За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 15 379
  • 600
  •   1
Отговори
# 465
Аз давам лактазен продукт, абоколикен в момента и е ок.
Симетикон явно ще избягвам.
И другото, което ползвам е билково - газ бимби капки, него давам като усетя, че ще се мъчи.
Пробиотик също веднъж на ден в млякото, на колийф.

# 466
При нас също помогна Колиф лактазен продукт + инфлакол + костилки от череши в торбичка (нагряват се във фурна) .

# 467
При мен коланчето с черешовите костилки не помага 🫠 И то не за друго ами защото детето не го иска и плаче. Давах лефакс + биогайа, като сега понеже ми свърши биогайата реших да пробвам с омнибиотик панда да видя разлика ще има ли, но съм доволна от комбинацията. Не премахва коликите напълно, но аз на тези мами дето казват “давах това и това и не разбрахме какво са това колики” не вярвам много. Може би изначално не са били толкова силни.
Масажи правех в началото, когато ми позволяваше и беше много добре с тях, но наскоро пробвах да му направя и беше един зверски рев със захласване, та от тогава не съм и опитвала 😅

# 468
  • София
Аз давам лактазен продукт, абоколикен в момента и е ок.
Симетикон явно ще избягвам.
И другото, което ползвам е билково - газ бимби капки, него давам като усетя, че ще се мъчи.
Пробиотик също веднъж на ден в млякото, на колийф.
Комбинация от суметикон и разграждащо лактозата може да балансира нещата.

Второто ми дете нямаше колики, но първото си имаше и на него възглавничка с костилки и масаж много му помагаха.Точно с него ползвах комбинацията от Лефакс и Колийф, препоръча ми я неонатолог от Токуда.

# 469
Ами ние всеки ден на всяко хранене даваме абоколикен, но еспумизана тогава дадох веднъж на ден, два дни. След това беше запека.
Засега е ок така пък ще видим..
биогайя в АМ може ли да се дава или трябва в устата направо?

# 470
Симетикона запича по принцип. Иначе да, в млякото се сипва, голяма е вероятността, ако го дадеш отделно , да го изплюе , защото е мазно.

# 471
Въпрос към тези от вас чиито дечица са на 1-2 години -давате ли сокчета, солети, бисквити - кои марки и откъде купувате?

Сигурно има подходящи за възрастта, защото по площадките гледам децата пият и ядат, а аз се чудя какво и откъде бих могла да купя да е съобразено с възрастта...без добавена захар, консерванти и оцветители.

# 472
  • Бургас
Аз съм с момче на 1 г и 5 месец и давам солети, снакс, бисквити като взимам от детския щанд на ДМ.Понякога и от тези на био щанда някакви гризини или подобни.Въздържам се от соковете на този етап.По площадките го черпят понякога с боровец за деца или хрус-хрус за деца няма как да се избегне не искам да го лишавам и да се чувства различен когато го почерпят и има желание да опита.За нещо със захар все още не съм давала повече аз му правя а за подсладител често използвам сироп от фурми.

# 473
Въпрос към тези от вас чиито дечица са на 1-2 години -давате ли сокчета, солети, бисквити - кои марки и откъде купувате?

Сигурно има подходящи за възрастта, защото по площадките гледам децата пият и ядат, а аз се чудя какво и откъде бих могла да купя да е съобразено с възрастта...без добавена захар, консерванти и оцветители.

Сокчета, солети, бисквити - все неща без хранителна стойност, които са изключително вредни за малките зъбки. Даже без консерванти и оцветители, които са си отделно. Изчакайте поне да е достатъчно голямо да си отваря устата доброволно, като му правят пломби

# 474
ДМ нещо са развалили продуктите от собствената марка, бебешките им бисквити бяха хубави, но сега все едно ядеш картон. Детето много харесва плодовите им барчета, тях не са ги променили засега.

А Holle имат едни хубави бисквити от спелта, без захар, подсладени са с банан и оризова меласа.

# 475
  • Пловдив
Солети купувам предимно на Златна Добруджа, защото са ми вкусни. Бисквити купувам каквито хвана, от детските взимам едни с формата на животни. Взимам и крекери различни вкусове. Сокове избягвам, ако направя фреш вкъщи предлагам. Ако сме на заведение поръчвам айрян.
Преди годината взимах зрънчовци от ДМ - ами няма такава гадост по принцип.

# 476
Момичета, как да почистя нослето на бебче на 6 седмици? Като връща кърма влиза там и после хърка  а като не диша добре през носа, при кърмене гълта повече въздух и стават газове. Педи на консултацията у дома след изписването каза да впръсквам само физиологичен разтвор ама то и да го впръсквам, всичко си стои по носоглътката и ефект почти няма.
Ползвам ето такъв аспиратор но не върши никаква работа:
WEE BABY Силиконов аспиратор за нос
https://share.google/KkbJW36btj9qnSPX6

# 477

Солети взимам пълнозърнести на Ecosem или на някоя друга био марка, вече има доста такива. Гледам да не давам често, но понякога е единствения вариант да го сложа в количката 🤪
Бисквити съм взимала на марката на Кауфланд, без захар бяха, най био, не са лоши. Сега има огромно разнообразие от плодове и предпочитам да давам плод за десерт.
Сокчета категорично не!

# 478

Такива неща въобще не давам, вече сме на 2 +. За мен са абсолютно излишни, а за това колко са вредни няма да коментирам. Има си време когато детето трябва да яде и то храна, а не джънк. Ако се налага да сме навън повече време, нося плодове, зеленчуци или аз му правя нещо за хапване.
А за яденето по площадките съм също против. Тези места са предвидени за игра, а не за шведската маса, която някои родители гордо пълнят с всевъзможни боклуци.

# 479
Отгоре на това по пясъчници и катерушки играят и кучета и котки и други неща правят 💩 и като видя дете със солети или зрънчо в ръчички направо.. ума не ми го побира.

Общи условия

Активация на акаунт