За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 16 624
  • 645
  •   2
Отговори
# 165
Моята спи на гръб с глава обърната надясно.

# 166
И моята винаги приоритетизира дясната страна - по гръб с главичка надясно, изцяло надясно, или по корем с глава пак надясно...

# 167
Ако могат да се обръщат, не мисля че това е проблем. Нека спят, както им е удобно.

# 168
Ако питате с опасение ,че спи само на една страна и ще се деформира главичката,педиатърката ми каза,че се обръщат на където е светлината, прозореца.Моето бебе спи всякак,обича и по корем .

# 169
Да, точно затова питам.... Моето не е обърнато към прозореца, а обратно по скоро 🤔 Така или иначе няма какво да направя, защото и да я сложа с главичка наляво, тя я обръща до 5 мин. На 40 дни е. Малка ми се вижда още за спиране на въртене на страните, но в същото време няма как да стоя над главата й постоянно и да я местя.

# 170
  • Пловдив
Голямото ми дете, както го нагласях така спеше до обръщане.
Малкият без значение, какво правех спеше с главичка позиционирана наляво.

# 171
И ние я въртим в леглото, но определящо е да е на дясната (в случая) страна, а не прозореца, нашето легло и т. н.

# 172
Аз затова го слагах да спи настрани като беше малък и редувах,но не по съвет на педиатърката,защото било опасна.По ирония същата преди 14 години ми казваше да въртя големия ми син,но сега казва че има опасност от задушаване.

# 173
На мен пък ми бяха казали не по гръб, защото може да се задави от рефлукса, а иначе просто ще изтече.

# 174
Да, точно затова питам.... Моето не е обърнато към прозореца, а обратно по скоро 🤔 Така или иначе няма какво да направя, защото и да я сложа с главичка наляво, тя я обръща до 5 мин. На 40 дни е. Малка ми се вижда още за спиране на въртене на страните, но в същото време няма как да стоя над главата й постоянно и да я местя.

И моята така правеше. Аз и извъртам главата на една страна, след малко тя се мести на другата. Още като беше по-малка се сплеска отзад и странично, но сега като расте и като не лежи толкова много, се пооправи.

# 175
А за тези протектори, които държат бебчето легнало на една страна какво мислите? Ние купихме, но още не сме го ползвали.🤍

# 176
А за тези протектори, които държат бебчето легнало на една страна какво мислите? Ние купихме, но още не сме го ползвали.🤍

Ползвахме точно с тази цел, когато беше по-малко бебето (на около 3 или 4м) и я поставяхме извъртяна на другата страна, която не е толкова залежана, за да се оправи главичката. Сега вече е неприложимо, защото много се върти. Това е за малки бебета, които не умеят толкова да се въртят, а най-вече се ползва да не се обръща по корем без да иска. Ние я взехме и уж да научим бебето да спи легнало на една страна, но не пожела и слагахме както попринцип по гръб (докато беше малко) и главата извъртяна на непредпочитаната страна.

# 177
Как спят бебетата ви?
Моето е по гръб с обърната настрани главичка, но винаги я обръща надясно. Дори да я сложа наляво после пак я обръща....
Нашите близнаци от края на 4 м спят по корем само. И в момента,ако са на място където могат да се обърнат са постоянно по корем дори така играят. Направиха 6 м.

# 178
Мами, вашите бебета като пият плюят ли? Моята бебка, на 10 месеца вече, като пие от преходната чаша водата и изтича от устата и цялата се мокри. И при другите ли е така?

# 179
Да, така прави. Играе си, като е жадна, пие. Но доста плюене пада

Общи условия

Активация на акаунт