12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех! - 2

• 45 133
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
"Ето правилата за придобиване на НОВА специалност в СУ за уч. 2024/2025 г.:
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/studenti/uchebni_procedur … bnata_2024_2025_g"

Е , момичетата в информационния център толкова знаеха . Значи има време да мине до желаната втора специалност . До тогава пък и желанията могат да се променят . За мен беше важно дали може още тази година за да го наприм по правилния ред  .

Неговата стратегия е - да посещава  лекции и упражнения по втората специалност , до които евентуално ще го допуснат и които не съвпадат с ангажираността му по специалността , в която е приет .
Изобщо не е въпросът в дипломата , просто иска да учи и това .

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 10:54 от oska

# 661
Сега аз, че съм под стрес и не мисля явно с целия си капацитет, ама как го разбирате вие това

Цитат
ПОТВЪРЖДАВАНЕ НА УЧАСТИЕ В СЛЕДВАЩ ЕТАП НА КЛАСИРАНЕТО

Студентите, които не са приети на първо класиране по първо желание, могат да продължат участието си в следващ етап на класиране като попълнят Декларация за участие в следващ етап от класирането и депозират диплома-оригинал за завършено средно образование при инспектор Студенти на факултета, в който са приети.

Дипломата-оригинал за завършено средно образование се връща веднага след като студентът се запише или се откаже от участие в класирането.

Кандидати, които не са приети в нито една специалност, автоматично участват в следващ етап на класирането.
Ако си кандидатвствал примерно:
1. Право
2. История
Вариант 1 - Приет си на първо желание Право. Отиваш в Юридически факултет и се записваш.
Вариант 2 - Приет си История. Отиваш в Исторически факултет. Депозираш доплома оригинал и заявяваш участие във второ класиране, с надеждата, че ще те приемат Право.
Вариант 3- Не си приет в нито една специалност. Нищо не правиш и чакаш второ класиране с надежда:))

# 662
Благодаря ви, че ми помагате да мисля Simple Smile

# 663
Вариант 4 - Приет си История. Пращаш Правото по дяволите и се записваш направо в История и после отиваш на море. Smiley

# 664
Тия па СУ какво мислят толкова. Ееее, за тия пари можеха да се размърдат малко!

# 665
Може да получават комисионна от продажбите на валидол днес.

# 666
  • София
ох: SatisfiedSweat Smile

# 667
Тия па СУ какво мислят толкова. Ееее, за тия пари можеха да се размърдат малко!

Всяка година класирането излиза около 14 ч.

# 668
  • Бургас
Сега аз, че съм под стрес и не мисля явно с целия си капацитет, ама как го разбирате вие това

Цитат
ПОТВЪРЖДАВАНЕ НА УЧАСТИЕ В СЛЕДВАЩ ЕТАП НА КЛАСИРАНЕТО

Студентите, които не са приети на първо класиране по първо желание, могат да продължат участието си в следващ етап на класиране като попълнят Декларация за участие в следващ етап от класирането и депозират диплома-оригинал за завършено средно образование при инспектор Студенти на факултета, в който са приети.

Дипломата-оригинал за завършено средно образование се връща веднага след като студентът се запише или се откаже от участие в класирането.

Кандидати, които не са приети в нито една специалност, автоматично участват в следващ етап на класирането.

Идеята е всеки кандидат да участва във второ класиране само в един университет. Единственият начин да се осигури това (донякъде) е чрез депозиране на оригинала на дипломата. В противен случай и след второ класиране ще има маса приети на две места и в същото време неприети или поне приети в не толкова желана специалност.

# 669
MamaBlonde, Честит юбилей!Пожелавам ти само щастливи новини днес!

# 670
  • София
Днес искам да ви подсладя малко деня, че ще е натоварен в очакване и решения в които къде ще участваме, къде не, но докато чакаме белия дим от СУ да ни е сладко, имам повод... дай боже да е двоен!
Скрит текст:
Честито, здраве и късмет!

Успех днес на всички чакащи класиране.
В МУ София каква е практиката, кога качват класирането?

# 671
MamaBlonde, Честит Юбилей! Здраве и само добри новини днес!
Моето момиче не е прието в МУ  Варна. 0.300 не и стигна бала на първо класиране. Много се разстрои.
И ние чакаме белия дим от СУ.
Въпреки, че бройките за момичета медицина са много малко и там.

# 672
  • BG
Моето момиче не е прието в МУ  Варна. 0.300 не и стигна бала на първо класиране. Много се разстрои.
Щом с толкова малко не и достига бала - много вероятно да я приемат на второ класиране. Не се притеснявайте.

# 673
След като излязат класиранията в СУ и МУ София, много е вероятно да се освободят места в МУ Варна за второ класиране.

# 674
И аз съм рожденичка днес и си чакам подаръка от СУ Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт