Медицински университет - Тема 4

• 60 223
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Видях, че миналата година до трето класиране балът е паднал с 0,7, така че шанс има. Стискам палци! Зависи колко момичета ще предпочитат друг университет.

# 211
Винаги има шанс. Когато дъщеря ми кандидатства, на първото класиране не ѝ стигаха стотни, но гледайки предишни години, балът не беше спадал с такива стотни, така че не изглеждаше вероятно да я приемат. Е да, ама на второ класиране балът падна точно колкото ѝ трябваше. Така че търпение, разликата е наистина много малка.

# 212
Дъщеря ми е приета в СУ, в МУ е на 0,04 от минималния бал. Може би има шанс за второ класиране, но не знам дали ще се възползваме. Сега е време да отпразнуваме успеха и - приета е в четири университета. Поздравления за всички деца!
Поздравления! Ние сме на 0.100 под минималния бал и не сме класирани в МУ. Според Вас имаме ли шанс за класиране на второ класиране - момиче е?
Има и то голям - 99% ще влезе.
Минала (2024) година на второ класиране са влезли 4 жени, балът пада с 0,18 до 38,85.
До 4-то класиране влизат още 3 жени и балът пада с още 0,12 до 38.73.
Общо е спаднал с 0,30 до последното класиране.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 22:26 от biborana

# 213
Дъщеря ми е приета в СУ, в МУ е на 0,04 от минималния бал. Може би има шанс за второ класиране, но не знам дали ще се възползваме. Сега е време да отпразнуваме успеха и - приета е в четири университета. Поздравления за всички деца!

Поздравления! Ние сме на 0.100 под минималния бал и не сме класирани в МУ. Според Вас имаме ли шанс за класиране на второ класиране - момиче е?
Аз също мисля, че ще влезете. Жалко, че ще ви е неспокойно няколко дни, стискам палци и аз и желая успех!

# 214
  • София
честито на всички приети! моят син също е приет медицина в МУ.

тази година минималният бал за медицина в СУ мъже е скочил шокиращо - някакви коментари?

# 215
Jam, може би момчетата са решили да учат най-сетне? Joy

Иначе честито на твоето момче!

# 216
  • BG
честито на всички приети! моят син също е приет медицина в МУ.

тази година минималният бал за медицина в СУ мъже е скочил шокиращо - някакви коментари?
Миналата година балообразуването в СУ е било различно, може би затова така ви се струва.

# 217
Честито пак на приетите, а на чакащите деца, вярвам че ще се получат нещата на второ класиране.

Да попитам какво се случва с бройките “под условие”, нямаха ли 6 в МУ СФ?

# 218
  • София
В СУ се балообразува различно тази година, уеднаквиха го с медицинските университети. Освен това са и с много по-малко места и от там - доста по-високи минимални балове от тези в МУ.

# 219
Да, 36.27 е мин бал за фармацията в СУ - момичета.
Ние ще освободим едно място за второ класиране, защото моята предпочита МУ София.
Jasmin вие една бройка в СУ медицина ли ще освободите?
Дъщеря ми е 6-та резерва ("позиция в опашката") в СУ, което е с 0,16 разлика от минималния бал. Мислите ли че ще има късмет за бъде приета на второ класиране? Колко може да падне балът в СУ медицина, сега е 38.17?
Миналата година колко момичета са приети на второ класиране? На сайта не намирам такава информация.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 23:17 от _Eagle_

# 220
Минималните балове в СУ 2024 г. (Сравнение трудно ще се направи, защото балообразуването беше различно)
Първо класиране

Медицина жени ДП - 32.86
Медицина мъже ДП - 31.09

Медицина жени платено - 30.00
Медицина мъже платено - 27.94

Фармация жени ДП - 35.96
Фармация мъже ДП - 30.52

Фармация жени платено - 27.33
Фармация мъже платено - 24.45

Второ класиране

Медицина жени ДП - 30.27
Медицина мъже ДП - 23.74

Медицина жени платено - 24.83
Медицина мъже платено - няма новоприети

Фармация жени ДП - 32.79
Фармация мъже ДП - 24.45

Фармация жени платено - 23.87
Фармация мъже платено - няма новоприети

Допълнителен прием в СУ
Медицина - 22 места (18 места държавна + 4 места платено)
Фармация - 39 места (17 места държавна + 22 места платено)
Няма информация за баловете на допълнителен прием 2024 г.
През 2023 г баловете на допълнителен прием бяха доста по-високи от редовното първо класиране.
Жени - 34.04
Мъже - 35.02
А на първо класиране бяха 30.40 за жени и 24.12 за мъже.
 2023 год беше и единствената в която балът за мъже беше по-висок от този за жени на това класиране. В никой друг университет не се е случвал този феномен.

# 221
Ние ще освободим едно място за второ класиране, защото моята предпочита МУ София.
Дъщеря ми е 6-та резерва ("позиция в опашката") в СУ, което е с 0,16 разлика от минималния бал. Мислите ли че ще има късмет за бъде приета на второ класиране? Колко може да падне балът в СУ медицина, сега е 38.17?
Миналата година колко момичета са приети на второ класиране? На сайта не намирам такава информация.

Ще ви приемат, в СУ се освобождават повече бройки от МУ

# 222
  • София
знам, че се е балообразувало различно миналата година в СУ, но балът може да се преизчисли приблизително по сегашната формула. скокът е с единици. факт е, че са намалени бройките.

# 223
  • София
Не, ще освободим бройка фармация.

# 224
  • Сандански
Здравейте,
какво основание за плащане пишете, когато превеждате парите за семестриалната такса към Медицински факултет София.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт