За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 15 321
  • 600
  •   1
Отговори
# 525
Виж спрейовете за дезинфекция. Ние взехме на бебо и с него пръсках неща, които нямат възможност за пране.

# 526
  • Пловдив
И с двете деца никога не съм гладила, ако има нужда нещо от гладене се случва непосредствено преди излизането.

За сенника, ако е само за дезинфекция, ако имате парочистачка може с нея.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 23:23 от Десиссслава

# 527
Гладих само първите дрешки преди да родя. После сушилнята беше достатъчна. Гладя само, когато нещо е измачкано, а сме на някакъв повод и не ми харесва така. Само тогава гладя.

# 528
  • Бургас
Аз съм с чашка със сламка от ДМ.Две взех и съм доста доволна, лесни са за поддръжка.Детето само от тях пие.
С първото дете гладех всичко в началото сега когато имаме сушилня не гладя нищо струва ми се излишно.
На Фрош има спрей за дезинфекция с него минавам количката и други дребни детайли които не могат да бъдат изпрани.

# 529
Нищо не съм гладила, по принцип рядко гладя каквото и да е, загуба на време ми е. Пера дрехите на децата отделно от нашите и минават през сушилнята. Мисля, че е достатъчно.

# 530
Аз ги минавам набързо просто, за да имат вид.

# 531
Здравейте,

В момента съм бременна в седми месец и започвам да поръчвам неща за бебето. Какви марки дрехи препоръчвате, откъде най-добре да поръчам? Единствено съм ориентирана, че искам памучни бодита с цип, и се чудя колко слоя върху бодито трябва да се слагат зимните месеци, когато бебето ми реално ще се роди?

Ако въпросът ми е за другаде се извинявам. Бих била благодарна за някакъв ориентир. Simple Smile

# 532
Аз лично (ако не бяха бабите откачалки да изкупят света и да ме запасят за 3 бебета) щях да взема втора ръка от друга мама.

Така щях да направя и без това ми предлагаха дрехи от всевъзможни места. То реално ще ги носи най - много месец два. Няма файда да даваш луди пари за нови скъпарски дрехи.

Здравейте,

В момента съм бременна в седми месец и започвам да поръчвам неща за бебето. Какви марки дрехи препоръчвате, откъде най-добре да поръчам? Единствено съм ориентирана, че искам памучни бодита с цип, и се чудя колко слоя върху бодито трябва да се слагат зимните месеци, когато бебето ми реално ще се роди?

Ако въпросът ми е за другаде се извинявам. Бих била благодарна за някакъв ориентир. Simple Smile

# 533
Предполагам говорите за гащеризончета с цип. Бодитата са с копчета. Зависи от бюджета. На next baby дрешките са ми едни от любимите,излиза по-изгодно,ако си купите от тези ,които са по няколко в пакет иначе са малко скъпи. Българските дрешки също ми харесват и са на добра цена. Има един магазин за български дрехи в Хаджи Димитър,ако сте от София,но трябва на място на се отиде,мисля че нямат сайт,води се борса.

# 534
На мен никой нищо не ми предлага, само за един космонавт имам полу-уговорка. Просто никой близък не е имал дете скоро, и каквото са имали са го раздали вече.

Влязох в няколко фейсбук групи, да видим дали ще излезе нещо там.

В София съм, за съжаление хаджи Димитър ми идва малко далече, предвид, че трябва да си лежа (вече два пъти лежах с проблеми в болница). Действително и на мен ми изглежда по-разумно, и то по много причини, да се вземат неща втора ръка. Поне някои.

Благодаря!

# 535
  • Пловдив
Много неща взех втора употреба...първо никога няма гаранция колко едро ще е бебето, има някои които изобщо не опират до 56 размер. Второ се носят изключително кратко време, дори и от деца като моите родени по 3 кила.
Иначе на H&M са им хубави, според мен вървят уголемени като размер спрямо други марки на паазар. Пепко варения памук също е добър вариант.

# 536
Здравейте,

Основно купувам от H&M, Lidl, LC waikiki, Sinsay, Next. Имах и доста неща втора употреба, от мои приятелки. Не презапасявайте, купете 4-5 бодита, няколко ританки и гащеризончета. Не се знае колко голямо ще е бебето. За начало си бях взела 4-5 неща 50 размер и останалите по-големи. Обаче моят бебок се роди дребен и първият месец изкара с дрешките 50-56 размер.

Бодита с цип не съм виждала никъде, има такива с прехлупване, които са супер удобни за новородено. Има гащеризончета с цип в H&M, Sinsay и Next.

Бебетата ми са зимни, вкъщи са били облечени с боди и ританки или само гащеризонче, без боди. Гащеризонче и боди съм слагала много рядко, първите седмици, в по-студени дни.

# 537
Много хора бъркат понятията боди, гащеризон, ромпър, включително и аз. 😅 Боди е реално когато няма крачоли. Има ли, е ромпър = гащеризон. Гащеризони избирайте като за начало колкото се може повече с цип и в краен случай с тик так копчета отгоре до долу. Има и такива, които са с копчета и на двете крачета, идеални докато родителите добием опит. Бодита има с предно закопчаване (странично с премятане). По същата причина избирайте тях, защото ММ и до ден днешен 45 дни по късно още се тревожи да облича боди през главата. Тему имат бюджетни варианти също само внимателно четете състава да е 100% cotton че подведена от красивия дизайн купих няколко полиестерни и естествено ги изхвърлих при разопаковането още🫢

# 538
На мен с копчета са ми най-удобни. Циповете може да дразнят на вратлето/брадичката на бебето.
От Косара си взех бодита с предно закопчаване къс и дълъг ръкав и съм доволна - по-удобно е ако е повърнало или нещо се е оцапало.
Синсей и пепко иначе са дрешките по-голямата част.
4-5 бодита не са достатъчни, поне според мен.
В най-добрия случай сменям веднъж на ден, но има много изненадващи ситуации, които може да наложат и по-често сменяне. Не пускам всеки ден пералня със сушилня.
Пускам може би през ден-два, имам кош, в който събираме дрехите само на бебето и ги пускаме само нейните.
Бебето ми се роди началото на август 2500, все още е на 56 р-р, предполагам октомври ще го вдигнем.
Най-често преобличам за момента бодитата. Но, да, не се презапасявай със супер много дрешки - бързо го израстват, а и ние въртим едни и същи за вкъщи - изпраните ги прибирам и после пак тях слагаме. Има дрешки, които не са слагани и веднъж.

# 539
Преди да се роди не е хубаво да се презапасява, защото не се знае реалния размер на бебето и дали въобще ще му стават. Аз се бях презапасила и накрая половината въобще не ги облече.
После вече може да се прецени колко точно бройки ще са нужни - ние нямаме сушилня, а малкият връща много и се мокри, а понякога от много ритане поразмества и памперса. Преди няколко дни в рамките на час смених 7 бодита. Сега още е топло и съхнат бързо, но обмисляме да вземем сушилня в най-скоро време, защото иначе не знам кога ще съхнат, че да мога да преобличам.

Общи условия

Активация на акаунт