12 клас - НАБОР 2006 - КСК - Успех! - 2

• 45 133
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
Толкова е хубаво, че някои деца кандидатстват в различни университети. Разнообразието от желания дава относително спокойствие. А не да си фиксиран в нещо конкретно и само в един университет.

# 646
Ми, не зная, Аманда, дали си права в разсъжденията си. Различните като тип специалности показват колебание. Все ще избереш едната и ще се чудиш дали не сгреших. Та няма лошо да си категоричен в избора си, да си наясно какво искаш. Не, че не може да си разочарован и при този вариант Simple Smile.

# 647
Да, аз мисля от гледната точка на родител, че щях да имам повече спокойствие.
Иначе какво чудо бях на тая възраст, изобщо не знаех какво искам. После разбрах само какво не искам. И че трябва да е нещо на другата крайност.

# 648
Илит, бравоооооо! Помня терзанията ти с нежеланието да учи! Ето, че на всички им идва акъла в един момент Wink! Само трябва да сме търпеливи.

# 649
Да, аз говоря от гледната точка на родител, че щях да имам повече спокойствие.
Иначе какво чудо бях на тая възраст, изобщо не знаех какво искам. После разбрах само какво не искам. И че трябва да е нещо на другата крайност.
О, пак щеше да се притесняваш Simple Smile. Още няколко часа и ще видиш, че е било напразно.

# 650
  • София
Животът е толкова динамичен ,а децата ни за щастие са доста адаптивни и мисля конкурентноспособни. Да са здрави, да търсят пък ще намерят своето. Не всичко е на всяка цена и не виждам нищо фатално в това да сменят посоката. Важното е да са щастливи и удовлетворени. Успех на всички желая. Дано не ви изнервят с класирането днес от СУ .

# 651
  • София
Според мен са твърде малко децата, които знаят категорично какво искат.

Наблюденията са ми над няколко поколения изучаване на този синдром и определено смело мога да кажа, че процентът е твърде малък.

А и това най-съвременната психология разглежда като стремления от ранна детска възраст и различни методики за дефиниция на истинските желания на децата, а не наложените от родители, социум, медии и учители.

Тоест- съветите са да си спомним желанията на децата от възрастта до около 7 години.

Останалата категоричност се дължи на някаква форма на сериали, които са гледали или родители, които са реализирани в дадена сфера.

Затова моите пожелания към бъдещото поколение е мечтите да съвпаднат с реалността.

Иначе добрата новина е, че може да се  смени и вероятно ще се смени плоскостта на развитие в живота на децата ни, защото ще живеят дълго и в един различен свят.

Илит, прекраснице, честито! Ние подадохме за второ, трето и прочее класирания за държавна поръчка и ще чакаме, но не пречи да се почерпим и по двата повода и да запознаем децата:)
Аз с удоволствие ще преподам знания и умения и понеже моето не ме слуша, предлагам разменни начала Simple Smile
И на вече приети и записани и такива като мен чакащи дъъъъълго и протяяяяяяжно Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 10:16 от Azzy

# 652
Майчета, някаква идея къде да се провери резултат от изпита в нса. Звъннах там, казаха в профила. Тава на мейла ли е? Не съм в Бг, а мойта ме тормози дистанционно Grinning

# 653
Сега се ядосва, че не е кандидатствала задочно за едната, че да запише и двете.
Направо съм в лек шок. Миналата година не щеше да учи изобщо, сега се ядосва, че не можело и двете специалности наведнъж да запише. 😂
Първо , честито за успеха ! Дано направи правилния за нея избор !

Нашият опит е по-различен и обичайно не може да послужи на останалите  , обаче ако има и други , които искат да учат едновременно две специалности - попитахме за това в СУ . Не може да се кандидатства за две специалности първата година , но когато вече е приет , на следващата година може да кандидатства и за втората специалност .
Не се товаря с излишна информация , докото не й дойде врмето , но според мен е ясно ,че втората може да бъде само задочно . До сега беше ясно и че ще е платено , но това май ще се промени .

Не знам как стои въпросът , ако специалностите са в два различни университета . Предполагам ,че е същото .

# 654
  • София
УНСС имат съвсем различен правилник който регламентира обучението по втора нова специалност. Разписано е точно и ясно . След завършване на поне първи курс.обучението се извършва срещу заплащане. Изисква се минимален среден успех до момента. Не може да се провежда обучението в съкратени срокове но няма проблем да е редовна форма

# 655
Сега аз, че съм под стрес и не мисля явно с целия си капацитет, ама как го разбирате вие това

Цитат
ПОТВЪРЖДАВАНЕ НА УЧАСТИЕ В СЛЕДВАЩ ЕТАП НА КЛАСИРАНЕТО

Студентите, които не са приети на първо класиране по първо желание, могат да продължат участието си в следващ етап на класиране като попълнят Декларация за участие в следващ етап от класирането и депозират диплома-оригинал за завършено средно образование при инспектор Студенти на факултета, в който са приети.

Дипломата-оригинал за завършено средно образование се връща веднага след като студентът се запише или се откаже от участие в класирането.

Кандидати, които не са приети в нито една специалност, автоматично участват в следващ етап на класирането.

# 656
Нашият опит е по-различен и обичайно не може да послужи на останалите  , обаче ако има и други , които искат да учат едновременно две специалности - попитахме за това в СУ . Не може да се кандидатства за две специалности първата година , но когато вече е приет , на следващата година може да кандидатства и за втората специалност .
Не се товаря с излишна информация , докото не й дойде врмето , но според мен е ясно ,че втората може да бъде само задочно . До сега беше ясно и че ще е платено , но това май ще се промени .

Не знам как стои въпросът , ако специалностите са в два различни университета . Предполагам ,че е същото .
Ето правилата за придобиване на НОВА специалност в СУ за уч. 2024/2025 г.:
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/studenti/uchebni_procedur … bnata_2024_2025_g

# 657
Днес искам да ви подсладя малко деня, че ще е натоварен в очакване и решения в които къде ще участваме, къде не, но докато чакаме белия дим от СУ да ни е сладко, имам повод... дай боже да е двоен!

# 658
Не съм сигурна дали е възможно да запише и двете едновременно. Поне не държавна поръчка.
Успех на всички очакващи днес!

Може да се записват 2 специалности едновременно като едното е държавна поръчка редовно, другото е платено задочно или в обратната комбинация.

# 659
Сега аз, че съм под стрес и не мисля явно с целия си капацитет, ама как го разбирате вие това

Цитат
ПОТВЪРЖДАВАНЕ НА УЧАСТИЕ В СЛЕДВАЩ ЕТАП НА КЛАСИРАНЕТО

Студентите, които не са приети на първо класиране по първо желание, могат да продължат участието си в следващ етап на класиране като попълнят Декларация за участие в следващ етап от класирането и депозират диплома-оригинал за завършено средно образование при инспектор Студенти на факултета, в който са приети.

Дипломата-оригинал за завършено средно образование се връща веднага след като студентът се запише или се откаже от участие в класирането.

Кандидати, които не са приети в нито една специалност, автоматично участват в следващ етап на класирането.
Ако сте приети на първо  кпасиране, но не по първо желание, подавате декларация за участие в следващ етап или се записвате. Ако не сте приети по нито едно желание, няма нужда да подавате нищо, ще участвате автоматично на втори етап.

Общи условия

Активация на акаунт