12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех! - 2

• 45 176
  • 767
  •   1
Отговори
# 510
Ето снимки, диплома, това ми е любопитно при онлайн записването, то като започнеш сигурно си дава инструкции де, все пак не е сайта на СУ, а може и да не се наложи...И аз вече се чудя кое е по- доброто. Отново чухме днес, че общежитията на СУ са най- окаяни, и преди 7 години бяха същите

# 511
  • у дома...
В сайта на УНСС има инструкции за записването онлайн.

# 512
В сайта на УНСС има инструкции за записването онлайн.

Прочетох, ето дори текста:
При Онлайн записване кандидат-студентът трябва да:

1. има регистрация в системата на Evrotrust и след влизане в системата за онлайн записване да подпише с облачния си електронен подпис идентификационен документ в мобилното приложение Evrotrust;

2. избере дали желае да бъде здравно осигуряван (за приетите в редовна форма на обучение). Здравноосигурителните вноски на студентите са за сметка на републиканския бюджет за времето, в което са редовно обучение във висши училища до навършване на 26-годишна възраст, ако не са осигурени на друго основание по Закона за здравно осигуряване (ЗЗО). Здравното осигуряване на новоприетите студенти започва от датата на записване в университета.

3. заплати издаването на електронна студентска книжка (за приетите в редовна форма на обучение). Студентите приети в дистанционна форма на обучение не заявяват студентски книжки, а изтеглят дигитална студентска книжка от Уеб–студент.

4. заплати първата семестриална такса.

След успешното си записване в систематата на Evrotrust студентът ще получи документи, които трябва да подпише електронно през мобилното приложение Evrotrust:

за приетите срещу заплащане – договор за платено обучение;
за приетите в редовна форма на обучение – декларация за здравно осигуряване.

Къде има отговори на моите въпроси?

# 513
  • у дома...
В началото на страницата, под големите букви Система за записване на на УНСС има бутон (бели букви на тъмночервен към бордо фон) "Указания за работа". Линка отваря пдф файл, в който е обяснено какво що. Там има препратка за мобилно приложение и линк за записване или потвърждаване участие на второ класиране.
Не е сложно, просто прочетете всичко на страницата.

# 514
Още не съм платила и не мога да кажа дали се дава някакъв документ за принт или не. Като го направя, ще споделя тук. Но мисля, че по-назад в темата обясниха, че на място при записването се прави справка по ЕГН и излизало дали е платено. Дали е така, обаче, не знам.

# 515
Така пишеше в и-мейла, че ще правят справки по ЕГН. Оказа се, обаче, че искат разпечатка след плащането. За всеки случай си направете скрийншот като ви излезе, че плащането е успешно и им го покажете на телефона или си го носете разпечатан. След плащане онлайн, излиза потвърждение, че плащането е успешно. Вижда се заплатената сума, дата и час на извършеното плащане, името на кандидат-студента и специалността, в която се записва.

# 516
Открих си отговора на въпроса- електронната студентска книжка се получава през първата учебна
 седмица.....Ясно, това ми беше любопитно. И отново чакаме 10-ти

# 517
Има ли значение снимките дали са мат или гланц,че за дипломата беше проблем.Благодаря!

# 518
  • София
При онлайн записване трябва ли да се прикачат снимки някъде или де носят физически на по -късен етап,?Явно опция хартиена студентска книжка няма.

# 519
  • у дома...
При онлайн записване трябва ли да се прикачат снимки някъде или де носят физически на по -късен етап,?Явно опция хартиена студентска книжка няма.
УНСС са с електронни студентски книжки, тип пластика. И от това са ни ощетили родителите - няма хартийка, да кажеш "дай си книжката да ти видя оценките". Няма школо да ни праща известия "Студента отсъства от лекция по...", "Говори в час, без домашно е". И родителски срещи няма... Въобще изобщо, както казваш - наздраве!

# 520
  • Русе
Ето ги указанията за записване в УНСС
Дано да се отваря.

https://priem.unwe.bg/Uploads/Priem/_9fe34_%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0 … BD%D0%B5_2025.pdf

# 521
  • Пловдив
Явно зависи от факултета, на моят син му отне два часа. ТУ, КСТ.

Прибързано се изказах - още чакали финалното записване, а работното време било до 16,30 ч. Имало много хора пред тях и даже почват да се съмняват, че ще успеят. Пътуват от Пловдив, дано не ги накарат отново да ходят утре

А някой има ли пресни отзиви за общежитията на ТУ?

# 522
Момичета,  аз гледам приложението е-студент/ в университета , където учи сина ми е това/. При записването дадоха лист с парола и трябваше да го активира след приключване на класиранията. Там излиза програмата,  резултати от изпити, платени и заверени семестри разни съобщения. Отсъствия и забележки не нанасят. 
От съображения за сигурност преснимах този лист, че ако го загуби да има копие с паролата. Сега по сесия проверявам оценки без да се издавам. Има и хартиена студентска книжка и оценките са нанесени и там.

# 523
  • София
В УНСС в уеб студент има достъп до всичко.Пилупават и служебен мейл ,пароли и всичко ,каквото е необходимо.

# 524
  • у дома...
В УНСС в уеб студент има достъп до всичко.Пилупават и служебен мейл ,пароли и всичко ,каквото е необходимо.
Те си имат, да. Ние, Сани, ние??? Laughing

Общи условия

Активация на акаунт