Почти постоянни киселини

• 396
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте от известно време имам проблем с киселини ,почти  от всяка храна ми се получава и ми става лошо. Ходих на лекар ,нямам хеликобактер и трябва диета и ми изписа иберогаст ,но е много неприятно и вечер понякога не мога да заспя. Някой имал ли е подобни проблеми и как сте се оправили

# 1
Пулсет много помага при киселини.

П.С. Много е несериозен този лекар да ви изпише продукт на растителна основа при киселини

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 22:11 от BellaSv

# 2
Как точно се разбра, че няма Хеликобактер?
Гастроскопия правена ли е?
Иначе - диетата е абсолютно задължителна.
Както и съвсем друг вид терапия.
Смени си лекаря, ако си от София, мога да препоръчам.

# 3
За спокоен сън вечер вземай Гавискон.
А за лечение препоръчвам Нексиум. На първо време от 40 мг, после 20 мг и след това спираш. Но поне месец.

И диета разбира се, но там нещата са индивидуални. Намери кое на теб ти влияе зле.

# 4
За спокоен сън вечер вземай Гавискон.
А за лечение препоръчвам Нексиум. На първо време от 40 мг, после 20 мг и след това спираш. Но поне месец.

И диета разбира се, но там нещата са индивидуални. Намери кое на теб ти влияе зле.
Точно с тази схема от Нексиум се оправих. Сега киселини имам много Радко, когато прекаля с храната. Преди бяха постоянни. Изкарах от храната си бяло брашно, бял ориз и бяла захар.  Много спорт също помага.

# 5
  • София
Спрете да си лекувате симптомите и разберете защо ги има тия киселини! Идете на второ мнение за гастро и си пуснете адекватни изследвания.

# 6
Здравейте,  кой лекар бихте ми препоръчали , да в София живея

# 7
Д-р Деница Георгиева, болница Здравето. Преглежда и по НЗОК. Може да си запишеш час през superdoc.

# 8
И аз искам същото на лекувам причината, но за жалост повечето лекари в България не са особенно компетентни

# 9
То от много модерни храни взех да получавам киселини. Измислена баница ( и банички ) хоп след първите хапки. Също с разни пици, сандвичи и др. Аз много рядко си взимам за мен но ако ме черпят или дояждам след деца и жени.
Същата работа с плодове (портокали, ябълки, даже банани, и зеленчуци ( като домати ), почти моментално, не успявам и да го изям нещото. Примерно на пазара гледам някои по очукани и невзрачни ябълки продавани от подозрителни хора/сигурно са ги крали от някоя градина, или кой знае откъде са ги купили за продажба но като ги ям няма проблеми/.
Същото с измислени евтини колбаси и консерви ( дали рибни, дали пастет ), сирена, кашкавали и меса.

# 10
Kirasirrav,

Описваш точно храни, които при гастрит и рефлукс са в забранения списък:

- мазно
- джънк
- цитруси
- на мен също ябълките ми дразнят много
- домати
- консерви
- колбаси
- мазни меса

Махни всичко това + люто, пикантно и пържено, сладко, зелени салати, лук, чесън.
Всъщност - това важи и за авторката.

# 11
  • София
А какво ядете?

# 12
Интересен въпрос…

Общо взето това. Както се вижда - оперирана съм преди няколко месеца, но то тези храни си се въртят при мен от години.
Аз съм с тежък рефлукс, хроничен гастрит, 2 операции на хиатална херния…

# 13
  • София
Интересно, че млечните са Ви позволени...

# 14
Същият проблем имах и аз. Изследванията не показаха нищо. Лично аз си го отдавам на стрес. Бях стигнала до момент, в който получавах киселини след пиене на вода.
Минах на стриктна диета. Осъзнах, че повечето храни, които са вредни дори не ги обичам, така че лесно продължих диетата и до ден днешен.
Изписаха ми Нексиум или Ацилесол - пила съм и двете с добър ефект. Приемах ги за около 10 дни редовно само сутрин на гладно. След това не ги спряха изведнъж, а ги разредиха през ден, а след това само при нужда.

Общи условия

Активация на акаунт