Медицински университет - Тема 4

• 60 095
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Оценките в Пловдив излязоха вчера. Класирането е утре.

В МУ София ли е кандидатствала или СУ медицина? За МУ София шанс няма , за СУ може би. За толкова много учене винаги трябва да има резервен план, Плевен, Пловдив, Варна , Стара Загора.
С едно единствено желание може много лесно да увиснеш.
И аз така мисля. С такъв хубав бал да няма и резервни варианти е грехота. Ако беше кандидатствала в Плевен, Варна, Пловдив, щяха да я приемат най-късно на второ класиране. А всяка година има възможност и процедура за прехвърляне в друг университет и може да дойде и в София.
Явно е учило много момичето. Дано я приемат в СУ, стискаме палци.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 19:33 от jasmin tisane

# 241
Здравейте! Бих искала да попитам ако има разлика с мин. бал за момиче дентална медицина МУ Варна 0,1 възможно ли е да бъде прието момичето на второ класиране според вас?
Благодаря ви предварително.

# 242
Здравейте! Бих искала да попитам ако има разлика с мин. бал за момиче дентална медицина МУ Варна 0,1 възможно ли е да бъде прието момичето на второ класиране според вас?
Благодаря ви предварително.
Да голяма вероятност има да я приемат. На второ ще падне поне с 0.2-0.3 .

# 243
Оценките в Пловдив излязоха вчера. Класирането е утре.

Успех на Пловдив!
В МУ София ли е кандидатствала или СУ медицина? За МУ София шанс няма , за СУ може би. За толкова много учене винаги трябва да има резервен план, Плевен, Пловдив, Варна , Стара Загора.
С едно единствено желание може много лесно да увиснеш.
И аз така мисля. С такъв хубав бал да няма и резервни варианти е грехота. Ако беше кандидатствала в Плевен, Варна, Пловдив, щяха да я приемат най-късно на второ класиране. А всяка година има възможност и процедура за прехвърляне в друг университет и може да дойде и в София.
Явно е учило много момичето. Дано я приемат в СУ, стискаме палци.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 12:16 от 783020

# 244
Е стига де, първо вече са минали изпитите и "защо не е кандидатствала и на други места" не помага по никакъв начин.
Освен това може да не иска да учи в Плевен, Пловдив, Варна и Бургас.
Освен това има различни ситуации и с тоя хубав бал можеше изобщо да не се справи толкова добре в другите университети.
Нека да пробва в СУ наесен ако обявят места и има желание, ако не, една година пропуск не е толкова фатална и драматична. Ще се подготви още малко, ще я приемат, ще учи където иска.

# 245
Всеки изгражда собствена стратегия за КСК, за съжаление не винаги печеливша, но вече е късно за самообвинения. Ние пък сме другата крайност - от презастраховане кандидатства в Ст. Загора, СУ, Варна, Плевен и МУ София. На първите четири места с прекрасни резултати и приета на първо класиране. На последния изпит по химия в МУ дали от пренапрежение, дали от тази обърквация та със задача 22 получи най-ниската си оценка от КСК и остана на 0,04 под чертата. За нас не е драма, защото има доста голям избор, но истината е че в началото МУ и беше първо желание и мен малко ме е яд. Та самата още преди излизане на оценките заяви, че е разочарована от МУ и няма да ходи там, вероятно под влияние на емоции.
И друго като съвет към бъдещи кандидати - наистина пробвайте на още някое място, може и да не сте се подготвяли за него конкретно. Например  в Плевен дъщеря ми отиде без даже да я наясно с формата предварително и изкара две 6,00. Не се знае къде ще е “ твоя изпит”, пък после има възможност за прехвърляне. Но не прекалявайте с броя университети, за да си запазите силите.
Това е личния ми опит.

# 246
Аз съм разказвала и друг път опита на дъщеря ми, където смятам, че решението да пробва и в СУ се оказа недобро. Тя се готвеше за МУ, два-три месеца преди изпитите реши, че иска и СУ (тук беше по-скоро паника от нейна страна. Тя искаше от самото начало дентална медицина и общата медицина в СУ не се връзваше никак с плановете й, но както по-късно ми сподели - всички кандидатстваха в няколко университета и аз реших, че и аз трябва Grinning ) и започна да учи и за СУ, което само й отнемаше времето от подготовката за МУ. В МУ на първо класиране не й стигаха стотни, убедена съм, че ако не се беше разфокусирала със СУ тая драма да трепери до последно нямаше да се случи.

Но да, съгласна съм, че всеки си изгражда стратегия и преценява как ще е най-добре за него. Но след като КСК е минала, евентуално само може да реши как да действа следващата година, за тази каквото е било - било.

# 247
Как виждате, ще падне ли поне с 1 бала в МУ Плевен за момчета тази година....? Има ли някой който е приет в Плевен , но ще избере друго място?

# 248
  • БУРГАС
Знаете ли всички тези документи, които трябва да сме подготвили за записване в МУ София, от къде се набавят? В сайта не виждам необходими документи.

# 249
Предварително ви трябват снимки, медицинско и платена такса.
На място като отидете, ще си купите от книжарницата на факултета комплекта. Погледнете дали има уверения в тях, ако няма, си вземете, поне две трябват - за градския транспорт и ако ползва общежитие.

# 250
  • София
Ето тук, в раздел "необходими документи за записване" има посочено всичко, ако става дума за медицински факултет https://mu-sofia.bg/priem/ksk/grafik/
Студентска книжка и всички формуляри се дават и на място за попълване.

# 251
  • БУРГАС
Предварително ви трябват снимки, медицинско и платена такса.
На място като отидете, ще си купите от книжарницата на факултета комплекта. Погледнете дали има уверения в тях, ако няма, си вземете, поне две трябват - за градския транспорт и ако ползва общежитие.
Благодаря Ви! В платежното нареждане какво е основанието? В пощенска банка ли е сметката за Медицински факултет  BG63 BPBI7940 3163982201

# 252
Ето линк към сметката на медицински факултет

https://medfac.mu-sofia.com/za-fakulteta/bankova-smetka/

Пишеш Семестриална такса и имената на студента, това е достатъчно.

# 253
Има класиране за МУ Пловдив.

# 254
  • Варненска клюкарка
Как виждате, ще падне ли поне с 1 бала в МУ Плевен за момчета тази година....? Има ли някой който е приет в Плевен , но ще избере друго място?
Ще падне, сега ка то започнат поредни класирания,  може и с 2...

Общи условия

Активация на акаунт