Медицински университет - Тема 4

• 58 203
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Днес записахме дъщеря ми в Тракийския и попитах за бройките под условие. В сегашното класиране те не са включени. Ще бъдат обявени след като се запълнят местата по ДП - след трето класиране или повече, зависи. След това по низходящ бал започват класиранията за тези места.
Хъм, на първо класиране са класирали 63 души - точно толкова, колкото са бройките с включени 9 под условие. Ако не бяха включени в класирането, трябваше сега да класират само 54. Нещо не излиза. Или са се объркали, или грешно са обяснили.

# 31
Чула съм, че за СУ фармация евентуално могат да се местят оценки от други университети? Възможно ли е, ако човек изкара в Плевен повече, да мести за СУ? А възможно ли е да ползваме оценка от матура по биология? Компонент 1 нали е 2 часа, защото прочетох, че изпитът е 4, но това навярно е за медицината, където има и компонент2?

Миналата година можеше да се кандидатства Фармация с матура по биология или с матура по химия.
Съответно и на допълнителния прием можеше да се ползва оценката от матурата, както и оценка от друг университет. Приемът с матура противоречеше на наредбата, даже се учудвам как им позволиха да приемат по този начин.
 Тази година балообразуването е сменено и за медицина, и за фармация.
Не може да се ползва матура тази година.
 А що се касае за преместване вече в горен курс. Всяка година приемат правила за преместване. Миналата година преместването ставаше като се мине пак през кск.

# 32
  • БУРГАС
Някой писа ли, подаде ли жалба по прословутата 22 задача или се отказахме? На тази хвърчащ лист, без подписи, вярвате ли в легатимност на така наречен Протокол. Къде е лого, контакти на листа. Четенето ми с разбиране е, че този Протокол е двусмислен някой може ли да ми го обясни, както и задачата им била двусмислена Simple Smile. Вие виждате ли подписи?

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 20:27 от anita_anita

# 33
Подписите се заличават на основание чл.4 от Закона за защита на личните данни.

# 34
Подписите се заличават на основание чл.4 от Закона за защита на личните данни.
Правилно - заличават се подписите, но в този протокол са заличени и имената - а това не е редно!

# 35
Никой няма да излезе с името си. Много добре знаят, че не е редно това. Иначе щеше да има адекватна аргументация.
Една медия е отразила
https://offnews.bg/obshtestvo/izkliuchena-zadacha-ot-izpit-po-hi … ditci-847138.html

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 21:33 от Cygnus

# 36
Излязоха резултатите от МУ Плевен  , какво ви е мнението за медицина там в сравнение с по-големите МУ та -Варна, Пловдив....
Университетът е много добър. Дъщеря ми го хареса много. Избра Варна, защото ни е по-близо. Но Плевен го сложи преди София.

# 37
  • БУРГАС
А така на бял лист ли се пише? Нашите официални кореспонденции си ги пишем на официални бланки.

# 38
Излязоха резултатите от МУ Плевен  , какво ви е мнението за медицина там в сравнение с по-големите МУ та -Варна, Пловдив....
Познато момче завърши там. Там започна и специализация. 
Знам,  че лекарите физиотерапевти предпочитат да работят с рехабилитатори завършили там.
Очакваше се, че ще има отлив на кандидат студенти заради водния режим миналото лято.

# 39
Някой знае ли колко са били баловете миналата година за Бургас и Варна?

# 40
За Варна могат да се намерят на сайта им.

# 41
Благодаря за отговорите за МУ Плевен.
И мен ме притеснява това с водния режим, миналата година се случи на два пъти да минем оттам и посетихме Мола и до тоалетна трудно беше да посетиш.....и си е притеснително определено с режим на водата...

# 42
Няма да е безкраен водния режим… Градът като цяло доста изостана, няма как млад човек да го хареса. Но университетът доста добре се развива, много иновативна медицина се работи там. Може би и липсата на възможности за развлечения ще помогне на един студент по медицина да се съсредоточи върху следването. Чудим се и ние вкъщи, ще чакаме резултатите от МУ София и трябва да решаваме.
Относно Тракийския - да,  и на мен ми се стори странно, но това ми обясниха служителките. Напълно наясно са и че голям процент от първо класиране ще се отпишат, защото веднага ни обясниха и каква е процедурата за отписване, без да питаме. Тази година ще е тъмна Индия с тези места под условие.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 00:14 от atolgi

# 43
Успех на учениците на днешния изпит по химия в Пловдив. Моля ви да споделите какво ви е мнението за МУ Пловдив, обучение, преподаватели, среда. В сравнение със Софийския университет Медицина, на кой бихте дали превес? Ще се радвам да чуя всякакви мнения.

# 44
Успех на учениците на днешния изпит по химия в Пловдив. Моля ви да споделите какво ви е мнението за МУ Пловдив, обучение, преподаватели, среда. В сравнение със Софийския университет Медицина, на кой бихте дали превес? Ще се радвам да чуя всякакви мнения.

В МУ-Пловдив по-лесно се записва горен курс. Може с до 2 невзети изпита.
В СУ се записва трудно горен курс и има много отпаднали. С нула невзети може. Доста по-строго е.

Общи условия

Активация на акаунт