Медицински университет - Тема 4

• 60 088
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ох, ужас... Rolling Eyes

# 271
Ще те изненадам, ама по мое време Достоевски и Толстой се изучаваха по литература. То затова онези лекари, не са като тези.....
Бъдещата лекарка чете от известно време задълбочено Юнг. Ще спя спокойно, че в това отношение е в по-предна позиция от изучавалите руски класици по комунистическо време. Между другото Достоевски сама го прочете.

# 272
  • Пловдив
Да, ужас е и ще става по-голям ужас.

# 273
  • София
Ама, разбира се! Тука всички очакваме децата ни да станат голям ужас. Joy

Губи ми се нещо идеята на присъстивето ти в темата. Нито си лекар, нито твое дете учи медицина. Освен да критикарстваш непрекъснато и срещу всичко, друго не виждам.

# 274
  • Пловдив
Някак ме е грижа за бъдещето на здравеопазването в България и ми бяха интересни нагласите, подготовката и изобщо мнението на хората в този " бизнес". Амииии, не виждам бъдеще за медицината. Дано бъдещето ме опровергае, ама едва ли. Тук всички са от друга планета, в болница не са стъпвали и не са се сблъсквали с реалността, безсилието, безпомощността когато ти или твой близък има нужда от лекарска помощ. Или са от семейства на лекари, където отношението като отидеш на лекар е друго. И понеже всичко започва от тук..... кандидатстването, тук съм да се ориентирам кой ще ме лекува. Трябва да си в накоя тема само с причина ли? Има бели врани, но са много малко. То затова за тях се чака с месеци. И причината далеч не е само заплащането. А хората в малките населени места, без лекари, без болници. В кой свят живеете? То не може да се пише само общоугодното.

# 275
  • София
Не може. Ама и денонощното мрънкане за какво ли не идва в повече.

# 276
  • Пловдив
Доволството никога не е било движеща сила на прогреса. Безкритичността също. Особено когато затъваш все повече и повече. Надявам се на повече лекари, които са наясно защо ще бъдат лекари. Успех и критично мислене, никога да не бъдат доволни, винаги да дерзаят за повече и.......да не се страхуват да имат мнение, да го заявяват и да се борят за него.

# 277
  • София
Критичност и критикарстване са две много различни неща.

Аз пък виждам бъдеще за медицината. Виждам го в умната ми и целенасочена дъщеря и в будните деца около нея.

# 278
На критиците ще кажа: дайте да видим вашите деца какво могат и как се изразяват ! По цял свят,в т.ч. и в България,медицина ДП учи цветът на нацията. Пък кой как се опитва да го обезцвети и принизи не трябва да ни вълнува,защото ние знаем какво могат децата ни!

# 279
  • Пловдив
И аз виждам бъдеще в тези млади, умни и будни деца. Видях хъс, видях желание, а вчера видях и радостта от резултата.
dazed аз не съм лекар, нито някой в семейството ми , нито сред познатите ми, но синът ми ще бъде.  Кандидатства само на 1 място и само с 1 желание, въпреки моят страх. А кой знае или не знае какво е да си в болница не съди прибързано. Може да се изненадаш, през какво е минал и какво може да накара един млад човек да пожелае да бъде Лекар. Аз съм една щастлива майка.

# 280
  • София
Браво, Mrancho! Поздравления за вас. Много успехи на бъдещия доктор желая! Flowers Four Leaf Clover
P.S. С дъщеря ми очаквахме да кажете как е минало класирането в Пловдив, откакто писа в наборната тема Blush

# 281
Ако можеше да видите първокурсниците, които помагаха на приетите с документите - имаха толкова готино излъчване на млади, уверени и интелигентни хора, без арогантност и просто с една дума свестни деца,  щяхте да сте в пъти по-критични към системата, която ги кара да бягат навън или пък ги прави цинични, отколкото от няколко тъпи клипчета.

Иначе опростачването на нацията си го има и си мисля, че някои девойки записват медицина само за престижа, а реално искат да са инфлуенсърки. Има някакво течение тип “beaty and brains” или нещо такова и за мен такива повърхностни хора ще отпаднат по един или друг начин, особено ако не са от лекарски семейства, защото може би не са там, водени от високоморални ценности.

А и всяко стадо си има мърша, не всички ще станат сърцати и отдадени лекари, едва ли някой тук си прави такива илюзии.

# 282
Кога излиза второ класиране в МУ София? Ако се запишеш преди това в друг университет, какво точно се прави, за да се отпишеш и запишеш на ново място? Връщат ли ти медицинското или трябва да се вади ново?

# 283
Медицинското ще е ново, снимките също. Като кандидатства девойката, бях проучила всяко Уни, ако запишем каква част от таксата възстановява и в какъв срок.

# 284
Как се записва медицина само за престижа при тези тежки изпити и необходимост от солидна предварителна подготовка?

Dvivanova, обикновен излиза седмица след първото класиране. Следете сайта на МУ, защото след второ класиране има ден и половина за записване.

Отиваш в стария университет, казваш, че искаш да се отпишеш, те правят каквото е необходимо, след това отиваш в новия университет и се записваш по стандартния път. За медицинското не знам, ако ти го връщат и няма по него някакви специфични реквизити, би трябвало да може да се ползва. Предвид скъсения срок не бих рискувала да се окаже, че не върши работа, бих си извадила ново.

Общи условия

Активация на акаунт