Медицински университет - Тема 4

• 60 135
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Може ли мнение за следния казус:
Пишеш първо желание Медицина и второ желание Фармация.
Минават първо, второ...пето класиране и не ти стига бала. Обаче за Фармация държавна поръчка е достатъчно. Записвам Фармация. Обаче излиза класиране за Медицина платено и там се класираме. Въпроса е мога ли да се отпиша от Фармацията и да ида платено Медицина???

Привет, можете, да, това са 2 съвсем незавивими класирания. Ако имате съмнения, звъннете в канцеларията на университета.

# 541
Здравейте, някой знае ли точн кое Заявление за месечната помощ  се попълва?

# 542
epicagotenmoten,
в самото решение трябва да пише пред кого (кой съд) се обжалва.
Има сдружение "Програма за достъп до информация", което помага на хората да получат информация, може да ги потърсите: http://www.aip-bg.org/howto/%D0%92%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8/
Консултирах се и ме посъветваха да си подам наново заявление с друга формулировка. Според тях това е уведомление, че нямат такава информация, за да ми я предоставят, което ми позволява да си подам ново заявление на същата тема.
Очаквам да видим какво ще им е решението...

Тракийски университет от 14 дни не са ми отворили заявлението подадено през Системата за сигурно електронно връчване и днеска им го пратих на имейл. Чакам и там отговор.

# 543
Здравейте, някой знае ли точн кое Заявление за месечната помощ  се попълва?
Аз лично, когато се опитвах да проверя в интернет какви са точно условията, никъде не намерих никаква информация по въпроса.
После дъщеря ми отиде при социалните и те са ѝ дали някаква декларация, но каква - нямам идея.

# 544
epicagotenmoten, малко е неподходящ моментът в БДУ за такава кореспонденция. Точно сега там  тече смяна на ръководството. Старият ректор (този, който е подписал отговора) вече е сменен, а новоизбраният ще всъпи в длъжност в началото на септември. Дотогава предполагам, че никой от администрацията няма да поеме такъв тип отговорност и ще те размотават с бюрократични номера. По-добре подай искането най-рано в края на септември. Имай предвид обаче, че дори да ти предоставят информацията, нищо не ги задължава да го правят отново и през следващите години. Миналата година една потребителка от форума успя да се сдобие по ЗДОИ  с информация за приемните балове в СУ и я пусна в темата, но тази година университетът отново не публикува никакви данни.

# 545
Няма значение дали сменят ръководството. Това са си вътрешни работи, които не трябва да се отразяват върху работата с гражданите. До встъпването в длъжност на новия ректор университетът се води от досегашния, който има същите права като досега. Нищо не ги задължава, но е хубаво да си ги публикуват. А ако не го правят, ще си подавам всяка година заявление за информация.

Междувременно сутринта получих имейл 10 минути след отварянето на заявлението ми от университета от човек, който ми каза, че БДУ са си качили класирането за 2025 г. Не знам дали е съвпадение и дали този човек ни чете тук или е от университета. Може да го видите тук: https://btu.bg/index.php/bg/priem/priem-medicina-m-bg/taksi-za-medicina-m-bg-2

Въвел съм данните и за попълване на местата в Плевен и да си кажа, че смених адреса на сайта. Вече се намира тук: https://sabev03.eu/

# 546
Много хубава работа си свършил, браво!
Едно нещо, което за мен лично би било много полезно - ако може някъде да се сложат и максималните балове. Като ги разглеждам, все се чудя какъв е максималния бал, това много ли е, малко ли е.

# 547
  • сто акровата гора
Няма значение дали сменят ръководството. Това са си вътрешни работи, които не трябва да се отразяват върху работата с гражданите. До встъпването в длъжност на новия ректор университетът се води от досегашния, който има същите права като досега. Нищо не ги задължава, но е хубаво да си ги публикуват. А ако не го правят, ще си подавам всяка година заявление за информация.

Междувременно сутринта получих имейл 10 минути след отварянето на заявлението ми от университета от човек, който ми каза, че БДУ са си качили класирането за 2025 г. Не знам дали е съвпадение и дали този човек ни чете тук или е от университета. Може да го видите тук: https://btu.bg/index.php/bg/priem/priem-medicina-m-bg/taksi-za-medicina-m-bg-2

Въвел съм данните и за попълване на местата в Плевен и да си кажа, че смених адреса на сайта. Вече се намира тук: https://sabev03.eu/

Само една забележка: в МУ-Плевен минималния бал за жени е 34,47. Това което се вижда последно 33,08 е на приет близнак. Следя защото дъщеря ми е близо Simple Smile За съжаление не успя да отиде на предварителните изпити там и .... Благодаря за сайта, страхотен е!

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 13:29 от soceress

# 548
  • Plovdiv
epicagotenmoten, поздравления за постигнатото. Когато прочетох за БДУ, първата ми реакция беше "Уау".Grinning
От личен опит знам, че когато те интересува нещо и има кого да попиташ и какво да направиш, трябва да опиташ.
Още веднъж, благодаря за труда, за сайта от името на бъдещите кандидат-студенти.
ПП Виждам, че и първокласниците са включени. Hug
Не знам дали е обсъждано вече, но може би трябва да се сложи линк към сайта на първа страница на темата.
За максималните балове, както предлага Mosquita, също е добра идея. А аз исках да предложа, там където има инфо, разбира се, да се нанасят и бройките на приеманите на второ и последващи класирания.
Знам, че СУ нямат,  а от тази година и МУ Пловдив. Публикуват само минимални и максимални балове.
Това само е предложение, защото е още труд.Hug

# 549
Здравейте, на този линк https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/sotsialni-pomoshti/ са качени всички заявление. Първото е за месечна помощ, а по-надолу има и за отопление, за което също може да се кандидатства.

# 550
Благодаря ви за предложенията за максимален бал и за брой приети студенти. Проблемът обаче е, че таблицата за всеки университет и без това вече е голяма и няма за съжаление къде да се събере тази информация и ще стане объркваща.
Предвидил съм през септември да добавя филтриране на вида класиране (ДП, Платено и с договор). За всеки университет ще вкарам негова мини страничка с информация за дати на изпити, брой места и такси. Идеята ми е да стане като малък справочник.

А сайта за първи клас работи вече от 4 години и него го преместих, за да бъдат на един адрес.

# 551
Поздравления за сайта! Браво!

# 552
Според мен няма да е лошо да се качат някъде и списъците с целите класирания - независимо дали при epicagotenmoten, или тук в темата. От тях се добива най-пълно впечаление каква е кривата на  класирането, през каква стъпка са баловете и какво може да се очаква за следващите класирания.

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 18:39 от GG*

# 553
Здравейте, има ли отнякъде информация колко са останали свободните незаети места в СУ миналата учебна година, дори и след т.нар. "допълнителен прием"? Тоест, от всичките бройки за мъже в университета, да са останали незаети въобще в 1 курс / за медицина става на въпрос /

# 554
  • Сандански
Излезе и платения прием в МУ София.
Бал максимум 41,85 Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт