За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 23 094
  • 865
  •   1
Отговори
# 210
АМ трябва да се разтвори с топла вода. После  вече може да оставите да изстине или охладите.

# 211
Да, особено АР млеката… не съобразих първия път и половината беше на бучки 😀 то не, че сега понякога не остава някое парченце, въпреки, че първо слагам водата, после една лъжичка, бъркам и така след всяка.. после охлаждам..

Някъде четох за протоколи за млеката, знам за абкм, че има, но за АР май няма или е за други марки. Някой знае ли по какъв начин се случват нещата? Не можах да намеря скорошна информация.

# 212
Моето дете беше с протокол, запазвате час за гастро. Той ще ви пусне изследвания на акото, кръвни, ще ви попита за предисторията и след резултатите, ако прецени, че сте за такова го изписва (това е АДЦ мляко на аптамил без глутен, без лактоза). Полагат се по 10 кутии на месец до навършване на годинката, на тримесечие се ходи за нов протокол при гастро и пак по преценка ви го спират или удължават.
Лошото е, че е един единствен вид, няма номерации както при обикновените млека. Цената му е доста висока, най-евтино съм го взимала около 32лв (понеже и до момента си му остана по 1 шише вечер преди сън).

# 213
Трябва да пусна изследвания за градината .
Въпроса ми е мога ли да прибера акото в хладилника и сутринта да го занеса в лабораторията

# 214
Трябва да пусна изследвания за градината .
Въпроса ми е мога ли да прибера акото в хладилника и сутринта да го занеса в лабораторията
Можете

# 215
Благодаря

# 216
Моето дете беше с протокол, запазвате час за гастро. Той ще ви пусне изследвания на акото, кръвни, ще ви попита за предисторията и след резултатите, ако прецени, че сте за такова го изписва (това е АДЦ мляко на аптамил без глутен, без лактоза). Полагат се по 10 кутии на месец до навършване на годинката, на тримесечие се ходи за нов протокол при гастро и пак по преценка ви го спират или удължават.
Лошото е, че е един единствен вид, няма номерации както при обикновените млека. Цената му е доста висока, най-евтино съм го взимала около 32лв (понеже и до момента си му остана по 1 шише вечер преди сън).
А как се разбира дали е рефлукс реално? По какво се различава с абкм ( освен кожни прояви при абкм,  понеже четох, че може да имат припокриващи се симптоми).

# 217
Моля за препоръка относно възглавница за 2-годишно дете.
Благодаря Ви.

# 218
Ние имаме от jusk тази ,нашата е на 2 нива и винаги мога да махна едното за да стане по-ниска,въпрвки че и с двете нива си е точно за дете

# 219
Азара, моето дете бе с нетолерантност към млеката (аптамил пронутра, комфорт, лактофрий). Единственото, което не му предизвикваше диария бе това. Не е имал рефлукс (връщане на мляко понякога да, но то се случва при повечето). Рефлуксът доколкото знам се проявява на фонтан, а мисля, че има и така наречения “тих рефлукс”.  Не знам дали това мляко е подходящо в твоя случай. То е просто доста пречистено. Правя сравнение между пронутра, което ухае силно на ванилия, а АДЦ на нищо. Според ММ е дори гадно на вкус, но пък детето си го обича.
Не пречи да питаш гастрото дали би ви било от полза или трябва да вземеш различно. Моят опит до 4- месечна възраст бе малко на принципа “опитай това, опитай онова”, докато реално намерят проблема.. стискам палци да намерите бързо решение.

# 220
Момичета, колко големи бяха вашите бебчета като им махнахте едно от нощните хранения и как успяхте да го направите?
При изписването от болницата ни посъветваха да махнем храненето в 3-4 часа през нощта, за да можело да има пауза от поне 4 часа за стомахчето, само че моето дете си е гладно тогава и аз му давам, не го мъча.
Та ми е интересно при вас кога и как се случиха нещата.

# 221
На 4 месеца спеше от 23 ч до 06 ч, но 7 ми месец почнаха зъбите и почна да се буди пак по-често
Момичета, колко големи бяха вашите бебчета като им махнахте едно от нощните хранения и как успяхте да го направите?
При изписването от болницата ни посъветваха да махнем храненето в 3-4 часа през нощта, за да можело да има пауза от поне 4 часа за стомахчето, само че моето дете си е гладно тогава и аз му давам, не го мъча.
Та ми е интересно при вас кога и как се случиха нещата.

# 222
  • Пловдив
И двете деца съм хранила на поискване /основно са били на АМ/. Сами си правеха паузи през нощта.

# 223
Много ви благодаря!
Моето също основно е на АМ. Явно ще си го чакам сам да си направи режим 😄

# 224
Не помня да ти кажа честно, но мисля беше към 4ти- 5ти месец, когато спря да се буди. И аз не бих му спряла насила хранене, щом е гладно да си папка.

Общи условия

Активация на акаунт