За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 16 315
  • 631
  •   2
Отговори
# 150
Използвам от както се е родила слънцезащитен крем на Amway , цял ден е навън и на море ходи ,въобще не я пазя от слънцето . Кожата си й е бяла и мека ,мажа я на 24 часа и даже още не ми е свършила тубата . Това е изпробвано и от мен ,тъй като съм с пластики и тях пазя с този крем от ден 1 .

# 151
Тези са ми препоръчани специално за бебета, аз ползвам този на Биодерма.

# 152
# 153
Каквото и да изберете, гледайте да е 100% минерална защита, а не химическа.
Аз съм взела стика на Бебо + на Wooden spoon, но рядко ползваме. Не стоим на слънце м/у 11 и 17ч, не сме ходили на море.

# 154
Миналата година сина ми беше на 6 месеца и използвах eucerin, макар че рядко ми се налагаше, крачетата мажех, защото основно те се напичаха въпреки сенника на количката. Тази година взех la Roche, също съм много доволна. Слънцезащитен на биодерма която са сподели по-нагоре беше първия ми избор, но нямаше размазване и целия ставаше в бели петна, които нямаха измиване после, та отиде в кофата.

# 155
  • Пловдив
С децата съм ползвала моята слънцезащита на ДрДерм, на ДМ кидс - удобни са ми малките опаковки.
От години на морето цялото семейство ползваме спрея Garnier Ambre Solaire Kids Sensitive Advanced.

# 156
Сам ще си го откаже като е готов.

АМ е излишно, да, но краве мляко и възрастните могат да пият. Не е задължително де, но може просто да улесни живота

Как точно заместваш АМ с кисело мляко?
Има ли някаква схема, последователност?
Аз също искам да го махна адаптираното, само то ни остана вечер преди сън а сме на годинка и половина вече.

# 157
  • до най-прекрасния мъж
Последното АМ и аз не съм замествала с нищо. На 1.9 г сама спря да иска да го пие. Една вечер просто го бутна и до там. Правих и предлагах още седмица само за да се уверя, че наистина не желае повече да го пие.

# 158
Здравейте, бебчо е с разтройсво (течно и слузесто ако, ни не се изхожда често) на 3 месеца е. Вчера се консултирах с гастроентеролог, понеже го мъчи доста време и ще пускаме в понеделник фекална проба за изследване. Препоръча ни освен био гая и ентерол по 2 сашета на ден. Той е на 3 месеца изцяло на кърма и не му давам вода. Нялой давал ли е на такова малко бебе и дали може да разтварян в кърма? Благодаря

# 159
Синът ми бе на 4м като давах, не в мляко. Разтварях го в малко вода и със спринцовка му го давах. Имайте предвид, че е неприятно на вкус. Аз го разтварях в минимално количество вода, защото само като усетеше вкуса и заключваше устата.
Доколкото знам не би следвало да е приемал нищо за диарията, за да се пуснат изследвания на пробата и те да са достоверни. Дори наскоро пак ни се наложи и изрично ме предупреди лекарката да не давам рекомфорта преди взимане на проба.

Относно АМ не знам защо искате да го спирате, то си е полезно за детето. Синът ми е на 2г и все още има едно вечер 210мл. Понякога пропуска, друг път си го търси. Сигурна съм, че ще се откаже до някой друг месец сам.

# 160
Ако бебето е лакомо и пие от биберон- може да наливате в биберона на шишето и така да давате да изпие. Когато моя син беше малък се намъчих с всякакви лъжички и спринцовки, докато не пробвах така да му давам лекарства, когато се е налагало.

# 161
Мамчета, сблъскали ли сте се с бактерии в урината? Пуснахме днес, на 6 месеца е и има обилно бактерии, при граница 130, са 1400.. всичко друго от урината е в норми. Утре сме на нефролог и пак ще пусна урина. Имате ли опит и дали лесно ще се отървем и дали да се притеснявам? Личната каза да не га мисля, да пусна пак урина, но съм си малко паника.

# 162
Мамчета, сблъскали ли сте се с бактерии в урината? Пуснахме днес, на 6 месеца е и има обилно бактерии, при граница 130, са 1400.. всичко друго от урината е в норми. Утре сме на нефролог и пак ще пусна урина. Имате ли опит и дали лесно ще се отървем и дали да се притеснявам? Личната каза да не га мисля, да пусна пак урина, но съм си малко паника.

Може да е замърсена пробата, особено ако си ползвала колектор за събирането и. Пробвайте да вземете нова проба без колектор - първо измивате с бебешки сапун, мм държи бебето изправено, ти докосваш със студена мокра кърпичка бедрата (намокрена на чешмата например) и дебнеш със стерилния контейнер докато се изпишка.

# 163
Как спят бебетата ви?
Моето е по гръб с обърната настрани главичка, но винаги я обръща надясно. Дори да я сложа наляво после пак я обръща....

# 164
Как спят бебетата ви?
Моето е по гръб с обърната настрани главичка, но винаги я обръща надясно. Дори да я сложа наляво после пак я обръща....

Моето от около месец иска само по корем или изцяло странично. От време на време и по гръб. Всяко бебе е различно. Има такива, които изобщо не спят по корем, но пък други научат ли се-само така искат да спят.

Общи условия

Активация на акаунт