Великденски яйца борци за ЯНУАРСКИ сладки палавници !!!

• 11 507
  • 280
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Ива, ти кърмиш и не знам дали това няма да повлияе на резултата на тест за бременност. А че може да се забременее по време на кърмене, е факт! Не знам какви са вероятностите, но категорично кърменето не те предпазва. Както наскоро споделих, тук във форума срещнах една мама, която така забременяла с второ и разбрала за него чак в 5я месец, когато започнало да рита.
Така че не отлагай! Чувала съм, че много ранна бременност може да се премахва и с някави по-модерни и по-малко инвазивни средства - нещо с вакуум май беше. При всяко положение лекар може правилно да те консултира.

Въпрос към мамите с по 2 деца и тези, които не кърмят - първата менструация след раждането ми дойде на 8 март. Преди да родя цикълът ми беше доста точен. Нормално ли е сега да закъснява и да не се е нормализирал или щом не кърмя, вече трябва да е редовен. Леко съм се попритеснила и ако до седмица не дойде, ще взема да направя един тест.

# 256
Ива, нищо чудно няма да имаш овулация докато кърмиш. На мен ми дойде на 22-ри март, а на 4-ти април лекарката каза, че съм имала овулация, така че пазете се, да не стане белята, а и както си секцио само кюретаж ти трябва.

Ним, аз нямам две деца и все още кърмя, но ще си позволя да кажа за циклите. Моя приятелка роди септември месец и чак сега цикълът и се нормализира, а няма патологични изменения или заболявания след раждането. Редовно се преглеждаше, защото се притесняваше точно за същото нещо, но Цветкова я успокои, че всичко си е в рамките на нормалното. Така, че споко, все пак си раждала и нещата не могат веднага да станат същите както преди.

# 257
Ива,и двете ни баби(моята майка и свекървата ми) са забременяли някога по време на активното кърмене.Сега разликата между мен и по-малката ми сестра е 1 година и 4 месеца,а между  мъжа ми и неговата сестра 1 година и 2 месеца!И двете са забременяли без да подозират,че това е възможно. Simple Smile
   И аз четох в една книга,че кърменето на поискване до голяма степен намалява шанса за забременяване,но не го премахва с 100% Naughty
    Дано всичко се подрежда така ,както ти се иска! Praynig

# 258
Цитат
Понеже никога не съм присъствала на церемония на кръщаване,искам да питам...... ,на едната от снимките видях ножица в ръцете на попа,косицата на малкия ли реже  ?Защо?
Да. Реже му косата. Не знам защо точно се прави - май е нещо от сорта, че се приема в лоното на християнската вяра, един вид като жертвоприношение. Реже се на кръст от четирите страни на главата. А иначе си заслужава да се кръсти детето. На околовръстното откъм Овча купел има много хубав манастир  Grinning

# 259

Да. Реже му косата. Не знам защо точно се прави - май е нещо от сорта, че се приема в лоното на християнската вяра, един вид като жертвоприношение. Реже се на кръст от четирите страни на главата. А иначе си заслужава да се кръсти детето. На околовръстното откъм Овча купел има много хубав манастир  Grinning
   Мерси за информацията,Манана! Grinning
   Сигурно си заслужава кръщаването(както и другите христиански обреди),когато душата ти (поне пo време на церемонията) се обръща към високото и святото!

Последна редакция: пн, 09 апр 2007, 18:08 от Селма

# 260
Ние мислехме да кръщаваме детето лятото, но още не знаем на къде ще бъдат кръстниците и може да се размина. Жалко, защото не направихме сватба, а исках поне кръщенето да отпразнуваме като хората, ама ще видим.

# 261
Въпрос към мамите с по 2 деца и тези, които не кърмят - първата менструация след раждането ми дойде на 8 март. Преди да родя цикълът ми беше доста точен. Нормално ли е сега да закъснява и да не се е нормализирал или щом не кърмя, вече трябва да е редовен. Леко съм се попритеснила и ако до седмица не дойде, ще взема да направя един тест.

Ним, на мен на 4 март ми дойде за пръв път, а сега на 7 април за втори след раждането. Но аз пиех ОРГАМЕТРИЛ и от него цикълът е регулиран. Оргаметрилът ми го предписа лекарката, понеже първата менструация след раждането продължи 2 седмици.
След първата бременност не съм имала разместване в цикъла.

# 262
Христос Възкресе! Да сте живи и здрави момичета, да ви радват много малките бебешочета  Hug

А има ли някоя мама, която не кърми и не й е дошло още? На мен още ми се губи цикъл, ама няма как да съм бременна, щото още не съм се разписала като хората в оня списък!  newsm78

# 263
  • София
Привет, мили мами и бебчовци! Ние се прибрахме и с радост прочетохме, че сме липсвали на някои от вас...  Hug И вие ни липсвахте....

