Висше образование и студенти в БЕЛГИЯ - тема 2

• 13 973
  • 286
  •   1
Отговори
# 285
  • софия
Ипри дъщеря ми втория семестър преподавателят по мат ще е различен. Ще видим.
Утре и в сряда или петък са последните изпити. После ще си дойде и ще чакаме резултатите. Най-малко внимание е обърнала на материала, който е трябвало да предаде по английски. И там ми е странно. В Колежа ги скъсаха да пишат есета, разсъждения и всякакви текстове 5 г. В часовете в университета почти не ходи, но когато ходеше, каза, че нещата, които преподавателят обяснява, ги знае до припадък. Беше участвала в дискусия, той бил учуден откъде знае някакви неща и после, като беше дала първия проект, изведнъж се беше оказало, че сума ти неща не били както искал 😶

# 286
Такова е и в KUL.
Скрит текст:
Моето дете е на режим като почти студент от 8. клас и не учеше по българската система. Всяка година завършваше с пълен отличен, а при тях критерият за шестица не беше нисък (91.4%+ е шестица). В момента вече сме почти сигурни, че е фейлнала математиката, въпреки че резултатите още не са излезли. Като си беше тук за Коледа се вижда с преподавателя си по математика от Колежа. И той изпадна в лек амок като видя колко и какво са "взели" за семестъра - материала от целия учебник. На мок теста по мат имаше по-малко от 25% постигнали резултат над заветните 3 или колкото трябва точки. Предполагаше се, че за изпита ще направят някаква корекция. Направиха я - дали са още по-трудни задачи, които не са обяснявани и давани за самоподготовка
. Не знам дали е от университета, дали е от преподавателя, но на мок тестове се дават задачи, които не са обяснявани и показвани, на лекции се чете от презентация, а на изпита има задачи, които дори на мок тест не са давани.
Горе-долу същата работа е и по другите предмети - на изпит се дава материал, който не е маркиран никъде през семестъра.
Скрит текст:
Учи и решава като побъркана.
Изборът на университет не беше да е лесно, но и не мога да си представя да ти дават материал, който не е преподаван или давани указания да се учи. Със същия успех може да се яви на изпит на третокурсник.
Приела съм, че първата година е опознавателна. Ще видим как ще продължи.
Като прочетох болднатото (и съседните изречения) имам предположение не само, че го правят нарочно, а че това си е стратегия в КУЛ - да дават материал, който не е преподаван, но е свързан и надгражда.
Дъщеря ми беше забелязала нещо подобно. На последния изпит позна 2-3 въпроса. Забелязала, че в презентациите като че ли нарочно липсва нещо. Все едно наум си завадаш въпроса - а това как ще стане или каква е следващата стъпка. Беше си ги разбработила сама - и да, дали почти същите въпроси, които не са преподавани.

Общи условия

Активация на акаунт