За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 15 989
  • 620
  •   1
Отговори
# 375
Хомеопатичен продукт - напълно безсмислено даване на пари. За зъби - помагат разни замразени неща, има едни гризалки за фризер, има и за хладилник. Или просто мокра кърпа от фризера също. През нощта - ибупрофен

# 376
Траумил S маз или таблетки? Нямам опит с никненето на зъбки, но съм ползвала и кремчето и таблетките за болки в кръста понеже често имах болки там и не исках да злоупотребявам с кремовете със силни медикаменти, та съм доволна от таблетките. От крема не толкова. Дано Ви помогнат за зъбките! Аз не съм и предполагала, че може да се ползва за това.

# 377
И аз не съм чувала за Траумил, даваме Бочко и Калгел за сега и действа. Ако много реве и се мъчи, в последно време даваме и  Хексалгин за деца и много помага, но гледаме да не е често.

# 378
Калгел сякаш беше най-ефективен от всички мазила, които пробвах.

# 379
  • София
Момичета, един бърз въпрос. Имате ли абонамент за бебешка абонамента кутия, какво е мнението ви? От това,  което виждам поне в БГ повече се набляга на опаковката- кашончето, панделката, малко органза,  и т.н. фантифлюшки а не на съдържанието за детето. Разчита се на слабостта на дамите от типа на подаръчета за сватби и кръщенета - плащаш за опаковка а не за съдържанието. Интесно ми е вашето мнение и дали ги намирате полезни. Благодаря!

# 380
Здравейте,
Бебчето ни е на 8м, с атопична кожа и като цяло имаше силни колики и рефлукс до 5м. Храним го от самото разждане с Аптамил анти рефулкс. По препоръка на педиатър който посетихме, пуснахме изследвания за хранителни алергии и хранителна непоносимост. Хранителните алергии излязоха отрицателни, но при хранителната непоносимост - резултата е 4 от скала 0 - 4, (тоест има силна непоносимост към кравето мляко, но не е алергия). Бебето е постоянно кисело и не обича да стои по корем. Имаме насрочен час при педиатър, но до тогава ми е интересно да разбера, дали бихме могли да се възползваме от мляката, които се изписват със специална рецепта от аптеките? Те важат ли за хранителна непоносимост или само при алергия?

# 381
Не, видях ги и аз кутиите. Мисля, че е излишно харчене на пари и пълнене с боклуци.
Повечето абонаментни кутии са така, де. Емоцията е в началото, после осъзнаваш как си се напълнил със сто излишни неща.

# 382
За зъбите калгел и студено, при мен даде добър резултат при голямото дете, сега и при малката. Студена диня или краставичка. Вършат чудеса. Хомеопатия не съм давала. Пробвала съм и кехлибар, но не към сигурна дали има ефект.

# 383
  • Бургас
+1 за калгел и студени залъгалки  или краставичка.На нас сега ни излязоха и 2-та кътника беше драма защото сме и с бебе у дома.Баткото не спи все е с ръката в устата, лигави се, нервен е, вечер се буди с рев през деня не му е пълноценен с сънят но мазане с калгел успокояваше донякъде нещата.

# 384
  • Пловдив
С баткото ползвах много неща + кехлибар. Само първите зъби бяха зор, след това не разбрах кога му изникнаха зъбите.
С малкия нищо не помога, гризалки не иска при все, че има над 15 различни по вид и форма. Кехлибар при него не съм ползвала, защото съм сигурна, че ще направи беля с неги. По два ги вади той, 8 зъба имаше доста преди годината.

# 385
Момичета, да ви попитам за витамин К - бебока утре става на месец, а среща с педиатърката имаме чак във вторник. Нито тя е казвала нещо, нито в епикризата на детето пише че трябва да се даде витамин К, когато стане на месец. Дадени са му 2мг в болницата и сега не знам да му дам ли утре профилактично или няма да има проблем ако изчакаме до вторник при срещата с педиатърката?

# 386
Какво пише в епикризата - какъв е медикамента и как е направен? Ако е мускулно - не се повтаря. Ако е през устата даден трябва да се повтори. При мен пише конакион и.м.

# 387
Аз не съм давала допълнително, освен ако няма някъде препоръка . До затваряне на футанелата , съм давала витамин Д.

# 388
Същото пише и при мен - конакион и.м.
Значи няма да давам. Много благодаря! ❤
Разни роднини ме наплашиха колко важно било и как не трябвало да изпускам да дам на детето. С педиатърката всичко бяхме обсъдили и ако имаше нужда от витамин К съм сигурна, че щеше да каже, но аз все пак да питам 😅

# 389
  • София
А моята забрави за витамин К! Аз дори и не знаех, че трябва.

Общи условия

Активация на акаунт