За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 16 149
  • 624
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте ! Дъщеря ми вече повече от месец плаче от болки свързани с 5-тия зъб , който още не е избил . Дърпа си ушите , плюнчи се много и плаче. А нощите не й дават мира . През деня давам “Камилия Денто” плюс мажем с “Калгел”. Нооо.. когато вечерите станат много мъчителни и детето направо не може да си поеме въздух от рев давам па препоръка на педи “Панадол”. Знам , че с него не трябва да се прекалява е затова само вечер сме давали . За целия месец около 4-5 пъти . Не разбирам , защо обаче вече минава месец , а зъбче няма . В интернет бях чела , че уж до седмица след симптомите се появява,ама нямаме

Няма как да са зъби толкова дълго време. Може да е отит. Спрете да я тъпчете с лекарства и я заведете на лекар. А е възможно и да е гладно детето

Здравейте ! Не е отит . Аз съм карала отит на 50 дни бебе , както и като възрастна . Отитът е възпаление на ушите , което е придружено с ужасни болки по всяко едно време на денонощието , не знам дали сте имали възпалени уши , но когато са така болят постоянно и не минават с нищо. Да не говорим , че са червени и излизат секрети . Другото , което е при отитът има и температура , все пак говорим за сериозно възпаление . При дъщеря ми няма нито едно от изброените . Нашата лична лекарка спомена , че нейната дъщеря е плакала по 30 дни преди избиване на зъб и не е спала , когато е била бебче . Явно болките се появяват и отшумяват .

# 121
Ами болката при отита идва и си отива, моето бебче се хилеше на доктора, като имаше отит, а предния ден се беше скъсала от рев. Температура не е имала. Видим секрет може да има, може и да няма. Само лекар може да види има ли инфекция, няма ли

# 122
Marina бебенцето може да плаче по безброй причини, освен зъбите. Аз също отдавам неспокойните ни нощи на зъбоникненето, но ако има толкова зъби, колко пъти се е будил с ревове по нощите, даже акула щеше да му завиди 😀
Снощи плака защото пръцна и се събуди от това, явно се изплаши 🤷♀ а е вече на година и половина и уж пръсканията не би трябвало да са такава драма, но уви 🥲 а аз нямаше да разбера че е пръснал, ако ръката ми не беше на дупето му в този момент. И пак щях да набедя два броя кучешки зъби които са се показали съвсем лекичко.

# 123
Здравейте, преди няколко месеца забелязахме, че до окото на бебенцето ни ( вече на 6м и половина) му се е появила бяла пъпчица, която не сме пипали. Вчера забелзахме че пъпчиците са станали 3.. една до друга. Появиха се и подобни пъпчици на краката и ръцете в долната част. След 1 седмица сме на педиатър, но ми е интересно да чуя и вашето мнение. Хидратираме го с козметика на La roche, за атопична кожа, защото му е такава, но крема не помага при тези пъпки.

# 124
Аз имам подобни бели пъпчици под очите. Имам ги откакто се помня. Появяват се и изчезват сами и са напълно безвредни. Сега проверих в интернет и това, за което говоря, се казва милиум. Дъщера ми също имаше няколко такива под очите, като беше съвсем малка, и се махнаха сами без никаква намеса. Предполагам, че е това, но все пак питайте и лекаря.

# 125
Момичета, пак идвам с въпрос...
Бебето ми е на един месец, на АМ е, но в тая жега ми е много тегаво като я храня да е в мен. После винаги е с изпотена главичка. Имаме една антирефлуксна възглавница, от тези, които са за под матрак(триъгълна), та мисълта ми е дали мога да я слагам на нея и там да я храня, за да не я държа в мен?
От друга страна ми е кофти, защото тя си знае като я взема на определеното място, по определения начин и си чака да й сложа кърпичката и започва да пие, или поне на мен ми се иска да е така т.е. наистина да го разбира. Има и навик да заспива със шишето и понякога към края става много трудно храненето. Страхувам се да не й разваля това, с което е свикнала засега, ако изобщо може да се говори за свикване за едномесечно бебе 👶

# 126
Мамита, кога започнаха да дъвчат децата ви? Моята е на годинка и от скоро започнах да ѝ давам непасирана кухня (на Хер Бебе сме) и работата е доооста тегава, дъвче и по някое време реши, че не иска и почва един рев. Дали пък аз не съм закъсняла с дъвченето ѝ?

# 127
Моето още на 7 месеца почна с опитите да дъвче, не бяха много успешни, но ги имаше. И да, до към 9 месеца вече трябва да се въведат непасирани храни, за да почне да се учи бебето да дъвче - само с венци пак може доста да сдъвче. Но по-добре късно отколкото никога. Дайте и да гризе разни неща - например коричка хляб, резенче от плод, такива неща

# 128
Моето още на 7 месеца почна с опитите да дъвче, не бяха много успешни, но ги имаше. И да, до към 9 месеца вече трябва да се въведат непасирани храни, за да почне да се учи бебето да дъвче - само с венци пак може доста да сдъвче. Но по-добре късно отколкото никога. Дайте и да гризе разни неща - например коричка хляб, резенче от плод, такива неща

Тя си гризе като и давам, дори още от 8-9 месечна, но сега вече основно гледам да си ѝ давам такива храни. Ако трябва да съм честна, много ме е страх от задавяне. Имаше няколко доста гадни задавяния и от тогава съм на тръни….

# 129
Вижте в ютуб или другаде как се оказва първа помощ на бебе при задавяне и не давайте кръгли храни. Така ще сте в готовност, ако нещо се случи.

# 130
Като става дума за задавяне, има едни устройства, за освобождаване на дихателните пътища. Дали върши работа и безопасно ли е? Имате ли опит и отзиви?

# 131
И аз чух за такива устройства. Имало и реплики. Най-добре било да се вземе оригинала, но не съм проучвала.
Аз не помня кога почна да дъвче, но стана постепенно. Не включвах на всяко ядене нещо за дъвчене. И аз взимам Хер Бебе и понякога си има по-големи парчета и тя прави уж опити за задавяне, но се справя. Преходно мачкай, ако видиш по-големи парчета и така ще свикне.

Аз имам проблем с вечерята. Реших, че е време да я вкарам (на 1,1 г е, даже май малко съм закъсняла). Два дена щях да й давам супа към 19:00 часа и малко мляко преди заспиване с идеята да го намали и да го махна. Обаче още като види лъжицата и отказва без да е опитала. Оставих я два дни да си почине и днес с нови сили - да вечеря. Ама пак греда. Поне опита, но го изплю. Оставих този път по-голям интервал от предното хапване в сравнение с предните опити с идеята да е гладна - не. Дадох й банан, че поне да изкара до 20:00 за млякото и него го изяде. Сега ще дам една седмица почивка и пак ще опитам. Нещо сигурно бъркам или периода не е подходящ (скок, зъби, не знам и аз). Миналата седмица беше доста раздразнителна от зъби, днес беше на една дрямка, а не сме минали твърдо на една. Утре сме на ваксина, та ще изчакам всички настроения да минат и пак ще опитам. Но приемам съвети вие как сте постъпили с вечерята.

# 132
И аз чух за такива устройства. Имало и реплики. Най-добре било да се вземе оригинала, но не съм проучвала.
Аз не помня кога почна да дъвче, но стана постепенно. Не включвах на всяко ядене нещо за дъвчене. И аз взимам Хер Бебе и понякога си има по-големи парчета и тя прави уж опити за задавяне, но се справя. Преходно мачкай, ако видиш по-големи парчета и така ще свикне.

Аз имам проблем с вечерята. Реших, че е време да я вкарам (на 1,1 г е, даже май малко съм закъсняла). Два дена щях да й давам супа към 19:00 часа и малко мляко преди заспиване с идеята да го намали и да го махна. Обаче още като види лъжицата и отказва без да е опитала. Оставих я два дни да си почине и днес с нови сили - да вечеря. Ама пак греда. Поне опита, но го изплю. Оставих този път по-голям интервал от предното хапване в сравнение с предните опити с идеята да е гладна - не. Дадох й банан, че поне да изкара до 20:00 за млякото и него го изяде. Сега ще дам една седмица почивка и пак ще опитам. Нещо сигурно бъркам или периода не е подходящ (скок, зъби, не знам и аз). Миналата седмица беше доста раздразнителна от зъби, днес беше на една дрямка, а не сме минали твърдо на една. Утре сме на ваксина, та ще изчакам всички настроения да минат и пак ще опитам. Но приемам съвети вие как сте постъпили с вечерята.

Аз супа вечер давам от над два месеца някъде и от раз се случиха нещата, но може би защото преди това за вечеря, преди млякото давах каши лека нощ на Хип, но въпреки това без мляко не заспива. Имаше една единствена вечер в която заспа без да пие мляко и аз бях подготвена да се става през нощта, за да пие мляко, но това не се случи. Според мен може би детето само си се води кога, как и защо ще се случи. Също така, ако е в кисел период, по-добре изчакай да мине и тогава пак пробвай, когато нещата са спокойни. При дъщеря ми в тези периоди не е за нищо ново, та даже и за старото понякога е мъка.

# 133
Защо ще махате млякото? Може просто да го замените с краве

# 134
Аз няма да го махна от раз, но нали първо трябва да има вечеря и после малко по малко да намалява АМ. Това ще отнеме някакво време. До 1.4/6 месеца според мен трябва да се махне млякото изцяло. И да си е само на твърди хранения.

Общи условия

Активация на акаунт