Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 28 446
  • 717
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, при съмнение за сепсис, каква урина да пусна в лаборатория Рамус? Как се казва изследването? За да не се объркам да пусна тест за други неща... Потърсих в описанието на изследванията с урина наименование за бактерии, но не намирам такова. Благодаря ви!

# 646
При съмнение за сепсис няма да имаш време за урина...

# 647
Каква урина при сепсис?

# 648
Каква урина при сепсис?
Четох в медицински сайтове, че се тества урина за бактерии при съмнение за сепсис. А вие какво изследване предлагате да направя? Личният ми лекар е в отпуск и нямам много опции.

# 649
Сепсисът изисква спешна медицинска намеса. Ако подозирате сепсис, потърсете лекарска помощ незабавно.

# 650
Ако имаше сепсис, нямаше да пишеш, а щеше да си в ОАИЛ.

# 651
Така като те чета, ти си си поставила интернет диагноза и си тръгнала да се изследваш, така ли е? Не се занимавай с глупости, нямаш сепсис, отивай на лекар.

# 652
  • София
Здравейте, при съмнение за сепсис, каква урина да пусна в лаборатория Рамус? Как се казва изследването? За да не се объркам да пусна тест за други неща... Потърсих в описанието на изследванията с урина наименование за бактерии, но не намирам такова. Благодаря ви!
Освен ако не си лекарско лице няма как да имаш такова съмнение заради чичо Google. Иди на лекар и си кажи оплакванията, за да ти помогнат адекватно. Тук адекватна помощ нямам как да намериш, защото не сме медицински лица, а това, което казваш е сериозно!

# 653
  • Бургас
Да не би да имаш предвид цистит?

# 654
Освен ако не си лекарско лице няма как да имаш такова съмнение заради чичо Google. Иди на лекар и си кажи оплакванията, за да ти помогнат адекватно. Тук адекватна помощ нямам как да намериш, защото не сме медицински лица, а това, което казваш е сериозно!
Много благодаря на всички за съветите. Ще взема мерки. Лека вечер!

# 655
Здравейте, някой има ли опит с диагноза коремна аневризма? Никакви подробности не знам в повече, майка ми е била на профилактичен преглед, в бързината и е казано, никакъв документ не е получила..
Ще отиде на второ мнение, но доста се притесних, тук във форума намерих само една тема за такава диагноза.

# 656
Диагнозата е сериозна - вземете второ мнение. Добре е да посетите Националната кардиологична болница (Трета градска болница) - ходили сме при професор Луканова и д-р Наделин Николов. Проследява се разслояването на съда и след определени милиметри се поставя стенд на коремната аорта.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 05:15 от makaweli

# 657
Здравейте, от може би седмица имам периодична болка в дясната страна на скална. Не знам дали си внушавам, но на моменти ми се струва, че ми се гади. Бях на невролог, каза, че е от умора и няма нужда от скенер. Не знам дали е възможно така да боли глава от умора, но забравих да спомена, че преди 2 седмици си ударих главата в един навес. Болката отшумя за по-малко от 30 мин., даже съвсем бях забравил за нея.
Някой имал ли е подобен тип главоболие и на какво може да се дължи?

# 658
  • Бургас
По принцип болка в едната страна на главата и гадене са симптоми на мигрена.

# 659
Здравейте, от може би седмица имам периодична болка в дясната страна на скална. Не знам дали си внушавам, но на моменти ми се струва, че ми се гади. Бях на невролог, каза, че е от умора и няма нужда от скенер. Не знам дали е възможно така да боли глава от умора, но забравих да спомена, че преди 2 седмици си ударих главата в един навес. Болката отшумя за по-малко от 30 мин., даже съвсем бях забравил за нея.
Някой имал ли е подобен тип главоболие и на какво може да се дължи?
Би трябвало да отидете и да споменете, че сте си ударил главата. Не е добре това да има болка, може да има хематом. За скенер сте... ама като знам какви са... Най-добре е да не казвате, че удара е бил преди две седмици.

Общи условия

Активация на акаунт