За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 15 652
  • 611
  •   3
Отговори
# 405
  • Пловдив
Ваня, кръщенето изобщо не искам да го коментирам на нашата географска ширина, защото масово се прави за банкета, без бегла представа за тайнството, което представлява. И като видя някои кръстници/родители с деколтета, голи рамене, рокли над коляно 🤐

Аз си слагам лъжицете АМ и доливам водата /но млякото на детето и със студена вода става/. Нормално е при смесване количеството да стане повече.
На нашата кутия си го пише от АМ и вода какво количество се получава.

# 406
А как се брои 40 дни, денят на раждането брои ли се за ден първи?🤗🩷

# 407
Ваня, кръщенето изобщо не искам да го коментирам на нашата географска ширина, защото масово се прави за банкета, без бегла представа за тайнството, което представлява. И като видя някои кръстници/родители с деколтета, голи рамене, рокли над коляно 🤐

Аз си слагам лъжицете АМ и доливам водата /но млякото на детето и със студена вода става/. Нормално е при смесване количеството да стане повече.
На нашата кутия си го пише от АМ и вода какво количество се получава.
Да ама така с доливане и ако първо сложиш целите мл е различно. АР със студена не става ама не това питам, а и ако се слаха първо прахообразното после водата хептен няма да се разбие.

# 408
Деня на раждането го броим първи ден. Аз направих погачата на 40ти ден, само с близки хора, с всички традиции или поне тези, които знам. Сутринта ни четоха молитвата. На мен много ми хареса празника, както и повечето ни традиции и обичаи. Само кръщенето го бавим, че не можем да изберем кръстник, а и не знаех че на 40ти ден трябва да е. За пръв път чувам, но по различните краища има и различни обичаи.

# 409
Аз знам за АМ, че се слага първо мл вода колкото и с каквато температура трябва и после необходимия брой лъжички суха част, колкото са необходими за съответното количество АМ. Няма как да не стане повече... 100 мл АМ се получава от 90 мл вода и 3 лъжички АМ.

# 410
Не знам. Виж, че всеки различно😀
Всеки като питам различно ми казва как приготвя, пък не мисля, че е без значение.

# 411
Колкото по-рано се кръсти детето,толкова по-добре за да получи ангел-пазител. Бебето може да получи Кръщение и преди 40-тия ден,но без присъствие на майката,която трябва да чака чистата молитва. Чувала съм за такива случаи. Относно погачата с "орисниците",това няма нищо общо с православната Църква.

# 412
Винаги съм си го правила първо вода и след това АМ, доколкото знам така е правилното. Винаги си се получава повече готов продукт, като сложиш 120 вода и 4 лъжици, става около 140 мляко, и по същия начин с по-големите количества. Защо направо не я пробваш така, и без това досега, ако е била на АМ си е хапвала около 110?

# 413
  • Пловдив
По канон чиста молитва не се прави и на некръстена майка, ако има такива е хубаво да го изкоментира с попа.

# 414
За АМ задължително се слага първо водата и после лъжичките сухо вещество. Не четете ли какво пише на кутията? Формулата е точно изчислена, за да се разтвори достатъчно добре млякото за да не натоварва бъбреците и да има нужните калории за бебето. На 30 мл вода се слага 1 мерителна лъжица, нито повече, нито по-малко. Като искате да увеличите дозата, прибавяте по 30 мл и 1 лъжичка.

30 мл + 1 лъжичка
60 мл + 2 л
90 мл + 3 л
120 мл + 4л
И така нататък...

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 00:38 от Moderator1

# 415
И аз така правя млякото. Сипвам вода до чертичката на мл и колкото лъжички трябва. Винаги с топла вода. Не съм убедена, че със студена ще се разтвори добре, а и не е правилно така. Даже май четох, че трябва водата да е загрята до 70 градуса и после да се охлади готовото мляко. Аз не го правя така. Понякога се налага да охладя, ако се отнеса, но в повечето случаи със сигурност не е загрята водата до 70.

# 416
Зависи какво е, някои АМ се разтварят и със студена, някои - не. На лактаната 1-цата се разтваряше и със студена, но тези за бебета над 6 месеца се разтваряха добре само в топла вода. Със студена или вряла АМ ставаше на топчета.

# 417

Има ли разлика в състава на двете?

# 418
Хора, днес беше инфарктен ден. На обяд на 3 пъти се задави с пюрето, а следобеда се претъркули и падна от леглото Cold Sweat буквално секунда огместих поглед, бях до него..още ми е пред очите кка падна, за много малко не можах да го хвана. Много се обвинявам Confounded От 40-50см падна, педиатърката каза че няма страшно и за момента няма нищо питеснително в поведението му. Но още ми е пред очите как падна и ми е много тъжно. Имате ли вие някакви препоръки или съвет в подобни ситуации?

# 419
Аз моето човече успях да го опазя 8 месеца да не падне от никъде. До един хубав ден, в който просто полетя от повивалника 😃 който е метър и нещо висок. А бях до нея.
Преди малко, понеже се опитва вече да ходи, но не пази баланс, позволих на едно момиченце да я гушне, тя пък не я хвана добре, свлече се, падна си лекичко на главата, заплака. След малко вече ѝ нямаше нищо. Тук аз вече съм виновна, че не бях в готовност да я хвана.
Какво да ти кажа, част от живота е това. По-малко самообвинения, гледаш за повръщане и дезориентация, сънливост, знаеш. Малките са по-жилави, отколкото си мислим.

Общи условия

Активация на акаунт