12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех! - 2

• 45 205
  • 767
  •   1
Отговори
# 420
Пише, че е приет по първо желание - Счетоводство и финанси на английски.
Отсреща обаче стои смешният бал с ДЗИ БЕЛ, който е под минималния за специалността. Въобще голяма каша. Иначе с ДЗИ математика х 4 балът му е доста висок и не съм се притеснявала, че няма да му стигне.
Все пак предпочитам да си оправят кашите и всичко да излиза коректно.
Чакаме и СУ. Аз лично предпочитам СФ, той също.
Аз не виждам балообразуване с коефициент 4  в този линк.
https://www.mon.bg/obshto-obrazovanie/darzhavni-zrelostni-izpiti … andidat-studenti/
Има изпит или някое от ДЗИ -тата по коефициент 3 плюс общия успех от дипломата.
Унсс преди около месец-два обявиха, че баловете, формирани с дзи математика ще са с коеф. 4. Може да ги видите в сайта на унсс в таблицата за балообразуване, но не през телефон, а на монитор, че сайтът не е писан да стават таблиците за телефон и ги реже.

Та в тази връзка е съвсем нормално да са по-високи баловете. Всички с 4,50 и нагоре на дзи математика минават тези с 6.00 на бел.

Честито на приетите!

# 421
  • София
Ама приема с дзи математика важи само за икономическите специалности .А повишението на минималните балове е и за други специалности

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 18:50 от sssani

# 422
Да, само за специалностите от направление Икономика е по-благоприятното балообразуване с ДЗИ математика.

# 423
  • София
Финанси - платено сме ние.
И аза съм в чудене да чакаме ли второ класиране или да я записвам, че с тези такси в СУ, знам ли и аз.

# 424
То когато тези с 4,50 по математика изместят тези с 6 по бел, естествено че ще се отрази и надолу по веригата. Пък и малко ли конкурси и състезания направиха с присъдено 6.00 на участниците. Не зная дали всяка година е така.

За таксите: ако се приеме този закон, той ще важи за всички държавни университети и всички те ще са принудени да си коригират таксите за платено обучение.

# 425
  • у дома
Финанси - платено сме ние.
И а съм в чудене да чакаме ли второ класиране или да я записвам, че с тези такси в СУ, знам ли и аз.
Защо да не чакате-нищо не губите.

# 426
  • София
Не губим, надявам се.
Ако не се запише, автоматично отива на 2-ро класиране?

# 427
  • София
Не,трябва да заявите участие във второ класиране.Никой не отчита автоматично желанието ви за това.Може да сте се отказали от УНСС ...

# 428
Честито на всички приети деца!
Успех и успешна реализация им желая!

# 429
  • у дома...
То когато тези с 4,50 по математика изместят тези с 6 по бел, естествено че ще се отрази и надолу по веригата. Пък и малко ли конкурси и състезания направиха с присъдено 6.00 на участниците. Не зная дали всяка година е така.

За таксите: ако се приеме този закон, той ще важи за всички държавни университети и всички те ще са принудени да си коригират таксите за платено обучение.
Всяка година правят състезанията. Но, за съжаление, не всички печелят. Даже има предимство за учещите в икономическите училища. Отделно тази година направиха много добра реклама в училищата в страната - от март техни екипи обикаляха из цялата държава да се рекламират. Явно това дава резултат.
А за изпитите - тази година дори бяха по-малко датите за предварителните. ЕПИ в частта БЕЛ им е доста объркано - литературната част се различава доста от литературната на ДЗИ БЕЛ.

# 430
Моят младеж ще освободи едно място държавна поръчка “Маркенинг” с бал 23.55 Остава твърдо в УАСГ. Е има още интрига за стопански факултет в СУ, но там вече е с минимални шансове.
Има и излязло и второ класиране в УАСГ

# 431
  • Стара Загора
На баира разбра, че е приет в ТУ, сега на плажа разбра, че е приет в УНСС, първо желание - МИО - това му беше най-желаното. Ще се записва в УНСС
Честито на всички

# 432
Здравейте, дъщеря ми е приета Бизнес логистика платено в УНСС, като първо желание и е бизнес логистика държ. поръчка но след него е наредила още 5, 6 други държ. поръчка. Ако потвърдим за второ класиране и я приемат някоя от тези специалности , може ли да се запише пак в логистика платено или вече само в тази специалност, до която се е изкачила във второ класиране?

# 433
Ако я приемат на второ класиране на някоя от по-високо поставените специалности, трябва да се запише. Не може да се върне отново в специалността от първо класиране.
Нали за това се редят желания и се внимава как се редят? Участваш във второ, за да минеш напред.

# 434
tsveta_ptrv
На второ класиране има само две възможности
1.- оставаш на същото място ,на което си приет  на първо класиране
                                  или
2.- придвижваш се само на по-горе посочени позиции , докъдето стигне балът .

На по-долу писани позиции - не може да се класираш - те отпадат .

Важи за всички университети ,предполагам , логично е да е така  . Аз съм проверявала само там , където ме интересува .

Общи условия

Активация на акаунт