За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 18 288
  • 723
  •   3
Отговори
# 705
Аз от 6г съм на Еутирокс. След него по принцип не трябва да се яде и пие половин-един час. Аз го приемам някъде между 5 и 7 сутринта (вече не кърмя, но когато се събуди да яде), та когато малкият се събудеше за сутрешното закърмене просто го храних и след това си изпивах дозата.

# 706
Да, и при бременност, и при кърмене съм вземала 25 мкг. Горе-долу час преди кърмене.

# 707
Момичета, аз искам да ви питам от кое АМ сте доволни? Малко по-назад в темата мисля, че имаше нещо засегнато за АМ, но за козето. Аз не държа да давам такова.
Детето е на физиолак 1-чка още от болницата и му харесва, добре му понася. Проблема е, че понякога доста трудно го намирам или пък ако го намеря ми звънят да ми се извинят, защото е изчерпано, но в сайта излиза като налично. Питах педито какво мога да му давам като алтернатива ако не успея да го намеря някой път и тя ми каза каквото искам. Детето няма рефлукс, алергия или проблеми с изхождането.

# 708
Аз давам козе, защото уж е по-добро от кравето и по-близо до майчината кърма. В това, което взимам, няма палмова мазнина и съм ок. Някои държат да няма малтодекстрин  в състава, но мисля, че на нашия пазар няма такова мляко. А, поръчка от чужбина точно за мляко не ми беше опция.

# 709
  • Пловдив
И двете деца съм отгледала с ДМ био.

# 710
  • UK
Лактана Био или Holle съм давала, но не мисля, че между млеката има кой знае каква разлика. Те са подложени на много строги регулации и не би трябвало съставът им да е особено различен.

# 711
И аз за козето съм чувала, че е най-близко до майчиното мляко. Даже наскоро из инстаграм ми излезе снимка от далечната не знам си коя година в България как една баба е хванала бебе и го е сложила да суче директно от козата Sweat Smile Нямам проблем и с козе да го пробвам стига лесно да се намира.
За Лактана био-то се чудех точно (краве) понеже хубави неща чета за него. Ще погледна и дм-ското.
Много ви благодаря момичета!

# 712
Лесно се намира козето. Аз взимам на BabyBio. Има го в БиФит и Ремедиум. Имат онлайн магазини, ако не сте в София.

# 713
В София съм, но с малко бебе до Ремедиумите на центъра абсурд да се замъкна Smile Онлайн ще е.
Отново много благодаря за препоръките! Heart

Сетих се и за друго нещо - кремчето против подсичане на wooden spoon пробвали ли сте и ако допада ли ви? Ползвам павловича маз, като имам и бепантен и судокрем ако стане нещо. Доволна съм, но много го хвалят това кремче на wooden spoon и се чудя наистина ли е толкова хубаво или просто е прехвалено? Thinking

# 714
Не мога да се оплача от него, но не е и нещо уау според мен, аз лично по-трудно го разнасях, но и не беше нещо особено или просто малкият по принцип не е имал такива проблеми. Имахме цял подаръчен комплект от приятелка с маслото за тяло, крема за дупе, слънцезащитния и шампоан. Дупето мажа основно с крема на Биобаза и нито веднъж не се е зачервило или раздразнило.
Ползван им маслото за тяло за масажи и съм доволна, остава влажна кожата, ама не от типа "мазано с олио" мазно. Поръчвах си допълнително заедно с други продукти.
Сега съм им доволна и от зимния им балсам за бузи и устни, мажа малкото като излизаме и стои хидратирано.
От шампоана им обаче не съм доволна никак. Никога не сме имали проблем с измиването на главчиката, малкият няма много коса, крусти не сме имали, принципно го мия с Адерма, но при нашите бях оставила бебешкия на woodenspoon. След първата баня с него главичката му стана все едно с пърхот, едно лющене. Измих го на следващия ден пак и се засили, а накрая като си го измих с Адермата и се оправи. Не знам от какво беше, но не му понесе при нас.

# 715
Като споменахте А-дерма, може ли някой да ми каже конкретно кои продукти трябва да поръчам? Гледам, че има различни гелове и олио, не знам кое ми трябва за цялостната грижа на бебето, а искам вече да ги имам нещата.

# 716
Аз ползвах зелената серия exomega при сина ми преди много години,защото имаше атопичен дерматит. Не ви препоръчвам да вземате същата,ако бебето няма проблеми с кожата,защото не е необходимо и може да се изнежи. Има друга синя серия,която мисля е по-подходяща,тъй като не е за атопична кожа.

# 717
Аз ползвам Primalba серията, точно синята.
За банята:
https://www.aderma.bg/p/primalba-pochistvasch-gel-2-v-1-za-kosa- … 70145991-943d0b40
Този се води почистващ, но ми го препоръчаха за мазане след баня
https://www.aderma.bg/p/primalba-toaletno-pochistvascho-mlyako-3 … 70145984-943d0b40
И от двата съм доволна, ползвам в малки количества.

# 718
Аз взимам Екзомега и съм много доволна. Миналия Септември като малко застудя и веднага й излезнаха сухи петна. Все пак отидохме на дерматолог, който изписа кортикостероиден крем. Минаха с него и после пак излезнаха. От тогава сме само с Екзомега и нямам проблеми с кожата й.

# 719
Здравейте! Как обличате бебетата в къщи и на вън? Ще ми е интересно да споделете и да обменим опит. Моето бебе е на 7 месеца. По време на сън е с гащеризон (ромпър) или ританка и боди дълъг ръкав + чувалче за сън.  По същия начин е и след като се събуди за през деня. Когато излизаме към обичайните дрехи за вкъщи, които са същите като за сън, добавям боди потник, яке подходящо за сезона, панталон и терлички (в търсене съм на по-топли буйки) Така облечено, слагам бебето в количката, без одеало, но имам покривало за крачетата. Зимата мисля да го слагам в цял шушляков гащеризон и да ползвам зимен чувал за количката. И ръкавици и шапка, разбира се. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт