За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 15 113
  • 600
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Имаме сушилня, която основно ползвам за чаршафите и хавлии.
Останалите дрехи суша на сушилник в банята на влагоабсорбатор. /това е вариант за хора със сравнително големи бани, където може да се събере разпънат сушилник/.

# 541
Въпросът е да не се презапасява, защото не знае колко голямо ще е бебето или пък кой вид дрешки ще са й най-удобни за обличане. На мен 5 бодита, 5 ританки и 4 гащеризона ми стигаха в началото, имах много, но почти не съм ползвала повече от това. Повече дрешки ми затрябваха когато започнаха да лазят и после със захранването.

# 542
Благодаря много на всички за информацията!

Определено няма да се презапасявам от самото начало, но ми се иска да имам някакви основни неща, нещо, което да му облека като го родя. Мислих си, тъй като термина ми е за началото на декември, 5-6 бодита 56 размер, някакви дрешки за отгоре 2-3 чифта, комплекта за изписването и космонавта. После вече да се ориентирам според размера и да поръчам още. Но наистина ми е трудно да се ориентирам, всичко това ми е за първи път, а толкова избори имам да правя.

Предвид, че ще се роди в този момент от годината се чудя дали реално ми трябват бодита с толкова малък размер, ако ще е по-студено и ще го обличам с гащеризони. Не мисля, че ми е окей да седи с голи крака, дори с парното вкъщи през Декември - Април.

Но наистина тепърва ще го мисля. И съвсем близо до нас има магазинче за бебешки дрехи, просто искам да знам, че има с какво да го облечем като се роди, да мога да подготвя / изпера / изгладя предварително и т.н.

# 543
Гладенето е излишно

https://m.bg-mamma.com/?topic=1814464

Това е темата за такива въпроси

# 544
Взех си (импулсивно) водата без отмиване на Мустела и сега не знам за какво да я ползвам Laughing Може ли вместо физиологичния разтвор за сутрешния тоалет? Малко ароматът ме притеснява за чистене на очите (примерно), въпреки че пишат, че може. Та ползва ли я някой и за какво?

С дрехи не се презапасявай - имам много подарени, които дори не сме облекли. Бързо си намерих любими за обличане (от към удобство) и основно тях носи.

Не гладя (по принцип не ми е любимо занимание), излишно ми се вижда. Не исках и да стерилизирам шишетата, докато не прочетох за развиващите се бактерии от млякото и нямам търпение да спрем млякото и да разкарам стерилизатора Sweat Smile

# 545
Здравейте, бебчето ми е на 3 седмици, изцяло на АМ. Притеснението ми е, че не успява да се справи да изяде изцяло порциите си от АМ - по схемата на опаковката 8 хранения по 100 мл, много рядко ги изяжда наведнъж, повечето пъти си ги разделя на по-малки хранения, следователно към 11/12 пъти на ден. Педиатърката реагира много остро на това, убеждавайки ме, че трябва да я оставя поне на 2:30 ч, дори и да плаче, за да си изяжда всичко, само че това не става - накрая е толкова уморена, че съвсем не може да се наяде… Моля за съвет, можем ли да продължаваме с този начин на хранене както досега, ако достига нужните мл за ден - досега наддава добре (780 гр за 3 седмици).

# 546
Тази педиатърка е за бой. Всяко бебе е различно и различно ви яде. Кърмените бебета често ядат по малко на често и какво им е? Някои бебета просто не ядат много наведнъж, да се кара бебето да стои гладно и да плаче, защото трябва да и изяжда точната дажба, си е направо издевателство върху мъничето.

Храненето на поискване е най-добрият начин за хранене на бебето, дори и да не се кърми. Това отдавна се знае от съвременната медицина, тази лекарка къде е бляла не знам

# 547
Аз имам водата на Мустела и честно казано не бих я ползвала за чистене на очичките. Ползвам си физиологичен разтвор. Моя мъник понякога докато спи връща малко мляко и то му засъхва по бузката, та в такъв случай я ползвам да махна засъхналото мляко. Също доста често се случва докато сменям памперса да се напишка и да си намокри гръбче, коремче - пак я ползвам с един голям тампон докато не дойде време за вечерната баня Smiley

За дрехи наистина не е хубаво да се презапасява. Аз бях купила 5 бодита 50ти и 5 бодита 56ти размер и чаках да родя, за да видя какво да купувам. Майка ми обаче избърза и голяма радост, голямо вълнение първо внуче накупи сума ти неща 56ти размер Sweat Smile Не че не влязоха в употреба, но чак сега - месец и половина след раждането. Детето се роди 47см и мамите с малките бебчета ще ме разберат колко смешно изглеждат в 50ти размер Smile Все едно торба си му облякла на детето, а не дрешка Satisfied

vaya14 ако не си от София сменяй педиатърката бързо и ти го казвам с най-добри чувства. Моето дете не ядеше по схема (и все още не яде така). На 3 седмици едва едва изяждаше 70мл. Педиатърката ни каза, че няма проблем детето да не яде толкова, колкото е дадено по схема, защото всяко дете се ражда с различно тегло. Моя синковец 2 часа и половина ако го оставя без храна ще се гътне Satisfied Просто не търпи на глад, не го оставям и гладен. И всеки път яде различно. Вечер хапва между 40-100мл на хапване, през деня между 100 и 170 Flushed Както виждаш разликата е огромна, но детето така се чувства добре. Роди се 2540, изписаха го 2450, а преди 2 седмици на контролния преглед на месечинката го измериха 3900 Smiley Скоро прави 2 месеца и със сигурност ще е над 5кг на контролния преглед.

# 548
Тия малоумни педиатри бъркат децата с тамагочита. Разбирам, че им са промити мозъците явно от производителите на АМ, АМА няма как да програмираш и роботизираш абсолютно всички бебета на n- на брой седмици да се хранят еднакво на еднакви интервали от време. Както каза и Зимко, каква е логиката при кърмене на поискване бебчето да има нужда от различни порцийки на 8-12 пъти дневно, но видиш ли на АМ трябва да изпива равни количества на равни интервали от време и то точно фиксирани. АМан!😡

# 549
Моето е на 11 месеца и пие кърма от шише, като ме няма, но 100 мл наведнъж е изпивала няколко пъти през живота си! И е дундичка с гънки навсякъде, а се роди 2400 кльоща. А познавам други бебета пак на кърма изпиват и по 200 наведнъж. Тези на АМ също са различни. Не са тамагочита, не са роботи, хора са и хората сме различни.

# 550
Еми заради това бях в голяма депресия още от неонатология, ми че и после. Понеже бебето ми беше с ниско тегло, повръщаше. Следователно не качваше така активно както другите бебета. Ядеше по-малко - кърмата ми й беше достатъчно. Обаче ме караха да додавам, нали схемите да гледаме. Ама как ще яде всяко бебе по една схема - не ми е понятно. В един момент се изнервих и първо сменихме млякото заради антирефлукса. Спрях да кърмя и продължихме с това мляко. Както ядеше по малко и както не качваше до десетия ден и изведнъж започна да си влиза в ритъм. Като първоначално започна често да се храни, после й вдигнах количеството, на третата седмица след раждането вече беше качила доволно и я оставих тя да решава кога и колко иска да яде.
В момента даже яде повече от колкото трябва. Ако гледам кутията тя сега е с тегло на новородено, а е на месец и 10 дни, та сигурно на 60 мл трябва да я държа. След като се консултирах с педиатърката и просто реших да се успокоя и да се водя по нея. В момента пие 120, на 3-4 часа. Днес обаче например не ги изпива целите, буди се на 2ч и половина примерно. Ама нито ще я тъпча, нито ще я слагам ‘на диета’.
Да не говорим старите педиатри как обясняват за спиране на нощното хранене, да се дава вода (дори не говорим за глътка), аз съм в потрес.

Аз по-скоро смятам, че общото количество е по-важно.
Иначе ядеше често, когато имаше нужда от вдигане на храната. След като я вдигна, се успокоява и си удължава паузите.

И това, което научих е да намеря един човек, на когото да вярвам и да слушам само него.
На последната консултация е на 42 дни беше 3560 (от рожденно тегло 2570 и спад до 2420)

# 551
И според мен си продължете както досега. Важното е общото количество, а не броят на храненията.
Моето пък беше и продължава да е обратното, яде по-големи количества, но по-рядко. И сега някой път ако не ѝ сервирам, не знам дали ще се сети и да яде. Ама като яде, яде големи порции 😬 А е кльоща, днес я измериха 7 кила и половина на 11м. Никога не се е хранила според препоръчаното на кутията или пък по "схемата" на българската школа, дето се увеличава с по 10мл млякото на месец.

# 552
Zara, Carter's, Next, George, H&M, Mayoral

Бодита с цип, ръкави и крачоли бях поръчала от About you на Carter's, на мен ми бяха много удобни.

Здравейте,

В момента съм бременна в седми месец и започвам да поръчвам неща за бебето. Какви марки дрехи препоръчвате, откъде най-добре да поръчам? Единствено съм ориентирана, че искам памучни бодита с цип, и се чудя колко слоя върху бодито трябва да се слагат зимните месеци, когато бебето ми реално ще се роди?

Ако въпросът ми е за другаде се извинявам. Бих била благодарна за някакъв ориентир. Simple Smile

# 553
Важно е да се гледат памперсите и наддаването. Ако има редовно мокри памперси и си се изхожда спокойно, наддава си все пак, не виждам проблем дали ще яде през два часа 50-60 или на 3-4ч 100-120.

# 554
  • Пловдив
И двете деца съм ги хранила на поискване с АМ. След като наддава, спи спокойно и т.н. - детето е добре.
Няма как децата да ядат еднакво количество, аз родих баткото 3.100кг, позната роди бебе почти 5кг.

Общи условия

Активация на акаунт