За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 22 872
  • 865
  •   1
Отговори
# 780
Tonichka222  може да пробваш с протектори за зърна, при мен това беше единствения начин бебето да засуче като новородено, към 4м успяхме да ги махнем.

Имам въпрос: бебето ми е на 6м и половина като е на кърма и заместен обяд с пюре. Към БЕЗМЛЕЧНА каша мога ли да добавя адаптирано мляко на Хип комбиотик 1, тъй като имам неотворена опаковка, а няма как да изтискам 120мл кърма с помпата, която имам… или е добре да взема комбиотик 2?

# 781
Може. Изразходвай си единицата, няма смисъл да купуваш.

# 782
Момичета, каква е оптималната температура за сън на 2 месечно? Вкъщи и без отопление е 23-24 градуса.

# 783
21 градуса, все пак бебето е завито с одеялце или чувалче. Но и на 23-24 градуса може да е бебето, просто да не е много горещо и да не се претопля бебето.

# 784
На нас педи ни каза, че оптималната Т е 24 градуса, но на мен 24 ми се вижда топло и по-скоро и аз бих казала 21.

Аз да ви питам сега покрай сезона на парното и климатиците някакви овлажнители ползвате ли и усещате ли разликата от тях?

# 785
Казват, че най-добре се спи на 18-22 градуса и за деца, и за възрастни. На 24 градуса моето бебе се поти, но е спала на тази температура много пъти. Стига да е облечено подходящо спрямо температурата, не виждам проблем. Че и на 27-28 градуса е спала - естествено само по боди, без чувалче и с вентилатора

# 786
Присъединявам се към въпроса за пробиотика, какъв сте давали на бебче, родено секцио и колко дълго?
3 м био гая

# 787
Здравейте, бебчо е на 2 месеца и половина и не спира да се напъва в легнало положение. По цяла нощ в това. Приема Bio Amica, познати ни препоръчаха Камилия Колик Бейби и ми се иска да пробваме и него. Дали могат да се дават заедно?
Нашата девойка близначка беше също така. Обясни ни педиатър,че учи тялото си да се изхожда. Когато е готова ще спре и на 4 м спря сама и почна да се изхожда редовно.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 16:45 от Krisito32

# 788
Момичета, кога започнаха да се прорязват първите зъбки? Бебка е на 2 месеца и 8 дни и много си чеше венците днес, не е стандартното смучене на ръка, а сякаш вече я сърбят? Не е ли рано?
Ние също бяхме така,но зъби се показаха на момчето ни близнак на 8 м и за 20 дни се показаха 4 зъба,а сестра му още точи лиги и чеше венците с каквото намери,но още няма нито 1 зъб.

# 789
  • Бургас
На нас педи ни каза, че оптималната Т е 24 градуса, но на мен 24 ми се вижда топло и по-скоро и аз бих казала 21.

Аз да ви питам сега покрай сезона на парното и климатиците някакви овлажнители ползвате ли и усещате ли разликата от тях?
Заради първото дете си взехме и пречиствател на въздуха и овлажнител (отопляваме се на климатици) и съм доста доволна особено като почнат и със сополите.Дори и на нас ни се отразява добре овлажнителя сега като пуснем климатика.

# 790
SanyaM какъв по-точно овлажнител си взехте? Питам,защото със съпруга ми ги гледаме от известно време и само четем коментари,че повечето не достигат 60% влажност.

# 791
Защо ви е толкова влажност? 45/55 е нормата.

# 792
  • Бургас
Овлажнител и пречиствател са на Levoit.

# 793
Не че искам 60%,просто като пише на съответния овлажнител, че я достига,да е истина.

# 794
Възможно е и у вас да е много сухо и да не успява.

Общи условия

Активация на акаунт