Великденски яйца борци за ЯНУАРСКИ сладки палавници !!!

• 11 539
  • 280
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ние с Шош официално Ви желаем приятен Великден в добра и грижовна компания! easter

Да оздравявате, да се наспивате, да се обичате и да пиете по едно вино в най-библейски смисъл!   Mr. Green

easter Ще си мислим за Вас и ще ни липсвате!

# 166
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
И от нас Весели Празници  bouquet,пазете се здрави,веселете се добре и  като се върнем ,да отпразнуваме подобаващо Hug

# 167
Нека всички мами и бебета, които ще ходят някъде да си изкарат страхотно, да се забавляват и да си починат.Пък ние тук във форума ще продължим -  ще се оплакваме, ще даваме съвети, ще се успокояваме...
Мимоза, стискам палци с вас всичко да е наред и бързо да се оправите.
tsveta, пробвай да пиеш чая за кърмачки на Хип.Ти нали пиеше лактогонен чай и може би организма е свикнал с него и трябва да го смениш.

# 168
Имам въпрос към мъжките мами:забелвате ли пишките на момченцата?Снощи на Тоти почти му се показа цялата главичка и дори мъничко кръв имаше,но пък той не заплака и мисля,че не го е боляло  newsm78  Вие как процедирате?

# 169
Преди време бяхте дискутирали какво трябва да се подава сега като ни свършат 135те дни.
Моля пак да обясните- Stiliana1,  мился ,че ти беше наясно.
 В Наредбата ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ И ИЗПЛАЩАНЕ НА ПАРИЧНИТЕ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ И ПОМОЩИ ОТ ДЪРЖАВНОТО ОБЩЕСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ има 12 приложения и нещо не се ориентирам.От счетоводната тема ми отговориха - Прил.1, но не съм сигурна.
И към кой го подаваме - към работодателя или не последно?

Плиййз дайте инфо Praynig Praynig, че днес ще ходя до работата.

Последна редакция: пт, 06 апр 2007, 09:08 от titti

# 170
Mimi - при нас докторът я забелва всяка седмица.Цялата главичка се показва и под главичката почиства, че там се събираха едни белички работи.Първия път кървеше мъничко, но вече е о.к.
Мен ме е страх да пипам, че при първия и последен злощастен опит едвам върнах кожичката обратно, та си изкарах акълите.
Иначе и двамата  ни педиатри са на мнение, че трябва да се забелва.

# 171
Mimi - при нас докторът я забелва всяка седмица.Цялата главичка се показва и под главичката почиства, че там се събираха едни белички работи.Първия път кървеше мъничко, но вече е о.к.
Мен ме е страх да пипам, че при първия и последен злощастен опит едвам върнах кожичката обратно, та си изкарах акълите.
Иначе и двамата  ни педиатри са на мнение, че трябва да се забелва.

А маже ли се с нещо като се забели,За да не го пари като пика? newsm78

# 172
Мисля, че трябва да се маже с риванолов разтвор, но ние не мажем с нищо.За това, най-добре, си питай педиатърката.

# 173
Преди време бяхте дискутирали какво трябва да се подава сега като ни свършат 135те дни.
Моля пак да обясните- Stiliana1,  мился ,че ти беше наясно.
 В Наредбата ЗА ИЗЧИСЛЯВАНЕ И ИЗПЛАЩАНЕ НА ПАРИЧНИТЕ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ И ПОМОЩИ ОТ ДЪРЖАВНОТО ОБЩЕСТВЕНО ОСИГУРЯВАНЕ има 12 приложения и нещо не се ориентирам.От счетоводната тема ми отговориха - Прил.1, но не съм сигурна.
И към кой го подаваме - към работодателя или не последно?

Плиййз дайте инфо Praynig Praynig, че днес ще ходя до работата.

Подава се декларация до работодателя за удължаване срока на болничния до 315 дни. По-късно ще пусна още инфо.

# 174
до работодателя се входира молба свободен текст да се ползва остатъка от 135 до 315 дни обезщетение за бременност и раждане (прилагам примерен текст на молбата, която се подава, тази е за НОИ, но върши същата работа):

ДО
     ГР. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... .

МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ
за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 КСО за остатъка от 135 до 315 календарни дни

От ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
(име, презиме и фамилия на лицето)
ЕГН/ЛНЧ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...,
адрес за кореспонденция ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ..
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ..
(град/село, ПК, община, област, улица, №, ж.к., бл., ет., ап.)
телефон ... ... ... ... ... ... ... ...
осигурен при осигурител/като самоосигуряващо се лице
... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ..
(наименование на осигурителя/посочване на дейността като самоосигуряващо се лице)

ГОСПОДИН (ГОСПОЖО) ДИРЕКТОР,

Моля в качеството ми на ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
(майка/баща/баба/дядо/
осиновител/настойник)
да ми бъде отпуснато парично обезщетение за бременност и раждане считано от ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... 20 ... ... г.

Декларирам следните обстоятелства:
1. Осигурен/а съм по безсрочно/срочно правоотношение до ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... .. 20 ... . г.
2. Осигурен/а съм като самоосигуряващо се лице с безсрочна/срочна регистрация до ... ... ... ... ... ... ... ... 20 ... . г. Към датата, от която искам да ми бъде отпуснато обезщетението - ... ... ... ... ... ... 20 ... . г., съм осигурен/а за съответния риск - да/не (ненужното се зачертава) и имам 6 месеца осигурителен стаж като осигурен/а за всички осигурени рискове, за всички осигурени социални рискове без трудова злополука, професионална болест и безработица, за всички осигурени социални рискове без безработица - да/не (ненужното се зачертава).
Към ден ... ... ... ... ... .. месец ... ... ... ... ... ... . година ... ... ... ... ... .
придобивам изискуемия се стаж.
(данните се попълват, когато осигурителният стаж се придобива през периода, за който се иска отпускане на обезщетение)
3. Правоотношението/осигуряването ми е прекратено считано
от ... ... ... ... ... ... ... ... 20 ... . г.
4. Детето ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ,
родено на ... ... ... ... ... ... ... ... .. 20 ... . г., е живо
(име, презиме и фамилия на детето)
и е ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... .. дете.
(първо, второ, трето, четвърто и т.н.)
5. Детето не е дадено за осиновяване.
6. Детето не е настанено в детско заведение на пълна държавна издръжка.
7. Детето не е настанено за отглеждане в семейство на роднини или близки или в приемно семейство по реда на чл. 26, ал. 1 от Закона за закрила на детето.
8. Не съм лишен/а от родителски права и родителските ми права не са ограничени.
9. Ползвам отпуск за раждане по чл. 45, ал. 1, т. 2 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските считано от ... ... ... ... ... .. 20 ... . г.
Забележка. Там, където е необходимо, се попълват съответните данни.

Прилагам следните документи:
1. Заверено от осигурителя копие от заповед за разрешаване на отпуска.
2. Заверено от осигурителя копие от заповед за прекратяване на правоотношението в случаите на ликвидация или прекратяване на осигурителя.
3. Оригинал (за справка) и копие от удостоверението за раждане на детето - за самоосигуряващо се лице.
4. Заверено от осигурителя копие от удостоверението за раждане на детето - за осигурено лице.
5. Копие от акта на кмета на общината или на определено от него длъжностно лице за назначаване на настойник.
6. Копие от протокол на ЛКК за тежко заболяване на майката в случаите по чл. 167 КТ.
7. Копие от препис-извлечение от акта за смърт на майката и/или бащата на детето в случаите по чл. 167 КТ.
8. Декларация за изплащане на обезщетението - приложение № 7 към чл. 8 от наредбата.
9. Удостоверение за размера на дневното парично обезщетение при бременност и раждане за периоди преди 1 януари 2007 г. - за случаите по чл. 49, ал. 2 КСО.
10. Други документи
Забележка. С ограждане на съответната цифра се отбелязва кои от изброените документи са приложени.

ИЗВЕСТНО МИ Е, ЧЕ:

В 7-дневен срок от промяна в декларираните обстоятелства се задължавам да подам декларация за промяната. Ако не изпълня това задължение, извършвам административно нарушение, за което нося административнонаказателна отговорност по реда на чл. 349 КСО.
Следва да възстановя неправомерно полученото обезщетение по моя вина заедно с дължимата лихва съгласно чл. 114, ал. 1 КСО.
За деклариране на неверни данни нося наказателна отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс.

Дата ... ... ... ... ... ... ... ...    Подпис: ... ... ... ... ... ... ... ...
гр. (с.)... ... ... ... ... ... ... ...     

Данни от осигурителя:
1. Към деня на разрешения отпуск за раждане лицето е осигурено за съответния риск: да/не (ненужното се зачертава).
2. Към деня на разрешения отпуск лицето има 6 месеца осигурителен стаж като осигурено за всички осигурени социални рискове, за всички осигурени социални рискове без трудова злополука, професионална болест и безработица, за всички осигурени социални рискове без безработица - да/не (ненужното се зачертава).
3. Към ден ... ... ... ... месец ... ... ... ... година ... ... ... ... лицето придобива изискуемия се стаж.
(данните се попълват, когато лицето придобива осигурителния стаж през периода на разрешения отпуск)

Дата ... ... ... ... ... ... ... ...    ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
гр. (с.) ... ... ... ... ... ... ... ...    (име, фамилия, подпис
     и печат)

# 175
  • София; Дружбето
Аз подагох такава молба, но в по-кратък вариант. Шефа я подписа и толкова.

Последна редакция: пт, 06 апр 2007, 10:41 от tsveta

# 176
Da, Тази е дългичка, но е като пример, иначе свободен текст се подава. Може до тук да е само:
ДО
     ГР. ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... .

МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ
за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 КСО за остатъка от 135 до 315 календарни дни

От ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
(име, презиме и фамилия на лицето)
ЕГН/ЛНЧ ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...,
адрес за кореспонденция ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ..
(град/село, ПК, община, област, улица, №, ж.к., бл., ет., ап.)
телефон ... ... ... ... ... ... ... ...
осигурен при осигурител/като самоосигуряващо се лице
(наименование на осигурителя/посочване на дейността като самоосигуряващо се лице)

ГОСПОДИН (ГОСПОЖО) ДИРЕКТОР,

Моля в качеството ми на ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
(майка/баща/баба/дядо/
осиновител/настойник)
да ми бъде отпуснато парично обезщетение за бременност и раждане считано от ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... 20 ... ... г.

Дата ... ... ... ... ... ... ... ...    ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
гр. (с.) ... ... ... ... ... ... ... ...    (име, фамилия, подпис
     и печат)

# 177
  • София
Момичета, искам да ви кажа нещо преди празника.
Снощи разбрах, че братовчедка ми, която юли чакаше бебе, няма да има бебе . Починало е  в нея. Почувствах се ужасно. От снощи само за това мисля. Искам да ви кажа, да се радвате на това което имате, да се обичате и да не обръщате внимание на малките проблеми. На всякакви злободневни и маловажни неща, хора, които ви ядосват и всякакви такива подобни неща. Огледайте се в очите на дечицата ви и благодарете за цялото това щастие.  Praynig

# 178
Момичетата преди мен са дали отговор на въпроса на titti. И аз знам това, което Анджелина е посочила. И какви хубави примерни декларации и направила.
tsveta, как е кърмата. Аз с това цедене от 1 седмица наистина мога да кажа, че кърмата ми намалява като гледам изцеденото количество. Но ако окончателно ми забранят да кърмя така ще спра кърмата по-лесно.В противен случай ще се опитвам и аз да увелича количеството.
Клеми, много съжелявам за случилото се на братовчедкати.Иначе си права - да се огледаме в очичките на бебоците.

# 179
  • София; Дружбето
Flowerlina къмрата си е все така. Аз пия чая ма Хип от една седмица, редувам ги точно с ецлта организмът да не свиква Rolling Eyes Сега ще давам и от двете гърди пък да видим дали ще иска и от другата, че до сега отказваше втората.
Клеми много съжалявам братовчедка ти Sad наитина трябва да се радваме на шастието, което ни е дал живота.

Общи условия

Активация на акаунт