12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех! - 2

• 45 188
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
Да , това го знам , но в сайта на унсс има има и трети вариант, който не разбирам -да подадат заявление за прием в желана специалност платена форма

# 436
  • София
И аз да се похваля, дъщеря ми също е приета право  държавна поръчка в УНСС по първо и единствено желание, но за сега това й е вариант Б и ще изчака Софийския.

# 437
От фб на мон, преди час:
🎓Няма да има рязко увеличение на таксите за студентите платено обучение. Това стана ясно след среща на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев с ректори на технически висши училища. В нея участваха и председателят на Съвета на ректорите проф. Миглена Темелкова и председателят на Националното представителство на студентските съвети Ангел Стойков.

📝Mинистър Вълчев обясни, че за да се предотврати рязкото увеличение на таксите, са водени разговори с народни представители, които внесоха проект за промяна на Закона за висшето образование.

✅Проф. Миглена Темелкова съобщи, че ще бъде предложено таксата за студент платено обучение да е равна на 60% от средствата, които се предоставят за издръжка на обучението на един студент в съответното професионално направление (а не 100%, както досега).

📌Ангел Стойков предложи да се направи и допълнително изменение, според което таксата на вече приетите студенти да не може да бъде увеличавана с повече от 20% спрямо предходната академична година.

📍„Мисля, че тези предложения са разумни. Говорили сме с лидерите на всички парламентарни групи, които подкрепят правителството, законопроектът да се приотиризира и тази седмица може би ще бъде приет в пленарна зала. Той ще влезе в сила веднага и за идната учебна година“, каза министър Вълчев.

👉https://www.mon.bg/news/ministar-valchev-nyama-da-ima-ryazko-uve … lateno-obuchenie/

# 438
Хаха, тия ни четат. СУ си го писаха, че искат 0.6 от държавната.

# 439
И аз да се похваля, дъщеря ми също е приета право  държавна поръчка в УНСС по първо и единствено желание, но за сега това й е вариант Б и ще изчака Софийския.
И моята така, по първо, Маркетинг и стратегическо планиране на английски. Но чакаме СУ. В УНСС пише и да опция онлайн записване, за него ли трябваше електронен подпис?

# 440
  • у дома...
Да , това го знам , но в сайта на унсс има има и трети вариант, който не разбирам -да подадат заявление за прием в желана специалност платена форма
Това може да го направи само и единствено след първо класиране.

# 441
В унсс виждат ли се минималните балове. Колко е за момиче право дп минимален от 1 класиране?

# 442
Това може да го направи само и единствено след първо класиране.
Пише и го и за второ

# 443
  • София
В унсс виждат ли се минималните балове. Колко е за момиче право дп минимален от 1 класиране?
Качих файла с всички минимални балове след класирането в предишен млн пост

# 444
22.25 минимален за право ДП
Сани ме изпревари. Файлът с минималните балове е в темата.

# 445
За момиче право УНСС 23.19 . Цитираното от  ston    е за момче.

# 446
В УНСС няма квоти така че няма и значение момче/момиче. Дали са минималните балове по пол в две колони, но това е чисто информативно. В случая минималният бал за право е 22.25, т.е. ако имаше желаещо момиче с бал, да речем 23, то също щеше да е прието.

# 447
Към тези , които са следили минималните балове за право в УНСС - има ли повишение тази година ?

# 448
В УНСС няма квоти така че няма и значение момче/момиче. Дали са минималните балове по пол в две колони, но това е чисто информативно. В случая минималният бал за право е 22.25, т.е. ако имаше желаещо момиче с бал, да речем 23, то също щеше да е прието.
                Не знаех, че е без квоти. Миналата година имаше такива. Внукът ми беше приет там. При отписването точно  го търсиха в мъжете. Онлайн го бяхме записали. И балът беше различен за мъже и жени.

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 22:27 от Didia

# 449
И моята девойка е приета по второ желание платено, първото е същата специалност - счетоводство, но държавна поръчка. Имаме ли право да участваме на второ класиране?

Общи условия

Активация на акаунт