За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 23 060
  • 865
  •   1
Отговори
# 180
И моята плюе като пие от сламка.

# 181
И моят плюе често, играе си. Но и си пие като е жаден.

# 182
Преходната чаша казвате на едно което прилича на шише с дупчици нали? Моето бебе е почти на 10 месеца и изобщо не пие вода,може би 2-3 глътки на ден и то във водата слагам малко разтворим чай и пак плюе.Мислите ли,че повече ще пие ако му взема такава чаша?

# 183
Моята не пиеше хич от такава чаша. Вземете със сламка.

# 184
И аз съм за чаша със сламка. Моето също хич не ги тачи тези чашки с дупките.

# 185
Моите си пият вода от обикновена чаша, за навън нося шишета. На баткото беше биберон и после сламка, а на малкият му хареса само преходната чаша с мек накрайник на Нук.

# 186
Преходната чаша казвате на едно което прилича на шише с дупчици нали? Моето бебе е почти на 10 месеца и изобщо не пие вода,може би 2-3 глътки на ден и то във водата слагам малко разтворим чай и пак плюе.Мислите ли,че повече ще пие ако му взема такава чаша?

Ние някъде на тази възраст му взехме чаша със сламка, отне му точно 1 ден да се научи как се пие от нея.
Чувала съм от логопеди, че чашите с мек накрайник (човка), като споделената по-горе, не се препоръчват, затруднявали проговарянето.

# 187
Такъв тип шишета се ползват за кратко, около 6-12 месец, понеже някои бебета по-трудно свикват със сламките. Не би трябвало да пречи на проговарянето, освен ако не се ползва прекалено дълго.

# 188
Е, то водата между 6-12 месеца не е задължителна, сламката или направо чашката са за практика и свикване. Аз взех едни сламки, които са съвместими със шишетата Авент и те не пропускат изобщо. Само е малко мъка да се мият. Затова обикновено направо давам в отворена чашка и така си пие. Не много де, но колкото и се пие.

# 189
Аз знам, че е задължително да се дава вода щом се започне захранването, което е около 6 месец. Моите и двамата от 6-месечни пият доста вода.

# 190
Хубаво е да се предлага с всяко хранене. Сега дали ще я пие бебето е друга работа. Моята първите 2 месеца почти нищо не пиеше и постепенно започна

# 191
В каква позиция слагате новородено с рефлукс?
Бебето ми е на две седмици, но е с рефлукс, на антирефлуксно АМ е и на АР възглавница. Старая се да я оригвам, не винаги се получава.
Хълца често, на всяко хранене (знам, че е нормално да се хълца, но ми е странно толкова често). Бибероните са против колики, храня я на почивки, оригвам я на 10-20 мл. Или просто я държа изправена повечко. Обаче ми остава страхът като я оставя да легне да не повърне и аспирира.
В неонатология ги слагат настрани. Знам, че вече се казва, да спят по гръб с глава настрани, но ме е страх. Какво бихте ме посъветвали?

# 192
Моето бебе повърна хиляда пъти по гръб и не е било проблем. В неонатологията спят под постоянно наблюдение, което няма как да стане вкъщи

# 193
Направих сладки със стевия вместо със захар, мога ли да дам от тях на 2 годишно дете, не можах да намеря информация. Повечето бебешки сладкиши ги правят с банани и фурми...

# 194
Подсладителите също не са особено полезни. Аз не бих дала. Бях чела покрай гестационния диабет и се отказах от сладко всякакво, освен черен шоколад де

Общи условия

Активация на акаунт