Медицински университет - Тема 4

• 60 075
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Медицинското ще е ново, снимките също. Като кандидатства девойката, бях проучила всяко Уни, ако запишем каква част от таксата възстановява и в какъв срок.
Връщат 80% - информация от 2023 за МУ Варна. Сроковете не си спомням, но не надхвърли месец.

# 286
Кога излиза второ класиране в МУ София

Имам спомен, че го пускат веднага след като изтече срокът за записване – дори на същия ден.

# 287
От Тракийския университет ще върнат 70% от внесената сума, на други места е 80%. Условието беше да е по сметка на името на студента, изискваха удостоверение от банката с IBAN. Върнали са и снимките заедно с дипломата, друго не сме носили.

# 288
  • София
Кога излиза второ класиране в МУ София? Ако се запишеш преди това в друг университет, какво точно се прави, за да се отпишеш и запишеш на ново място? Връщат ли ти медицинското или трябва да се вади ново?
Записването приключва на 17-ти. Предполагам, че на 18-ти ще излезе второ класиране.

# 289
Искам да попитам дали е възможно от медицински университет, няма значение от кой град, да се преместя в медицината в Софийския университет, дали са необходими приравнителни изпити или други критерии се гледат?

# 290
  • БУРГАС
Ето линк към сметката на медицински факултет

https://medfac.mu-sofia.com/za-fakulteta/bankova-smetka/

Пишеш Семестриална такса и имената на студента, това е достатъчно.
[/quot

Не плащам ли 1200 лв.за цялата година?

# 291
  • Варненска клюкарка
Искам да попитам дали е възможно от медицински университет, няма значение от кой град, да се преместя в медицината в Софийския университет, дали са необходими приравнителни изпити или други критерии се гледат?
В  настоящия ви университет, който и да е той да си  вземете изпитите до момента с отлични оценки. Само не знам от Бургас дали приемат прехвърляне.

# 292
  • София
Ето правилата за прехвърляне в МУ София.
https://mu-sofia.bg/priem/ksk/prehvurlyane-na-chujdestranni-studentu-v-mu/

# 293

Може. Следващата седмица предстои Академичен съвет. Всяка година приемат правилата за преместване. Преместването е всяка година през месец август.
Последните няколко години условието е успех от 1 курс над 4.50 или 1+2 курс над 4.50.
Няма приравнителни изпити.

# 294
Ето линк към сметката на медицински факултет

https://medfac.mu-sofia.com/za-fakulteta/bankova-smetka/

Пишеш Семестриална такса и имената на студента, това е достатъчно.
[/quot

Не плащам ли 1200 лв.за цялата година?
Не, плаща се всеки семестър таксата.

# 295
Здравейте! Поздравления за приетите студенти! Много късмет на чакащите следващо класиране! Бихте ли ми дали информация за минималния бал на приетите жени, дентална медицина- платено обучение в МУ и СУ?

# 296
  • София
В МУ още няма класиране за платено обучение. То се извършва след класиранията за държавна поръчка.

# 297
А в СУ няма дентална медицина.

# 298
В СУ няма специалност дентална медицина.

# 299
Здравейте, може ли да ми дадете линка съм датите за второ класиране и сроковете за записване в МУ София. Сигурна съм, че съм ги виждала някъде, но сега не ги намирам.

Общи условия

Активация на акаунт