викам по имена. Свестни са хората, но имам една майка и един баща, все пак..
А малкия го кръстих на майка си и свекърва си, но буквата е на майка ми  Mr. Green
Ние скоро се прибираме в Бургас и ми е едно такова смесено ...
Сега боядисахме яйцата, а Марти спи ли спи - най-накрая.

А за рахита - не се шашкайте - всички би трябвало да са рахитични. Първите признаци са затруднения в дишането, изпотяване на главата, оплешивяване на тила, отслабена имунна система. Детето е капризно, изнервено, стряска се насън, спи много малко, лесно се буди, вдига температура. Всичко накуп При положение, че случихме на зима, в която един или два дни не сме на въздух, правим масажи и гимнастики, нямаме вредни навици  Mr. Green не мисля, че има повод за паника.

# 164
Момичета, много благодаря на всички за успокоението. В понеделник ще видим.......... Явно ще имаме рахит, ама дано всичко мине добре Praynig
На Ивонска - весело изкарване на Велинград!
На Free Soul - едно голямо благодаря (за пореден път)!  bouquet
А на всички момичета - весело посрещане на Великденските празници!

П.П. алкалната фосфатаза се оказа ензим в кръвта

Общи условия

Активация на акаунт