Медицински университет - Тема 4

• 60 032
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Мрънчо, предвид, че ги разнасят навсякъде тия устройства, по-хубаво таблет от лаптоп, да не тежи.
Че щерка ми е с дисаги - таблет, престилка, плюс че разнася инструменти и ченета с нея Joy

# 331
Официално болницата в Силистра публикува, че очаква 40 бъдещи медици да заявят желание да заплаща таксата им за обучение и след това да работят 5 години в нея.

# 332
  • Анкх-Морпорк
Може ли да ми помогнете с това, какво устройство да вземем и дали въобще се ползват от студентите по време на лекция. Не ми се хвърлят едни пари на вятъра,  ако няма да го използва.
Таткото бил обещал, но и той колкото мен разбира.

Повечето им лекции са на PDF файлове, те си подчертават по тях и си записват. Доста ползват iPad, модел или базов (iPad 10 или 11), или Air, от Pro няма смисъл за тази цел, но е добре да е с 256 GB памет. Освен лекциите, може да си качат учебници (от нет-а теглят най-новите на английски или какъвто език знаят), а на таблета може да си водят и записки като в тетрадка и да си рисуват.

# 333
Обявили са второ класиране в МУ Варна.

# 334
Обявили са второ класиране в МУ Варна.
Дано да е    на късмет! Аз чакам класирането за медицинския им колеж, че имам познати деца, кандидатстващи за помощник фармацевт, оптик и рентгенов лаборант.

# 335
Не съм разбрала сега за опцията прехвърляне естествено,но това не ми пречи да съм против нея,както и против платеното обучение и приема на чуждестранни студенти! Моите наблюдения са,че отличните студенти са по-добрите и то е логично. Задайте си въпроса защо драпат да се прехвърлят в МУ София, след като се твърди,че останалите унита са не по-малко добри и със сигурност има такива с по-нова и модерна база за предклинична подготовка.
Добре, че не зависи от вас……
Скоро балонът ви ще се спука….

# 336
Да попитам и аз, предполагам че престилката е задължителна и няма значение откъде ще си я закупим, но нужен ли е екип тип srubs още в първи курс?

# 337
  • София
Само престилка.

# 338
Преди няколко месеца се замислих, че не се събират данните за минималните балове при приема на едно място. Затова реших да направя сайт, който да прави точно това. https://sabev03.github.io/info-mu/

Последните дни се занимавах с изграждането на структурата на самия сайт. Остана само наливането на данни. За момента са предвидени 2024 и 2025 година, но ако има и данните от по-минали години не пречи да бъдат вкарани.

Ако смятате, че това ще е полезно на всички бъдещи кандидат-студенти и имате информация за баловете през годините, може да попълните тази форма:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJJbrSBamJfhNd9PMjeqls … 34968102719944225

# 339
  • София
Качих във формуляра всичко, което имам от 2020 насам. За 2020-2022 имам за всички университети и за всички специалности. За 2023 имам само за МУ София - медицина мъже и жени. Качих ги всичките.

# 340
Момичета, ако се досетите как да я намеря в сайта на МУ София и какво е необходимо като документи за тази помощ от социалните ще съм Ви благодарна....

# 341
Момичета, ако се досетите как да я намеря в сайта на МУ София и какво е необходимо като документи за тази помощ от социалните ще съм Ви благодарна....
Предполагам, че става въпрос за тази, която всички колеги от общежитията ползват. Изисква се уверение от факултета. В него трябва да пише, че е студент в специалност, която се изучава само в редовна форма на обучение и че през съответния семестър няма да получава стипендия и да е сменен настоящия адрес на студента на общежитието.

Междувременно благодаря на тези, които се отзоваха. Започвам работа по въвеждането на данните.

# 342
# 343
  • Plovdiv
Преди няколко месеца се замислих, че не се събират данните за минималните балове при приема на едно място. Затова реших да направя сайт, който да прави точно това. https://sabev03.github.io/info-mu/

Последните дни се занимавах с изграждането на структурата на самия сайт. Остана само наливането на данни. За момента са предвидени 2024 и 2025 година, но ако има и данните от по-минали години не пречи да бъдат вкарани.

Ако смятате, че това ще е полезно на всички бъдещи кандидат-студенти и имате информация за баловете през годините, може да попълните тази форма:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJJbrSBamJfhNd9PMjeqls … 34968102719944225
Утре ще кача файл, който започнах миналата година, от 2021 до 2025, за МУ София, СУ, МУ Варна и МУ Пловдив. Дано е полезен за събиране на данните.

# 344
  • София
Не е задължително да е в общежитие. И при родителите си да живее, пак има право. Не трябва да работи и да получава стипендия. С това уверение се отива в социалните и те знаят какъв формуляр трябва да се попълни.

Става въпрос за социална помощ, а не за социална стипендия.

Общи условия

Активация на акаунт