Какво ще купя отново - 11

  • 65 862
  • 702
  •   8
Отговори
# 690
  • Мнения: 2 252
Аз пък само от Кауфланд купувам месо -свински врат и ребра, и това от години. Нищо му няма на месото. Да не би българските прасета да ги хранят с нещо по-различно от испанските. Дори и самата транжировка на месото е по-добра отколкото в месарските магазини. Там никога не мога да позная кое от месото е врат. От месарските купувам само свински език, просто защото в Кауфланд не предлагат.

# 691
  • Варна
  • Мнения: 2 154
Това е по-скоро за спомени, но все пак - помня как купуваме цяло прасе, всичко сме си платили, но касапите искат мезето= рибицата + сланинка. А, не - още по няко лев и си ги взимаме. Цяла нощ месото почива и почваме разфасовка. Нищо не се губи.

# 692
  • Мнения: 10 682
Ама който откъдето иска да пазарува.
Принципно нямам нищо против испанското свинско, те са голям производител. Но точно това, което се продава в К. за 6 лв. - мерси, не.
Помня преди години отивам с дребното в К., имаше някаква промоция на свинско от Испания и една съседка-пенсионерка ми беше поръчала да й купя. Човекът на щанда ме погледна, погледна детето и каза - нямам месо за вас.
От К. месо не докосвам

# 693
  • Мнения: 181
Аз съм хвърляла цяло парче контра филе от К. Оттогава тяхното месо го заобикалям. Ходя в Метро и си меля там месо. Не съм пробвала с телешко. Меля свинско месо, най-често - от бут,от българското.

# 694
  • Мнения: 4 839
Българското свинско в Кауфланд е хубаво, а и не го зареждат всеки ден. Вземам само от джоланчетата и месото за готвене.
Иначе след едни особено миризливи бутчета на промоция не купувам никакво друго месо от там.

# 695
  • Мнения: 12 215
И в Кауфланд, и във Фантастико съм виждала как с едни и същи ръкавици ровят и в суровото месо, и в нарязаните колбаси. От Кауфланд не съм купувала месо от много години, а и в двата магазина не купувам нарязани колбаси. Месо купувам от месарница Бозмов или от Бошнаков -двете ми квартални месарници, понякога и от Фантастико.

# 696
  • Мнения: 31 850
От месарските купувам само свински език, просто защото в Кауфланд не предлагат.
В нашия филиал има доста често свински език.
Poni69, и аз не купувам нарязани колбаси от витрината в Кауфланд (всъщност, вкъщи ядем много малко видове колбаси по принцип и купувам пакетирани). Онзи ден гледах мъж и жена как купуват нарязано филе от витрината в К. за училище, за сандвичи на детето. Търсеха по-малки парчета. Жената от персонала беше буквално наведена на 30 см над филето - то беше най-открая и съответно най-близо до нея, но нямаше нужда и да се навежда над него - и дълго и широко си говореше с клиентите, за да се разберат кои точно парчета да им сложи. Аз се чудех дали при този дълъг разговор върху филето могат да попаднат косми, слюнка🤨, но клиентите май не ги вълнуваше точно това, а размерът на парчетата...🤔
По темата - авокадо Hass от Лидъл. Любимо вкъщи.

# 697
  • Sofia
  • Мнения: 6 419
Купувам само български месо от "Фантастико" или от една месарница. Кайма смляна пред мен от плешка/бут, не че това е някаква гаранция за качеството или произхода на месото, но това е за мое успокоение.

# 698
  • Мнения: 2 081
Купувам само български месо от "Фантастико" или от една месарница. Кайма смляна пред мен от плешка/бут, не че това е някаква гаранция за качеството или произхода на месото, но това е за мое успокоение.

Самият факт, че смляното пред нас месо, като се приготвя има съвсем различен вкус от готовите кайми, които ни се предлагат, е напълно достатъчен. Това в момента е най-доброто, което можем да осигурим.

# 699
  • Мнения: 7 495
И аз купувам месо от Фантастико и там също и мелят за кайма.
Доволна съм.

# 700
  • Мнения: 13 808
Нали мелят и смес месо – свинско и говеждо/телешко?

# 701
  • Мнения: 3 885
Испанското свинско месо колкото и да е зле, все пак на вкус по-става, докато немското е отвратително безвкусно. Скоро готвих едни ребра с произход Германия от промоция в Кауфланд - цял ден мариновани в какви ли не ароматни подправки, печени с барбекю сос, вино и какво ли не - и накрая пак месото пак си беше блудкаво и безвкусно. Две седмици преди това пак имаше промоция на ребра в Кауфланд, но испански - съвсем друг вкус имаха.
По принцип всякакви вносни меса се носят в България замразени от незнам си колко време и после ги размразяват, за да ги транжират, докато българските меса са пресни (незамразявани) и затова са винаги по-сочни и вкусни.

# 702
  • Свети Влас
  • Мнения: 4 415
Ние свинско месо купуваме от Велека в Бургас. Там мелят и на място. Хубаво е месото им. Ако нямаме път към Бургас. Купуваме кайма от Жанет. Харесва ни. Иначе свинско месо за готвене съм купувала на Бай Течо- има ципи, но си ги махам и е вкусно месото.

Общи условия

Активация на акаунт