За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 115

• 22 843
  • 865
  •   1
Отговори
# 795
Как успява да стане толкова сухо,  при нас само в жегата съм виждала влажност 39-40 %. Сега е поне 70, понякога почти отива на 80🥹

# 796
Според мен си е до строителство, изложение, вид на отоплението, етажност, изолация. При нас зимата често пада и до 20/25, та за това взехме овлажнител за въздух. Банята ни няма прозорец и все пак изсъхва супер бързо след ползване.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 13:37 от VaniaK

# 797
Как успява да стане толкова сухо,  при нас само в жегата съм виждала влажност 39-40 %. Сега е поне 70, понякога почти отива на 80🥹
В къщи лятото е 25%,зимата от парното също много се изсушава въздуха. Влагоуловител,който си купих за да го пускам след сушилнята на терасата(глупава покупка)и той има опция йонизиране на въздуха и също така мери влажност,защото тези на термометрите не са точни. А сега,бебо има често хрема и трябва да купим и овлажнител.

# 798
Аз по-скоро да попитам за добър влагоуловител. При нас най-ниското, до което пада влажността е макс до 55 някъде. В момента е 62 с два пуснати климатика, а лятото държеше 85, взехме някакъв, за да свалим влагата, но едвам до 65-70 смъкваше и буквално за няколко часа се пълниха литри с вода.
На морето сме ние, първи етаж, предполагам, че и от мазите има влага отдолу. И външна, и вътрешна изолация имаме, дограмата ни е добра, но просто сме с голяма влажност. Съседка от 9ет също се оплака, че и при тях под 60 не пада, но пък не се качва над 80 както при нас

# 799
Морето и първи етаж е достатъчно.
Ние сме в София, близо до планината (все духа някакъв вятър), ново строителство, на втори етаж, но под нас е партер с два етажа надолу гаражи и е много сух въздуха. Честно казано се радвам, защото успяваме да оправим това с овлажнител. При родителите ми е постоянна влага целогодишно и се борят с мухъл, който също си е вреден. Та предпочитам май сухото от влажното.

# 800
  • Пловдив

Доволни сме от този, ползваме го за сушене на дрехи и баня.

# 801
Ето го моя,има опция сушене на дрехи и йонизация на въздуха

# 802
Имам въпрос за бебчета на около 4 месеца...   На колко дремки са и долу горе ориентировъчно режима им какъв е за хранене и спане?

# 803
В гугъл е пълно със схеми за хранене и сън за всяка възраст. Аз лично на 4м. хранех детето си на 3ч. с изключение на нощта. Имаше дрямка сутрин и следобеден сън, понякога е дремвал и след следобедния сън, но е било рядкост, защото вечер го слагах да спи в 20ч.

Имам въпрос за бебчета на около 4 месеца...   На колко дремки са и долу горе ориентировъчно режима им какъв е за хранене и спане?

# 804
А тези, които спазват режим за съня на бебето, когато пътувате и не сте у дома, как действате? Например на почивка, в чужбина или в България. Ако детето има определен час на лягане?
Гъвкави ли са ви режимите или всичко си спазвате стриктно?

# 805
Аз искам да питам за ваксината, която е реимунизация след 16тия месец, къде я биха вашите педиатри? Чета мнения за бедро, а днес нашата ми каза, че се бие в ръката ?!

Вкъщи съм стриктна, но когато му променяме обстановката като цяло се придържам към поведението на детето, разбира се с неголеми разлики в режима. Случвало се е дори на село да отидем и да го сложа в 22ч. вместо в 20ч. На морето категорично отказваше да спи в количката, а аз пък категорично отказвах да съм в 19ч. затворена в хотела. Съответно е заспивал и там към 22-23ч. Но според мен това е до дете. Ако смятате, че след това лесно ще му върнете "фабричните настройки", значи няма драма. Simple Smile

А тези, които спазват режим за съня на бебето, когато пътувате и не сте у дома, как действате? Например на почивка, в чужбина или в България. Ако детето има определен час на лягане?

# 806
Аз вечерям за половин час и се прибирам в стаята вечер,спазвам си часовете за сън. Съпруга ми и децата си остават. Това никак не ме притеснява,опитах на морето два пъти да дремне в количката,за да поседя малко повече,но не се получи,защото е шумно. Ние цяло лято се мъкнем къде ли не и той постоянно сменяше обстановката и в един момент плачеше в собственото си креватче,но и това отмина.

# 807
зависи от детето и вашата нагласа, виждала съм деца да спят на плажа, по сепарета в ресторанти и барове
и да не искате да спазвате режима на детето, като му дойде момента и му се доспи ще заспи, или ще почне да мрънка и ще ви принуди да си ходите, да го сложите в количка да дремне или да го качите в хотелската стая, ще видите от кой тип дете и родител сте, няма какво толкова да мислите

и аз се опитвам да спазвам часа за нощния сън, ако сме били по-рано на плаж, банята е след плажа, а не преди лягане

лятото редовно започваше нощния сън в количката, докато вечеряме край морето и после я прехвърляме в кошарата, но не сме стояли навън след 22-23 ч

ако сме на заведение на дълъг обяд и дойде момента за сън -- слагаме в количката, отдалечаваме се от шума, разходка и приспиваме, (налагало ни се е за няколко кръщенета, включително и нейното, понеже беше извън града, наспива се, закусва и отново се включва в програмата)
същото е и за вечерни събирания, идва момента за сън и хоп в количката и за рождени дни, количката е неотлъчно с мен, но ако шума  пречи (а често пречи), съм я качвала в хотелската стая , в кошарата, ако сме без бебефон стоя с нея, ако сме с бебефон я гледаме с бебефона от ресторанта

# 808

Напълно излишно е да има режим на тази възраст - той бързо ще трябва да се промени. Нека да спи, когато му се спи и това е. Иначе е само стрес за режима и това е напълно излишно

# 809
Съобразявам се с режима й, до колкото мога. Разбира се, че има леки промени, но няма как иначе. Не можем все да сме вкъщи и да не ходим на други места по поводи и почивки. На морето вечеряхме с нея - около 19 ч, малко разходка и в стаята, за да измием дупето, да си изпие млякото и да заспива. Тогава беше на две дремки и двете ги изкарваше на плажа в количката, обаче не бяха пълноценни, защото все се случваше някой да се извика покрай нас.

Общи условия

Активация на акаунт