Медицински университет - Тема 4

• 61 294
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • БУРГАС
Варна
 жени мин.бал медицина 37,38
 момчета 31,31

# 181
  • Варненска клюкарка
Русалка, благодаря за подробностите, беше ми много интересно. Синът ми ми каза естесвено само основното, което е стнанало повод за разговор за въпросния Физикум, това че германката с взети изпити от Варна, във втори курс ще се опита да се премести в немски университет.

Хубави резултати от Варна и Плевен, жалкото е че до шесто класиране ще стигнат до 23 и нещо.. И двата университета много се надценяват с броя на приема, спрямо броя на кандидатстващите  и докато се извъртят класиранията това драстично ще свали бала до 23-24....

# 182
Мисля че тази година няма толкова много да пада бала, ще видим съвсем скоро. Много високи балове тази година навсякъде. Не знам вече какво да очакваме в София. Но след гафа с изпита по химия вече мачът не е честен. Току що дъщеря ми заяви, че каквото и да става ще избере по-скоро СУ. Приета е и в Плевен и Варна. Не знам дали е правилно, доста съм объркана вече. Натежават базите за обучение на СУ и по-малкото студенти в група.

# 183
И колко студенти в група са в СУ? В МУ са по 7-8.

# 184
Чувам за 3-4 в СУ срещу 9-10 до дори 12 в МУ, това според студенти там. Така ли е?

# 185
Аз мога да кажа за групите в МУ София по дентална медицина, че са 8 човека.

# 186
"Нашата" група е 7 човека.

# 187
Сегашните випуски са малки групи и в двата университета.
Упражненията в МУ Сф се провеждат обаче с близначна група, т.е. примерно 4та и 5та група заедно. Випускът, който сега беше шести курс, бяха по 9 човека в една група. На упражнения ходят 18 студента - 9 от една група и 9 от друга.
При някои дисциплини това е проблем. Напр по неврология в Окръжна болница няма място нито в залите, нито по стаите на пациентите. 4-5 студенти влизат с асистента или професора, другите чакат отвън.
В СУ на упражнения ходи само една група.

# 188
В МУ-София не всички упражнения се провеждат с близначна група. Събираха ги по хистология, защото упражненията са в залата с микроскопите, а в нея има поне 20 микроскопа. Събираха ги и по анатомия, предполагам защото труповете са все пак ограничени. Синът ми не намира никакъв проблем в това, поне засега.
Мисля, че в правилника на МУ-София пишеше, че максималният брой студенти в група е 10.
Но при всички положения това не е сериозен аргумент за или против избора на университет. Има много по-важни критерии, които имат значение.

# 189
Като завършила медицина със сигурност заявявам, че има много голямо значение броят студенти в група, особено в по-горните курсове. Но и в първите две години също. И двата университета имат предимства и недостатъци. Да изчакаме класиранията и където и е късмета.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 20:12 от atolgi

# 190
Тогава фаворит трябва да ви е факултетът в Бургас. Студентите там се хвалеха, че поименно ги познават в болницата.

# 191
  • София
Навремето ММ са били 12 човека в група в МУ София. Сега са по-малко. И пак са ги събирали с други групи. Пък са се научили.

# 192
Пак се почна кой е по-по-най…..
Кой където му е удобно, или пък където го приемат. Навсякъде е достатъчно трудно и всички деца се стараят. Пожелавам на всички тях да намерят своето място в лекарската гилдия в България или чужбина.

# 193
Не са постоянно заедно близначните групи, дъщеря ми каза, че сега им е останала само физиологията, в която са заедно, всички останали упражнения си ги провеждат сами.
С близначната група имат еднакви програми, но влизат при различни асистенти.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 22:20 от Mosquita

# 194
Има резултати по биология в МУ Пловдив.

Общи условия

Активация на акаунт