Какво ще купя отново - 11

  • 65 487
  • 700
  •   4
Отговори
# 690
  • Мнения: 2 252
Аз пък само от Кауфланд купувам месо -свински врат и ребра, и това от години. Нищо му няма на месото. Да не би българските прасета да ги хранят с нещо по-различно от испанските. Дори и самата транжировка на месото е по-добра отколкото в месарските магазини. Там никога не мога да позная кое от месото е врат. От месарските купувам само свински език, просто защото в Кауфланд не предлагат.

# 691
  • Варна
  • Мнения: 2 154
Това е по-скоро за спомени, но все пак - помня как купуваме цяло прасе, всичко сме си платили, но касапите искат мезето= рибицата + сланинка. А, не - още по няко лев и си ги взимаме. Цяла нощ месото почива и почваме разфасовка. Нищо не се губи.

# 692
  • Мнения: 10 680
Ама който откъдето иска да пазарува.
Принципно нямам нищо против испанското свинско, те са голям производител. Но точно това, което се продава в К. за 6 лв. - мерси, не.
Помня преди години отивам с дребното в К., имаше някаква промоция на свинско от Испания и една съседка-пенсионерка ми беше поръчала да й купя. Човекът на щанда ме погледна, погледна детето и каза - нямам месо за вас.
От К. месо не докосвам

# 693
  • Мнения: 179
Аз съм хвърляла цяло парче контра филе от К. Оттогава тяхното месо го заобикалям. Ходя в Метро и си меля там месо. Не съм пробвала с телешко. Меля свинско месо, най-често - от бут,от българското.

# 694
  • Мнения: 4 838
Българското свинско в Кауфланд е хубаво, а и не го зареждат всеки ден. Вземам само от джоланчетата и месото за готвене.
Иначе след едни особено миризливи бутчета на промоция не купувам никакво друго месо от там.

# 695
  • Мнения: 12 215
И в Кауфланд, и във Фантастико съм виждала как с едни и същи ръкавици ровят и в суровото месо, и в нарязаните колбаси. От Кауфланд не съм купувала месо от много години, а и в двата магазина не купувам нарязани колбаси. Месо купувам от месарница Бозмов или от Бошнаков -двете ми квартални месарници, понякога и от Фантастико.

# 696
  • Мнения: 31 848
От месарските купувам само свински език, просто защото в Кауфланд не предлагат.
В нашия филиал има доста често свински език.
Poni69, и аз не купувам нарязани колбаси от витрината в Кауфланд (всъщност, вкъщи ядем много малко видове колбаси по принцип и купувам пакетирани). Онзи ден гледах мъж и жена как купуват нарязано филе от витрината в К. за училище, за сандвичи на детето. Търсеха по-малки парчета. Жената от персонала беше буквално наведена на 30 см над филето - то беше най-открая и съответно най-близо до нея, но нямаше нужда и да се навежда над него - и дълго и широко си говореше с клиентите, за да се разберат кои точно парчета да им сложи. Аз се чудех дали при този дълъг разговор върху филето могат да попаднат косми, слюнка🤨, но клиентите май не ги вълнуваше точно това, а размерът на парчетата...🤔
По темата - авокадо Hass от Лидъл. Любимо вкъщи.

# 697
  • Sofia
  • Мнения: 6 416
Купувам само български месо от "Фантастико" или от една месарница. Кайма смляна пред мен от плешка/бут, не че това е някаква гаранция за качеството или произхода на месото, но това е за мое успокоение.

# 698
  • Мнения: 2 072
Купувам само български месо от "Фантастико" или от една месарница. Кайма смляна пред мен от плешка/бут, не че това е някаква гаранция за качеството или произхода на месото, но това е за мое успокоение.

Самият факт, че смляното пред нас месо, като се приготвя има съвсем различен вкус от готовите кайми, които ни се предлагат, е напълно достатъчен. Това в момента е най-доброто, което можем да осигурим.

# 699
  • Мнения: 7 491
И аз купувам месо от Фантастико и там също и мелят за кайма.
Доволна съм.

# 700
  • Мнения: 13 802
Нали мелят и смес месо – свинско и говеждо/телешко?

Общи условия

Активация на акаунт