Висше образование и студенти в БЕЛГИЯ - тема 2

• 14 599
  • 303
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Ами няма нещо кой знае, колко за разказване. Специалността, която беше избрал не му допадала. Решил да се прехвърли в друга специалност-бизнес. Избра Томас Мор, защото намери добри отзиви от българчета за там и реши да се премести. Лошото беше, че не съобрази сроковете за записване, но университета има опция за започване и от февруари. Затова се прибра в БГ за два месеца и в понеделник замина.
VUB е много добър университет. Академичен, учи се стабилно. Той има доста приятели там и в бизнес специалността и в социалните науки. Отделно и възможността да се ползва общежитие съвсем не е за пренебрегване.
За Томас Мор тепърва ще споделям впечатления. Това, което забеляза беше, че доста деца заминаха на обмен от втория семестър. Което означава още възможности.

# 301
За много години!
Моята девойка в събота се премести в Мадрид за една година. И иска да се връща в Белгия. Състудентите й също. Каза, че културният шок е огромен. И си взима обратно всички лоши думи, които е казала срещу Белгия.
Етомира,
благодаря, че споделяш.
Това са недостатъците на обмените - културен шок от новата държава и отганизацията в новото уни (или липсата на такава), както и настройките на нов тип учене и изпити. Ако преместването е по оста север - юг разликите са по-големи.
Повечето деца след около 2 месеца свикват.
По принцип по Еразъм може да откаже обмена (не знам точно как) и да се върне в своето уни, но вашият случай е по-специфичен.

# 302
  • София
За много години!
Моята девойка в събота се премести в Мадрид за една година. И иска да се връща в Белгия. Състудентите й също. Каза, че културният шок е огромен. И си взима обратно всички лоши думи, които е казала срещу Белгия.

etomira, моля те да разкажеш какво не се е харесало в Мадрид. Дъщеря ми е по стъпките на твоята и в момента няма търпение да се махне от Белгия.

# 303
  • София
Аз също с интерес ще следя отзиви за Мадрид. Моята иска там да се пробва за магистратура и ще сравнява Нидерландия, Белгия (обмен) и Испания.

Общи условия

Активация на акаунт