Медицински университет - Тема 4

• 60 045
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Варненска клюкарка
Има премествания да. Студентите с изключение на първите седмици, като цяло не посещават много лекциите, а упражненията са с групата, най много с още една разположена да речем около съседната дисекционна маса.   На упражненията и стажа в болницата се засичат доста повече, но това е от трети курс. На стажа понякога ходят да обядват  заедно в стола, или да пият кафе около болницата и се събират хора от различни групи. Синът ми, ако се съберат да обявата в болницата, или кафетерията често са компания с международно присъствие - с нашите се движи италианска индийка, българогерманка и полякиня, първите 2 учат тук и са от по-горни курсове , полякинята е по Еразъм. На стажовете практически всеки ден са с хора от други групи. Покрай съучениците му пръснати в други групи се запознава с техни колеги, примерно се засичат и запознават по рождени дни, или някакви събития организирани от университета. Контактите в горните курсове са повече.

# 601
А как стои въпросът с фармацевтите от МУ София като групи и потоци? ВИждам, че още първи курс имат упражнения и лекции в медикобиологичния комплекс (до Майчин дом и Александровска), който е доста далече от фармацевтичния факултет (до паметника Левски). Дали им е достатъчно времето да се придвижат? Кога разбират разпределение по групи и т.н?

# 602
  • София
Приятелки завършиха "Акушерка" преди 2 години, а друга сега ще е трета година. Споделят, че лекциите и упражненията са доста хаотични, защото се съобразяват с работата на преподавателите. Затова и ако някой от тях работи в Александровска и преглежда пациенти и извършва процедури, студентите отиват там за лекции, а след това отиват до ИСУЛ за други лекции. Вероятно са предвидили и наредили програмата така, че или да са на блокове-по дни и седмици, или да има почивка между лекциите, за да стигнеш до другото място.
Казаха ми, че едната седмица може да си сутрин, другата да си следобед...и после да ти го сменят отново. Поне при акушерките, почти веднага те разпределят(имаш право на някакъв избор къде да е) и по бази за практика, което се и добавя към лекционните занятия. Предполагам, че и при някои други специалности е така.

# 603
Незнам дали някой чака още класирания, но излезе първо класиране във Варна за прием под условие.

# 604
Аз се загледах в класирането на магистратурите.
91 човека приети платено здравен мениджмънт Joy Joy Всички искат да стават началници явно

# 605
  • о`майна лунна нощ е
Аз се загледах в класирането на магистратурите.
91 човека приети платено здравен мениджмънт Joy Joy Всички искат да стават началници явно

Да имаш квалификация по Здравен мениджмънт е задължително условие за заемането на ръководни длъжности в лечебните заведения - най-често става въпрос за управител на ДКЦ. За това има толкова много кандидати, и то не само там. Множество висши учебни заведения я предлагат тази магистратура. При нея не се учи нищо медицинско, а се набляга на икономическите и правните дисциплини.

# 606
Да, знам, затова съм написала, че всички искат да стават началници.
 Не помня дали и за главна/старша мед.сестра също имаше изискване за здравен мениджмънт..

# 607
От СУ ми върнаха отговор за тазгодишното класиране и данните вече са въведени включително и класирането с договор. Въвел съм и на МУ-Варна класирането

Все още чакам БДУ с нов отговор, а междувременно от Тракийския ми върнаха отговор само с общ минимален бал от всички класирания за всяка година и се чудя как да го въвеждам все още.

# 608
  • Plovdiv
От СУ ми върнаха отговор за тазгодишното класиране и данните вече са въведени включително и класирането с договор. Въвел съм и на МУ-Варна класирането

Все още чакам БДУ с нов отговор, а междувременно от Тракийския ми върнаха отговор само с общ минимален бал от всички класирания за всяка година и се чудя как да го въвеждам все още.

Класиранията  на Тракийския са качени в сайта на университета. Ето линк: https://trakia-uni.bg/bg/?s=%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%80 … D0%B0%D0%BD%D0%B5
Като извадка:  2025 Първо - 32,19, второ - 32,09, трето няма приети медицина
2024 Първо - 30,19, второ - 29,13, трето - 33,59
Ако, правилно съм те разбрала.

# 609

Класиранията  на Тракийския са качени в сайта на университета. Ето линк: https://trakia-uni.bg/bg/?s=%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%80 … D0%B0%D0%BD%D0%B5
Като извадка:  2025 Първо - 32,19, второ - 32,09, трето няма приети медицина
2024 Първо - 30,19, второ - 29,13, трето - 33,59
Ако, правилно съм те разбрала.
Знам за тези класирания, но доколкото знам и при тях класирането е по квоти. А в списъка не обявяват мъж/жена и затова исках ЗДОИ.

# 610
  • София
Скролнах класирането държавна поръчка- един кадидат е приет Акушерка от 11 желание...на друг Специална педагогика 10-то желание.
Дано ако се запишат да им хареса, че иначе някакви хора, на които хич не им се учи и работи това, ще добутат и завършат.

# 611
Здравейте,
търся изпитан учител по биология за подготовка за кандидат студетски изпит. Опитах да изчета темата, но не открих такава информация.
Може и на лично.

# 612
Уточнете за кой град и университет все пак.

# 613
За МУ София и  Кинезитерапия НСА

# 614
Бих искала да попитам, ако знаете, дали всеки си купува сам бяла престилка за първи курс медицина или дават от университета? По-конкретно за МУ Плевен имам предвид.
И предполагам медицинските облекла и стетоскопите са необходими за втори курс вече.

Общи условия

Активация на акаунт