За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 16 192
  • 624
  •   1
Отговори
# 135
АМ е излишно, да, но краве мляко и възрастните могат да пият. Не е задължително де, но може просто да улесни живота

# 136
Аз не съм фен много на кравето мляко. Дразни ми стомаха и сякаш не ми се иска и на нея да давам още. Прясно за сега съм давала само в печиво. Някои заместват АМ с айрян вечер.

# 137
  • Пловдив
Моето второ злоядо дете, дори и да хапне вечеря, без мляко не заспива. Разпознава и кравето и също не го иска. Аз започнах да намалям количеството АМ във водата /запазвам мл вода, намалям лъжичките АМ/.

# 138
То зора ми е да вкарам вечерята. После ще мисля за намаляване/заместване/спиране на млякото 🤣 За сега млякото й е единствената вечеря и няма как да го заменя с друго.

# 139
  • Пловдив
Аз затова казвам дори и да хапне, защото цяло бурканче е мираж и се случва да речем веднъж в седмицата 🤣 като цяло няма заместено хранене, а вече е на 11 месеца.

# 140
Ееее на 11 месеца трябва да има поне едно заместено, то даже и повече, ама…. На мен ми остана само вечеря да вкарам и млякото ще го изтегля преди заспиване и малко по малко ще го намалям или сама ще го откаже. Само да прояде вечеря. Като доближа лъжицата и не иска да отваря уста, та даже и половин вечеря не изяжда. Ще я оставя малко да й се наместят чакрите и пак ще опитам 🤣 Преди месец и повече заместих закуската от раз. Както си пиеше мляко след ставане, директно смених на кисело мляко с бисквити, или кускус или мюсли и нямаше драма тогава.

# 141
  • Пловдив
С големия на тази възраст и АМ не купувах.

# 142
То си е до дете. Моето си му заместих всичко без проблем, но не заспиваше без мляко. Имаше силна асоциация, та когато започна да разбира повече, с горчив лак намазах шишето и сама го отказа. 😃 И на обедния сън и вечерния. 😃 Беше преди да навърши 2.

# 143
Аз просто започнах да предлагам млякото в шише със сламка, вместо биберон. На третата вечер не го потърси.

# 144
Аз какво да кажа, като сина ми е на година и половина и рядко изяжда по повече от 100-150гр твърда храна, ако изобщо се съгласи да яде. Продължава основно да разчита на кърменето 🤷♀

# 145
АМ е излишно, да, но краве мляко и възрастните могат да пият. Не е задължително де, но може просто да улесни живота

Как точно заместваш АМ с кисело мляко?
Има ли някаква схема, последователност?
Аз също искам да го махна адаптираното, само то ни остана вечер преди сън а сме на годинка и половина вече.

# 146
Тя е писала краве мляко. Предполагам говори за прясно, а не кисело.

# 147
Може прясно, може и кисело

# 148
Съжалявам за безпокойство ,но ми трябва бърз отговор ,защото не успях да открия тема.Но може ли препоръки за слънцезащитен крем за бебчетата(близначетата са на по седем месеца вече)

Извинете за безпокойство!

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 23:49 от Не се сърди, човече

# 149
Здравейте, на мен педиатърката ми каза че слънцезащитните кремове не са подходящи за бебе(сина ми е на 8 месеца) и само на сянка да седи и да го пръскам с Джинджира алба бебе.Така и направих,не съм имала проблем,иначе бях купила на Мустела,но така си остана неизползван.

Общи условия

Активация на акаунт