Бързи здравословни въпроси и отговори – 53

• 30 979
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
В консултативните кабинети, всички са с опит. Сетих се, че и в Окръжна болница има инфекциозно отделение.
Но аз бих се консултирала първо с лицево-челюстен хирург, те са специализирали в заболявания на слюнчените жлези и лимфни възли.
Също и с добър дерматолог за акнето. За него бих опитала и обтриване с готварска сол, оставя се да изсъхне и се изплаква.

# 526
К.И. , с лимфните възли се ходи при лицево-челюстен хирург. Бих ви посъветвала професор Станимиров в Александровска болница. Там има и лицево-челюстно отделение. Друг вариант да види детето хематологът.

# 527
Диорела, може ли повече инфо за обтриването със сол при акне? Това го срещам за първи път.

# 528
За акнето е абсурдно обтриване на лицето с каквото и да е.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 14:08 от Barsa

# 529
Диорела, може ли повече инфо за обтриването със сол при акне? Това го срещам за първи път.

Това, което написах. Измива се лицето и се обтрива леко на мокро с готварска сол. Като изсъхне се изплаква от солта. Тя "изгаря" и подсушава пъпките и често помага. Това ми го бяха казали преди години. Опитвала съм на себе си, когато са ми излизали пъпки по лицето. Кожата ми е много чувствителна, алергична и ми се случва понякога нещо да се възпали. Не трябва да се натиска и изпилва кожата, само лекичко обтриване, да се осоли, така да се каже.
Със сол сме махали и кокоши тръни на дъщеря ми. Вероятно солта има някакво свойство да унищожава причинителите. Също и на море, пъпките намаляват от солената вода, ако сте забелязали.

ПС Може да се пробва в началото в един малък участък дали действа добре на даден човек. Да не е на цялото лице.

# 530
  • пустинята Гоби
Пъпките намаляват от слънцето, не от солената вода, но не бива да се прекалява с изсушаването, че после става по-кофти.

# 531
  • Бургас
Като човек, страдал дълги години от тежко акне, да кажа че пъпките категорично не минават от слънцето, даже по зле става, защото от топлото кожата се изпотява и ако има запушени пори стой та гледай. На мен най тежко ми беше лятото. И изобщо слънцето не ги изсушава.
И да, възможно е някои линфни възли да са подути от акнето. Но щом се е стигнало до там (ако е от акнето) положението е доста тежко и аз бих пила антибиотик, поне докато отмине това с линфните възли. Пила съм 2-3 пъти Азитромицин, когато ситуацията е била наистина много тежка. Действа много бързо.
Иначе от моя опит най-голям ефект при акнето съм имала с крем с бинзоил пероксид, но купен от Германия. Нашия на Биотрейд не става.

# 532
Бяхме на организирана почивка в чужбина и в хотела ни натровиха с храната. Почти всички хора в автобуса на връщане бяха с ужасно разстройство, затова знам, че е от хотела (само там сме се хранили всички заедно). В интернет веднага се намира информация за този хотел, че е бил затварян от властите в съответната страна заради хранителни натравяния. Искам да пусна жалба срещу тур оператора, защото съм убедена, че той е знаел за проблемите с хотела и умишлено ни заведе там заради цената му (логично заради лошата репутация той е празен и евтин). Самият оператор си призна още на тръгване, че го е избрал, защото бил единственият, които не си бил увеличил цените, но иначе бил "много хубав хотел".  Само след 1 седмица този човек ще заведе там и втора група и трябва да бъде спрян по някакъв начин да трови хората за пари. Имаше малки деца в групата, които бяха наистина много зле - надявам се, че не са стигнали до прием в болница.

Въпросът ми е, че за да заведа жалба в Комисията на защита на потребителя и Министерство на туризма би било добре да приложа изследвания от лаборатория какво ми е. Имах силно разстройство и все още 3 дни по-късно - болки в стомаха. В интернет се намира информация, че вероятно преди проблемът е бил с ешерихия коли.

Какви изследвания трябва да поискам от лабораторията според вас?

Не ми се ходи при личната - в момента там е километрична опашка от чакащи.

# 533
Пускате фецес за патогенни чревни организми. Жалба не трябва ли да се пусне срещу хотела, а не срещу тур оператора? Как ще докажете това, че той нарочно ви е завел там? Няма значение цената на хотела. Всеки ресторант трябва да има регулация.

# 534
Пускате фецес за патогенни чревни организми. Жалба не трябва ли да се пусне срещу хотела, а не срещу тур оператора? Как ще докажете това, че той нарочно ви е завел там? Няма значение цената на хотела. Всеки ресторант трябва да има регулация.

Мерси! Хотелът не е в България. Трудно ще ми е да пусна жалба срещу хотел в чужда държава. Не мога и да докажа, че тур операторът е знаел, че хотелът има проблем с храната,  въпреки че съм на 100% убедена - на мен ми отне буквално 2 минути да намеря в интернет отзиви на други натровени хора. През 2022 година е бил затварян 8 пъти от властите в държавата като последния има 120 туристи настанени в болница. После са му сменили името, за да замаскират проблема, но оплакванията продължават. Щом аз като пълен лайк виждам колко е зле хотела от 2 минутен сърч в букинг, тур оператора, на който това му е работата няма как да не знае. Държанието му беше изключително странно, за съжаление вече бяхме минали границата когато започна да говори колко бил хубав хотела, независимо от цената, а не ни беше предоставена информация кой ще е преди тръгване (много модерната сега тактика no name хотел). Чак после си обясних за какво са били тези странни тиради.  Шофьорите също подметнаха на връщане няколко реплики за храната в хотела сякаш знаят нещо повече, а единият също страда заедно с нас - явно и на тях им е ясно къде ги е довел.
Не очаквам да се случи кой знае какво, но поне да разбере, че не може съвсем безнаказано да се подиграва със здравето на хората и  втората група да не бъде заведена на същото място.

# 535
Коя е фирмата?

# 536
  • Бургас
Освен оплакването от туроператора нищо не ви пречи да пуснете оплакване и за хотела в чуждата държава ако познавате някой, койте знае езика. Може даже да настоявате да ви върнат парите.
Даже направо напишете коментари където имате възможност по форуми и соц мрежи кой е хотела и кой е туроператора и какво сте преживели. Не виждам защо ги криете. И тука ги напишете при евентуално търсене да излизат в резултатите. То това е прекалено 8 пъти да ги затворят за година.

# 537
Мнение за д-р Стефан Митев гастроентеролог? По-скоро ме интересува онлайн консултация, има ли смисъл и полза от такива консултации?

# 538
lunna pateka Лично според мен е доста надценен.

# 539
lunna pateka Лично според мен е доста надценен.
И самонадценен също.

Общи условия

Активация на акаунт