Галя, успех утре!  Praynig

# 264
Ние мислим да кръстим мъника през септември,когато кума ми се върне от Испания.Но да сме живи и здрави да дойде това време ще му мислим.

ОХХХХХ,аз пак почнах Сигарите  Mr. Green Мъж ми ша ма прИтрепе. #2gunfire По две-три на ден,ама пак си е пушене  Shocked

# 265
Къде се изгубихте мами  newsm78 newsm78 newsm78
Вече ми е мъчно за вас. Как изкарахте празника  Grinning

# 266
  • София

mimi_81 поздравления за новата тема - супер е newsm10 newsm10 newsm10
Въпреки, че нашто януарче го направихме в началото на май  newsm12- то нали едвам хванахме последния влак за януари. newsm53
Нещо голямо затишие тука по празниците.  newsm09
Уф, моя свекър днес най-накрая си тръгна  smile3515 smile3516 smile3513. Той нали уж дойде под предлог да ходи на мача Левски - ЦСКА, ама в крайна сметка не отиде, щото трябвало да пие някво хапче, пък после........... newsm61
За утре ми е пълна програмата - консултация при педи   costumed050, ще бием Пентаксима doctor, после сме на ортопед smile3543, а сутринта изпращам щерката на зелено училище в Сандански  newsm08
Хайде тази седмица го дават хубаво времето къде ще е срещата?  Nature Sunny  Wine Glass passifier newsm24 1stroller  babyuu newsm24 1stroller newsm24 1stroller passifier

# 267
Не сме се изгубили...тук сме.Виждам че тези които са били някъде, започнаха да се прибират.Надявам се, че всички са изкарали чудесно на празника. Аз мога само да кажа че и при нас беше забавно, много гости, много ядене  и разбира се приятно. А малката вече категорично ще бъде на соево АМ, а аз ще се трябва да спирам кърмата. Кажете как да не те яд като имаш кърма и да не можеш да кърмиш бебето smile3515 smile3511 newsm61
mimi_81, ако преди си пушила е нормално сега пак да искаш да пробваш.Но започнеш ли да знаеш че трудно се спират пак цигарите. Поне такива наблюдения имам покрай мои приятелки.Аз преди да забременея пушех по няколко цигари, но оттогава до днес не пуша..скоро става 1 година.Засега съм решила да не опитвам пак цигара, въпреки че мъж постоянно ме изкушава. Ще му счупя главата.
galina_dimova, стискаме палци за изпита утре.
Относно цикъла...ами на мен ми дойде почти веднага след лохиите, т.е на 26 февруари и оттогава нищо. И аз си помислих дали няма да имам второ бебе до края на годината, та първо направих тест- отрицателен, после за 100% гаранция ходих и на лекар.Е няма бременност, но и цикъл нямам.Лекарката ми обясни, че докато кърмя (т.е. в нашия случай имам кърма) е малко  вероятно да имам редовен цикъл.  Като спра кърмата също ще трябва да минат няколко месеца, за да се оправи цикъла.

# 268
  • София/Варна
Flowerlina, ама как така го установиха, че бебето е алергично към лактозата? Пробва ли да сте на смесено хранене?
Както бях писала преди и Оги беше с много злобно разстойство, като имаше чак кървави жилки от разранената чревна лигавица. Но с добавка от диетично АМ се оправи за няколко дни, след ова не е имало рецидив.

# 269
  • Русе
Здравейте, майчета  Hug От няколко дни не съм влизала, ама не, че сме ходили някъде, ами просто не ми оставаше време. Да ви се оплача - моята госпожица много лошава е станала  ooooh! И тя непрекъснато се опитва да се надига като я сложа в леглото или на шезлонга и понеже не може - плаче  Sob Освен това, започна да изпада в някакви истерични състояния без абсолютно никакъв повод  Shocked Както е усмихнта или спи започва да реве неудържимо и чак се задъхва  Confused Направо не знам какво да я правя   33uu Днес бяхме в парка. Накичила съм я аз, че имахме уговорка с една приятелка, която я видя за първи път. Ами нашата така се разрева, че добре че беше момичето, да бута количката, докато стигнем до улицата, от където ни взе мъжът ми, а маймуната, вероятно от изтущение заспа в мен Rolling Eyes При вас случва ли се бебоците да изпадат често в такива състояние без видим повод? Добре, че утре сме на консултация, че да видим доки какво ще каже по въпроса  Rolling Eyes
Нимски, аз също не кърмя и първият ми цикъл ми дойде на 14.02. През март цъфнах едва на 24-ти, така че - споко! Преди цикълът ми беше редовен, но явно сега ще има период на уреголиране.
Мими 81,надникнах в новаа тема - ПРЕКРАСНА Е! Лека нощ 55

Общи условия

Активация на акаунт