Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 28 349
  • 717
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Вероятно става въпрос за периорален дерматит. Трябва да ви се назначи удачно лечение. Потърсете друг дерматолог. И сменете пастата за зъби на първо време, вземете такава без флуорид.

Пиша за информация, ако ви е интересно.
Точно това каза дерматологът. Яд ме е, че не питахме за пастата за зъби, но аз веднага я смених, след като писахте. За всеки случай. И сега не знам дали остане. Защото нали и флуорид трябва да приемат децата... Ще питаме след 10 дена.

Изписаха пак кортикостероид и антибактериален крем. Но ще я послушам тази дерматоложка, защото каза, че грешно сме подходили с елоком.
Трябвало по-дълго да се маже и да се спира с разреждане близо месец...може би това сме объркали.

Благодаря на всички за включването по казуса Hug

# 661
Докато върви лечението не ползвайте паста с флоурид. Нали ще имате контролен преглед? Тогава споменете за пастата, да.

# 662
  • Пловдив
Да, да. След 10 дена. Ще питам тогава.

# 663
Подкрепям Диа за образна диагностика на главата. След удар.

# 664
Има безплатни скрининги за рак на гърдата до 31 окт.
Има ли значение кога съм родила и спряла да кърмя? Родих на 9 август, не съм кърмила дълго, може би две седмици.

# 665
  • София
Ами при мен бяха казали 6 месеца да е минало от кърменето, друг лекар пък ми беше казал, че няма значение така, че и аз се изгубх вече. Сегашната ми лекарка просто ме попита кога съм кърмила, кога съм спряла и приемам ли някакви хормони..толкова

# 666
Питах направо от Фейя и казаха, че трябва 3-6 месеца да минат след кърменето. :/
Искаше ми се просто профилактично сега, но безплатните прегледи са до края на месеца.
Ако някой се интересува може да видите къде се правят.
Пък аз ще ида по-натам.
А доколкото знам по нзок не се полага направление на жени в по-малка възраст?

# 667
  • София
Колко малка възраст визирате? Иначе аз на приложение някак не бих се доверила...

# 668
За ехография на гърди мисля, че го приеха след 30г.

# 669
Не приложението, а страницата им. От там разбрах за точките с прегледи, някои са от 18г.в.
Аз съм на 27.

Ще ида по-натам явно 🙂

# 670
  • София
Здравейте! Може ли да кажете положителен ли е теста за Ковид, сякаш е по светла чертата направих два

# 671
  • София
Има ли черта има и Ковид. На първият си личи доста добре въпревки, че не са Ви с добро качество снимките.

# 672
  • пустинята Гоби
Само да кажа, че съм ходила на преглед на гърдите веднага след като спрях да кърмя (повече от година и половина). По принцип се ходи след написания по-горе период, но ако се налага, може да се иде и по-рано. Добрите лекари си знаят работата.

# 673
Здравейте! Може ли да кажете положителен ли е теста за Ковид, сякаш е по светла чертата направих два
И на двата има втора черта, ковид е.

# 674
Здравейте, дано въпросът ми е на правилното място. От известно време храната не ми е вкусна! Усещам вкусовете, просто не ми доставя удоволствие. Съответно ям повече и дебелея. С Хашимото съм и ИР. На какво може да се дължи?

Общи условия

Активация на акаунт