Медицински университет - Тема 4

• 60 051
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
За специалност Медицина говорим нали така?
За нея МУ-София и МУ-Плевен нямат бройки.
Файла, който сте сложили, няма разбивка.
В сайта на Министерски съвет има друг файл - там е разпределението по болници.
Повечето болници са отпуснали места за мед.сестра и акушерка.

# 436
За специалност Медицина говорим нали така?
За нея МУ-София и МУ-Плевен нямат бройки.
Файла, който сте сложили, няма разбивка.
В сайта на Министерски съвет има друг файл - там е разпределението по болници.
Повечето болници са отпуснали места за мед.сестра и акушерка.
Да, за медицина говорим. МУ-Плевен имат 22 бройки. Не знам къде гледате, но нещо се бъркате. Специално звънях в учебен отдел в Плевен в сряда.
Файлът, който съм дал, показва УНИВЕРСИТЕТИТЕ, с които можеш да сключиш такъв договор по чл. 95а от ЗВО (пише го ясно и точно), а списъкът с БОЛНИЦИТЕ, които също са страна по договора, също е наличен и съм го видял, но това е отделно. И не знам откъде ги намирате тези цифри. МУ-Варна имат 129 бройки за медицина, а вие давате съвсем различни цифри. Точно пък Софийски университет тази година няма да сключват договори по чл 95а ЗВО.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 00:11 от dimitar_mnt

# 437
Не, не се бъркам, вие не ме разбирате.
Беше ви отговорено на въпроса. Не се предвиждат такива места за посочените два университета.
Вие продължавайте да звъните ако искате.

# 438
Не, не се бъркам, вие не ме разбирате.
Беше ви отговорено на въпроса. Не се предвиждат такива места за посочените два университета.
Вие продължавайте да звъните ако искате.
Вече искрено се забавлявам. Във файла, който съм предоставил от сайта на МОН, ясно пише кои са университетите и колко са бройките. В МУ-Плевен са 22, а в МУ София са 31, във Варна са 129. Иначе плевенски болници не са заявили желание да сключват договори със студенти по медицина, но това се отнася за болниците в град Плевен, а не за университета. За МУ Пловдив бройките са 22, но пловдивски болници не са заявили нужда от студенти по медицина. Тоест, може да учиш медицина в МУ-Плевен, но да сключиш договор примерно с монтанската или силистренската болница, като договорът е между студента, университета и работодателя (болницата). Кое не разбирате?

# 439
Със силистренската болница няма как да сключите договор.  Има официално съобщение, че договор се сключва със студенти приети в МУ - Варна.  Такова съобщение има и от болниците в Тутракан и Велико Търново.

# 440
Ама защо се карате? Като знаете по-добре, защо идвате да питате? Най-лесният начин е да се обадите и да попитате я университета. Аз не разбирам - говорил сте с Плевен, те са ви казали, че има и вие идвате да питате тук има ли? Каквото са ви казали, това е, ако има нещо неясно, пак им звъните и така.
Ние тук знаем едни неща, ама на вас не ви харесват, пък други знания нямаме Grinning

# 441
  • BG
Потърсете решение 394/18.06.2025 г. на Министерски съвет. То се отнася за броя на студентите, които ще се приемат през учебната 2025/2026 г. В него са описани и въпросните бройки студенти по чл.95. Няма нужда от заяждане. Интересно от къде идва разликата в бройките, описани в решението на МС и документа от МОН, който вие публикувахте. Сигурно си има обяснение, но не съм го намерила все още.

# 442
  • София
Разликата, според мен е, че в РМС за утвърждаване на броя на приеманите студенти са посочени бройките студенти, които задължително трябва да сключат такъв договор - приети са под това условие на основание ПМС 64.
В другия документ са посочени бройки, които имат възможност да сключат такива договори, но не са задължени да го направят, не са приети под условие. Последното е прилагане на чл. 95а от ЗВО на общо основание, а първото е на основание новите изменения на ПМС 64.
Просто говорите за различни неща.

# 443
Доколкото аз съм запознат. Списъка по решението на МС за бройките са бройки, които задължително трябва да бъдат с такъв договор.
Това не означава, че други не могат да искат да сключат договор. Просто трябва студента да отиде в студентска канцелария и да попита с кои болници може и каква е самата процедура.
Преди имаше сайт на МОН с работодатели, с които може да се сключи договор, сега не знам дали е вече активен.

# 444
Здравейте, никъде не мога да намеря класирането за платено обучение от миналата година за специалностите медицина, дентална и фармация. Ще бъде много благодарна, ако някой предостави тази информация! П.С Става въпрос за МУ София.

# 445
Здравейте, никъде не мога да намеря класирането за платено обучение от миналата година за специалностите медицина, дентална и фармация. Ще бъде много благодарна, ако някой предостави тази информация! П.С Става въпрос за МУ София.
Медицина https://drive.google.com/file/d/1RD9aC2Ij6qNpmVjtUBtPLfOGinm5qM0P/view

Дентална https://drive.google.com/file/d/1Ie9JE-UP7_PTVo9YUJDpMpqb-gVHURvk/view

Фармация https://drive.google.com/file/d/1wsAEjlrQtoca_qVzXwBeFxbbGiNigQWm/view

# 446
Здравейте,
Някой дали може да качи и класирането за платено обучение в МУ София  - медицина, дентална медицина и фармация 2023/2024?

# 447
Виждам ,че в дентална медицина са приети 15 деца платено. Имате ли представа дали толкова е бил приема или това е броят деца,които са кандидатствали?

# 448
Виждам ,че в дентална медицина са приети 15 деца платено. Имате ли представа дали толкова е бил приема или това е броят деца,които са кандидатствали?

Приети са 30 деца, не 15. Тази година са обявили също 30 места за платено обучение дентална медицина. Някъде в предишна тема четох, че през 2023/2024 са приели 56 човека платено медицина при обявени 50 места. Практика ли е това да се приемат всички желаещи за платено обучение?

# 449
Да, 30, грешката е моя. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт