Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 28 272
  • 717
  •   1
Отговори
# 705
Крем с невен и мас, но домашно приготвен, чувала съм. Дали има ефект, не знам.

# 706
От няколко години взимам на Лидкор и има резултат при малки рани (порязвания, петна) , но чак за оперативни не знам дали ще заличи.
И един Спасатель бях ползвала преди този с невен.

# 707
  • София
Крем с невен и мас, но домашно приготвен, чувала съм. Дали има ефект, не знам.
Ние имаме вкъщи домашен. С мас не знам дали е, но да мазала съм дъщеря си за белег и няма такъв.

# 708
На децата бързо им минават белезите.
На моята дъщеря въобще не личи къде е операцията от апандисит, а моя белег си стои след 6 месеца мазане с Контрактубекс.

# 709
  • София
Ми този на брадата и седи и не е мазан с нищо и цял живот ще си седи.

# 710
Преди няколко месеца се проснах в цял ръст на площадката между 2 етажа /спънах се в една лайсна/. Брадичката ми беше сцепена, но една идея по-малко, за да не тичам до поликлиниката да я шият. След като я почистих от кръвта започнах с "Цикатридина" маз - и се затвори раничката за няколко дни, и не остана белег. Но, това беше за "жива" рана, но мисля, че пак в тази тема ми препоръчаха това, както и един по-евтин крем - бг производство - "Витасин" и за белези. Мненията тук бяха, че действа много добре и бързо. Аз ги редувах, но наблегнах на "Цикатридина"-та.

# 711
Ударих си нокътя с плъзгаща врата на шкаф. Много ме заболя. Още ме боли, с какво да го мажа, не искам да пия болкоуспокояващи.

# 712
Опитайте с арника,при отоци и синини много помага.

# 713
Здравейте, днес личният лейт на детенцето ни писна направление за хирург заради пъпна херния, която да погледне.
Сега, обаче, в супер док виждам, че лекарят, на когото се спряхме е детски хирург.
Ще важи ли направлението в случая и за него , тъй като е за хирург?

# 714
Ударих си нокътя с плъзгаща врата на шкаф. Много ме заболя. Още ме боли, с какво да го мажа, не искам да пия болкоуспокояващи.
Компрес със студен риванол. Точно по това време миналата година преживях същото, болката е наистина ужасна.  Нокътят  се беше отлепил от плочката  и с капкомер с риванол капех в пространството между тях.  Отделно компрес на целия пръст. Беше студено, а аз ходех на работа със сандали, нищо друго не можех да обуя. В последствие си купих с два номера по-големи маратонки.След седмица почнах да пръскам с един спрей на А-дерма. След месец и половина болката отмина, но към Нова година нокатят падна, без да боли вече. Към юни тази година вече беше израснал нов нокът и ходех на педикюр.

Риванолът цапа и не се пере обаче. Но стар чорап и стари чаршафи и постелъчни пелени под чаршафа да не се нацапа матрака вършат работа.
Дано ти мине по-бързо.

# 715
Много благодаря, Лу лу!

# 716
Много благодаря, Лу лу!

Днес намаля ли малко болката?

# 717
Много благодаря, Лу лу!

Днес намаля ли малко болката?

Да, чувствително намаля! Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт