За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 15 822
  • 618
  •   3
Отговори
# 105
Има и други мазнини, които бебето приема. То, ако беше толкова полезно, щеше да е от първите меса, които да се препоръчват да се започне захранването. Да, мазнините са важни, както и всички други храни.
Но идеята ми не е да споря, а да изразя своето мнение. За съжаление няма единен наръчник за отглеждане на дете. Колкото поколения, народи, религии, толкова и мнения. Всеки преценява в морето от информация какво да отсее и намери най-доброто и работещото за него.

# 106
Няма никакъв проблем и със свинско да се започне захранването, просто има други традиции

# 107
  • Пловдив
И с двете деца пилешкото вкарвах последно - това сигурно е най-бъканото месо с боклуци.

# 108
Съгласна съм. Вкъщи не ядем пилешко. Просто не ми е вкусно.

# 109
Моето дете като супер злоядо яде само свинско и телешко 😅 на кайма и съответно под формата на филийки (принцеси/странджанки кой както си ги знае). Като му дам супа с пилешко месо и ми обяснява че власинките на местото били "косъм" и приключва със супата. Като сме пекли пържоли, ако се реши да яде- предпочита свинските 🤷♀ иначе и аз бях тръгнала първо да предлагам пиле, пуйка, заек... ама общо взето и на този етап си остават недолюбвани.   Агнешко изобщо не съм се опитвала да давам (вкъщи не ядем), а рибата само като я помирише и ми казва "не, не" 🥲

# 110
Здравейте, на море сме с бебето, от днес аз съм с повръщане и разстройство, не знам дали е от храната или е вирус... Да се тревожа ли за детето, как да я предпазя?

# 111
Аз не мога да Ви помогна в случая, но ме интересува на нашето море ли сте (често се оплакват от разстройства) и има ли детето поставена ротавирусна?

# 112
Да, на нашето Черноморие сме, да, сложена й е ротавирусната ваксина, дано не се разболее.
Аз не мога да Ви помогна в случая, но ме интересува на нашето море ли сте (често се оплакват от разстройства) и има ли детето поставена ротавирусна?

# 113
Ами освен много кърмене и внимаване да не слага в устата неща, които може да са заразни (не знам на каква възраст е и дали яде друга храна вече), няма какво друго.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 22:36 от Zimk02

# 114
Здравейте ! Дъщеря ми вече повече от месец плаче от болки свързани с 5-тия зъб , който още не е избил . Дърпа си ушите , плюнчи се много и плаче. А нощите не й дават мира . През деня давам “Камилия Денто” плюс мажем с “Калгел”. Нооо.. когато вечерите станат много мъчителни и детето направо не може да си поеме въздух от рев давам па препоръка на педи “Панадол”. Знам , че с него не трябва да се прекалява е затова само вечер сме давали . За целия месец около 4-5 пъти . Не разбирам , защо обаче вече минава месец , а зъбче няма . В интернет бях чела , че уж до седмица след симптомите се появява,ама нямаме

# 115
Да, на нашето Черноморие сме, да, сложена й е ротавирусната ваксина, дано не се разболее.

Супер щом има ротавирусна. Ще го изкара по-леко за 2 дни. При вас, възрастните може да е по-неприятно.

# 116
Ваня, аз изкарах брутален чревен вирус, повръщане, ужасно разстройство, цял ден болки в корема, бях като парцал. Без да сме стъпвали на морето 🧐 Направо се замислих не може ли и аз да си сложа Ротавирусна ваксина…

Кукличка, ако кърмиш, детето почти сигурно няма да се зарази. Внимавай обаче да не се обезводниш, пий много вода и си вземи електролити от аптеката.

# 117
  • UK
Здравейте ! Дъщеря ми вече повече от месец плаче от болки свързани с 5-тия зъб , който още не е избил . Дърпа си ушите , плюнчи се много и плаче. А нощите не й дават мира . През деня давам “Камилия Денто” плюс мажем с “Калгел”. Нооо.. когато вечерите станат много мъчителни и детето направо не може да си поеме въздух от рев давам па препоръка на педи “Панадол”. Знам , че с него не трябва да се прекалява е затова само вечер сме давали . За целия месец около 4-5 пъти . Не разбирам , защо обаче вече минава месец , а зъбче няма . В интернет бях чела , че уж до седмица след симптомите се появява,ама нямаме

Значи не плаче заради зъбите. Няма как от никнене да зъби да плачат и да ги боли месеци или седмици преди избиването, нак-много 2-3 нощи преди да се покаже. Търсете причината за плача другаде, включително е възможно да няма нищо притеснително, а да е част от нормалното бебешко развитие. Да, бебетата плачат и често през нощта. Те нямат друг начин на комуникация и това, че плачат, не значи задължително, че нещо не им е наред.

# 118

Няма как да са зъби толкова дълго време. Може да е отит. Спрете да я тъпчете с лекарства и я заведете на лекар. А е възможно и да е гладно детето

# 119
Ваня, аз изкарах брутален чревен вирус, повръщане, ужасно разстройство, цял ден болки в корема, бях като парцал. Без да сме стъпвали на морето 🧐 Направо се замислих не може ли и аз да си сложа Ротавирусна ваксина…

Да, да. Не е задължително да си на морето, за да хванеш. Едни приятели се оплакваха, че много зле са изкарали и те този вирус. На детето заради ротавирусната е минало леко и за 2 дни. Обаче, те двамата…. Мъка.

Точно днес си говорих с приятелка и тя казваше как един кътник 3 месеца не можел да избие. Мястото било чак до черно. И 3 месеца разстройство заради зъб. През два дни била до педиатърката, водила я е и на зъболекар с идеята някак да помогне - казал й, че трябва да си го изтърпи. Та има неразположения от зъби, но обикновено са за кътниците. Ако говорим за предната фасада (първите 8 зъба) - там нещата трябва да са по-нормални. Има и много трагични случаи с никненето на зъби, но по-скоро са някакви големи изключения за мен.

Общи условия

Активация на акаунт