За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 16 652
  • 645
  •   1
Отговори
# 630
Преди да пусна парочистачката минавам с прахосмукачка, но въпреки това остават едни гадни мръсни следи. Може би не чистя достатъчно добре като цяло, кажете какво мислите- един път дневно прахосмукачка,веднъж седмично стирка с препарат за ламинат. Може би не е достатъчно да изчисти добре и парочистачката замазва? Вие успявате ли да изчистите с парочистачката без следи?

# 631
  • Пловдив
Парочистачката остава по-малко влага от мопа, за толкова време няма поражение върху ламината.
Като обърна колко пари спестявам от препаратите за фурна и под, за една година съм избила ламината в стая и половина.

# 632
Аз ще задам много, много глупав въпрос: къде са бебчетата, когато чистите с препарат и те не спят в друга стая и няма и кой да ги гледа в това време? Имам предвид препарат за прозорци, такъв на основата на белина, обезмаслители...

# 633
  • Пловдив
Общо взето аз основно чистя вечер /вече е на година/, за да може таткото да го поеме да го занимава иначе нито почиствам като хората, нито гледам детето като хората и се напрягам излишно. Като беше баш бебе като спи го оставях в другата стая.

# 634
Аз по-хубаво чистя уикенда като мъжа ми е вкъщи. Ако е хубаво времето, единия излиза с детето, другия чисти. Белина не използвам. Най-силното е Доместос за банята. Други ежедневни почиствания правя докато спи.

# 635
И ние процедираме по горния начин. Най-силният препарат е Доместос и по-основно почистване, баня, фурна, прозорци правя уикендите - баща му го изкарва на разходка или обратното. През деня си бърша прах, под и т.н. с бебешки препарати + стъклените маси с препарата за стъкла докато малкият спи в другата стая. А ако много будува и не мога да свърша нищо - като се прибере баща му се занимава с него и аз си изчиствам набързо по-скоро за поддръжка на чисто положение. Иначе прахосмукачката робот я включвам да обикаля като аз съм на разходка с него, за да мога да махна гимнастики, шезлонги, килимчета от земята.

# 636
  • София
Парочистачката подходяща ли е за ламиниран паркет?
Имаме Kärcher SC3 , минавам всичко и навсякъде.
Не сме имали проблем с ламинат, ние сме във всички стаи с ламинат, който при всички положения чистим с вода и мокрим.

# 637
Само да се отчетем, вчера хапна пюре от сушени сливи и днес напълнихме два памперса Heart Eyes олекна ми, а на бебчо още повече. Благодаря отново zimk!

# 638
Интересно дали има такъв ефект и при кърмене, тоест тези полезни вещества действат ли през кърмата?😍

# 639
Четох, че е хубаво да се хапват разхлабващи и от майката щом кърми, та вероятно преминават в някакво количество

# 640
  • UK
Не и няма логика да действат. Фибрите от сливите остават в чревния тракт на майката и не преминават в кърмата.

# 641
Не знам за сливите,но определено газообразуващите храни като боб,леща,зеле и т.н преминават в кърмата и бебо има газове и го боли коремчето. Понеже вече е голям,преди месец пак пробвах да хапна боб и пак имаше газове и повръщаше. От житото също повръща.

# 642
И аз не знам каква е логиката, но при нас си действа. Детето имаше един път по-сериозен запек и след като ядох сушени сливи и круши започна доста често и по-рядко да се изхожда и да се регулрат нещата. Може и да е случайност, но не пречи да се пробва. По същия начин и аз като ям бобови детето се скъсва от газове.

# 643
Интересно дали има такъв ефект и при кърмене, тоест тези полезни вещества действат ли през кърмата?😍

Ами аз пробвах, но не видях видим ефект честно казано. Не че ще навреди. По принцип бебетата изцяло на кърма рядко имат запек (твърди изпражнения). Случвало се е моето да не ака 4-5 дена, като беше само на кърма и акото пак си беше като на каша и лекарят каза, че не е проблем. Ако бебето не е захранено, препоръчвам масаж - ето този действа. Сега на 11 месеца абсурд да стои на едно място да и го правя, но като беше по-малка, помагаше

https://youtu.be/Fcn6gVX5y4I?si=dI8TrYHF9Z6FIYQf

В краен случай ако лекар разреши, може да се даде малко сок от сушени сливи, ако бебето е малко за пюрета и наистина има запек. На мен в болницата ми даваха на всяко хранене тоя сок след секциото и ми помогна на мен

# 644
Да, да, права си🤗 слава Богу не сме имали запек, но по нерегулярни изхождания, нашата ако направи 3-4 или повече хранения без да е акала, става много неспокойна.

Общи условия

Активация на акаунт