Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 28 312
  • 717
  •   1
Отговори
# 675
Хм, как така хем не ти е вкусна, хем ядеш повече? Би трябвало логиката да е с обратен знак. Simple Smile

А пълнеенето най-вероятно е свързано с изброените състояния. Не казваш дали Хаши-то и ИР са контролирани. Ако хормоните не са с оптимални стойности, нормално е да има отклонения.

# 676
Моето обяснение е, че като не ми е нищо вкусно, ям все повече, за да мога да усетя нещо все пак. Хормоните са ок, пия лекарства, но може би не са оптимални. Преди даа месеца ми вдигнаха с мъничко дозата на хормона заради повишаване на ТСХ.

# 677
По принцип, дозата на хормона се определя от стойностите на FT4 и FT3, не от тази на TSH.

Инсулинът на гладно трябва да е около 5-6.

# 678
Не е толкова, но това има ли отношение към проблема с вкуса?

# 679
Прекаран скоро КОВИД може да промени задълго вкус и обоняние. Също да повлияе неблагоприятно въглехидратната обмяна.

# 680
Помислих си го, но не съм била дори малко болна.

# 681
А апетитът как е? Има ли повишено чувство на глад?
За променения вкус и аз си помислих за ковид, но щом не си боледувала...

# 682
"Ендокринните причини като захарен диабет, хипотиреоидизъм, водят до дефицит на вит. В и цинк, при което може да настъпи ендокринно нарушение с последващо нарушаване или загуба на вкус." - явно състоянието ви е причината. Консултирайте се с лекаря си дали да не взимате като добавка вит.В и цинк, и да проследите ще има ли промяна.

# 683
Благодаря, ще направя консултация явно, да. Имам повишен апетит, за съжаление.

# 684
  • София
"Ендокринните причини като захарен диабет, хипотиреоидизъм, водят до дефицит на вит. В и цинк, при което може да настъпи ендокринно нарушение с последващо нарушаване или загуба на вкус." - явно състоянието ви е причината. Консултирайте се с лекаря си дали да не взимате като добавка вит.В и цинк, и да проследите ще има ли промяна.
Обратното също важи Simple Smile

# 685
Кое обратно?

# 686
  • София
Липсата на витамин Б да доведе до проблеми с щитовидната

# 687
Проблемите си с щитовидната жлеза са факт от около 10 години. Проблемът е, че съм ходила при много ендокринолози и така и не намерих такъв, който да се задълбочи повече в симптоматиката. Затова и сега не ми се ходи много на лекар, просто знам, че ще получа само стандартните съвети

# 688
  • София
Няма и да се задълбочат. Търсете други начини.

# 689
С ендокринолозите е така. На ИР не се обръща внимание.

Общи условия

Активация на акаунт